Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΜΕ ένα βήμα μπρος-δυό αιώνες πίσω




Σήμερα οι εργατοϋπάλληλοι απεργούν.
Με πρόσκληση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ όλοι οι συμμετέχοντες στην απεργιακή κινητοποίηση συγκεντρώθηκαν στο πεδίο του Άρεως. Όλοι; Έ όχι κι όλοι.
Υπάρχει ένα κομμάτι των απεργών, που όπως το συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, έκανε τη συγκέντρωσή του στην Ομόνοια και πορεύθηκε για μια ακόμα φορά στο δικό του μοναχικό δρόμο.
Είναι το ΠΑΜΕ, το εκλεκτό κομμάτι της εργατικής (και υπαλληλικής;) τάξης, που με τη λαμπρή καθοδήγηση του ΚΚΕ αντιμάχεται, μόνο αυτό, χωρίς παλινωδίες και με συνέπεια τον άγριο καπιταλισμό.
Λοιπόν, προτείνω στην ηγεσία του ΚΚΕ, για να είναι σίγουρη ότι δεν θα μολυνθούν τα μέλη της από το συγχρωτισμό τους με τους οπορτουνιστές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και των υπόλοιπων τάχαμου αριστερών, να αλλάξουν τόπο συγκέντρωσης γιατί όσο νάναι η Ομόνοια με το πεδίο του Άρεως είναι πολύ κοντά και όλο και κάποιος ψευτοαριστερός μπορεί να μπερδευτεί από τα κόκκινα πανό και τα επαναστατικά συνθήματα και να παρεισφρήσει ανάμεσά τους, οπότε ο κίνδυνος της μόλυνσης θα είναι αναπόφευκτος.
Μια καλή ιδέα θα ήταν, κάθε φορά που συμπίπτουν οι κινητοποιήσεις τους με κείνες των λακέδων της μπουρζουαζίας και των χειροκροτητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτοί να διοργανώνουν τη συγκέντρωσή τους όσο γίνεται πιο μακριά.
Μια καλή ιδέα θα ήταν να πηγαίνουν στο Γράμμο, όπου διατρανώνοντας τα αντικαπιταλιστικά και αντιευρωπαϊκά τους αισθήματα, παράλληλα θα προετοιμάζουν και το νέο αντάρτικο.
Τώρα βέβαια ο Γράμμος πέφτει κάπως μακριά, η ανάβαση δύσκολη για τους παλιούς συντρόφους και τα συνθήματά τους θα τα παίρνει ο αέρας.
Ας διαλέξουν το Γοργοπόταμο ή ακόμα καλύτερα τη Μακρόνησο που είναι και πιο εύκολα προσβάσιμη και με ισχυρούς συμβολισμούς.
Κι εκεί όμως, θα πει κάποιος, ο αέρας θα πάρει τα συνθήματα και οι επαναστατικές τους διακηρύξεις σαν αντίλαλος στα αυτιά τους θα γυρίζουν.
Ε, και;
Μήπως ο αέρας δεν παίρνει τα λόγια τους στις μοναχικές τους πορείες στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων πόλεων;
Μήπως δίνει κανείς σημασία στα συνθήματά τους;
Οι κυβερνώντες, εκεί που γράφουν εμάς τους ¨συμβιβασμένους¨ ακριβώς στο ίδιο σημείο γράφουν και αυτούς τους ¨ασυμβίβαστους¨.
Για να σταματήσουν οι ΑΡΧΟΝΤΕΣ να μας γράφουν υπάρχει λύση, αλλά δεν την λέω αφού το ΚΚΕ και η ηγεσία του τη γνωρίζει.
Γιατί δεν την εφαρμόζει;
Γιατί η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ για αυτούς, είναι λέξεις που αποκτάν περιεχόμενο μόνο όταν οι μάζες είναι ελεγχόμενες και κουρδισμένες στο δικό τους ιδεολογικό βηματισμό, και μηχανισμό.

2 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Μεγάλη πίκρα αυτό το κόμμα! Δες και την σχετική ανάρτησή μου τον Δεκέμβρη του 2008 (http://lotofagus.blogspot.com/2008/12/blog-post_11.html), οπότε και ξεκίνησε αυτή η ηλίθια συμπεριφορά!
Μια ιδέα θα ήταν επίσης να μαζεύονται στην Άμφισσα, όπου θα φαινόταν ότι διαμαρτύρονται και για τη δολοφονία του Αλέξανδρου: μέ έναν σμπάρο, δυο τρυγόνια!

KOYKLITIS είπε...

Λωτοφάγος
ΧΑ-ΧΑ.
Καταπληκτική η ¨ξενάγησή σου¨ λωτοφάγε. Από ό,τι βλέπουμε, από τότε μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο, ως προς την τακτική απομονωτισμού του ΚΚΕ, αλλά τα πράμα όλο και χειροτερεύει.
Για να είμαστε όμως και δίκαιοι, σε αυτή την αλαζονική στάση του ΚΚΕ βοηθάει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο καθένας εκεί μέσα έχει το δικό του καπετανάτο.
Η λύση για την ενότητα της αριστεράς δεν βρίσκεται, ίσως, στο ΚΚΕ αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ, που δίνει την εντύπωση ότι έχει περισσότερους στρατηγούς από ότι στρατιώτες.
Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι στην ψιλοειρωνία της Αλέκας δυσκολεύεσαι να απαντήσεις…