Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010

Έτσι θα σωθεί η χώρα

Το 33% του κόσμου στη χώρα μας είναι υπέρ της απελευθέρωσης των εργασιακών σχέσεων. Το 35% τάσσεται υπέρ της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ το 24% δηλώνει ναι στην επιβολή του φόρου στην ενέργεια.
Το 25% θέλει να καταργηθεί ο 14ος μισθός στο δημόσιο ενώ το 14% θέλει να γίνει το ίδιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Το 25% των συνελλήνων είναι υπέρ της αύξησης του ΦΠΑ ενώ το 13% θέλει να μειωθούν οι συντάξεις.
Και, τέλος, 26% του λαού πιστεύει ότι με τη λήψη αυτών των μέτρων η χώρα θα ανακάμψει και θα βγει από τη μιζέρια.
Αυτή είναι η ανάγνωση των σφυγμομετρήσεων που κάνω εγώ, αλλά από την ανάποδη. Αντί δηλαδή να δω ότι το 75% του λαού είναι κατά της κατάργησης του 14ου μισθού βλέπω το 25% που είναι υπέρ!
Αν η κυβέρνηση κάνει την ανάγνωση αυτών των δημοσκοπικών ευρημάτων με τον τρόπο που το κάνω εγώ νομίζω ότι το πρόβλημα του χρέους της χώρας λύνεται αυτόματα.
Δεν είμαι καθόλου καλός στα οικονομικά και πιθανώς, κάνοντας λάθος υπολογισμούς, να μη σώνεται η πατρίδα με αυτούς που είναι διατεθειμένοι να τη βγάλουν από τα δύσκολα, προσφέροντας μισθούς συντάξεις δώρα κλπ...
Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει τότε να καταφύγουν στη λύση των DVD.
Πως;
Να υποχρεώσουν τις εφημερίδες να διανέμουν στις Κυριακάτικες εκδόσεις τους ροζ ντι-βι ντί με πρωταγωνίστριες τις διάφορες πουτανίτσες των πρωινωμεσημεριανάδικων εκπομπών της TV, με αντίτιμο δυό τρία ευρώ πάνω από την τιμή που ισχύει σήμερα και αυτό το επιπλέον να πηγαίνει κατευθείαν στα ταμεία του κράτους.
Και θα σωθεί έτσι η οικονομία μας;
Ναι!
Σε αυτή τη χώρα έχουμε αρκετές ¨επώνυμες¨ τσούλες που θα προσφερθούν για το γύρισμα τέτοιων ταινιών και ακόμα περισσότερους ¨ανώνυμους¨ ηλίθιους που θα αγοράσουν αυτές τις ταινίες!


7 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Ψιλοέπαθα κατάθλιψη με αυτή την ανάγνωση των δημοσκοπήσεων!
Έχεις απόλυτο δίκιο, πάντως, αν και είναι πολύ θλιβερό να σκέφτεσαι ότι υπάρχουν τόσοι "Συνέλληνες" που νιώθουν τόσο φθόνο για τους άλλους!
Η πρότασή σου για τα ντιβιντιά είναι θαυμάσια. Έτσι θα έχουμε και λιγότερη κίνηση στο δρόμο, αφού όλοι θα παλουκώνονται στους καναπέδες για να δουν τις τσουλίτσες της τηλεόρασης.

KOYKLITIS είπε...

Λωτοφάγος

Πέρα από την πλάκα, το να νιώθουν φθόνο οι Γερμανοί για μας το καταλαβαίνω, αλλά να φθονεί ο ιδιωτικός υπάλληλος το Δημόσιο, ο αγρότης τον αστό κλπ, μου είναι ακατανόητο και δεν ξέρω αν είναι γνώρισμα της δικιάς μας ράτσας ή το ίδιο συμβαίνει και με τους υπόλοιπους ευρωπαίους, και όχι μόνο.
Το ακόμα χειρότερο στην όλη ιστορία, είναι που όλοι οι ¨χαμηλόμισθοι¨ δεν ζητάνε να ανέβουν μισθολογικά κι εκείνοι αλλά να κατέβουν όλοι οι άλλοι!
Δηλαδή, να πεθάνει ο γάιδαρος του γείτονα, που λέει και το γνωστό ανέκδοτο.

Κλαζoμένιoς είπε...

Η πρότασή σου σε συνδυασμό με την άλλη που έκανε ο Ναπολέων {έκδοση «πέτσινων» ομολόγων με "τρελλό" επιτόκιο μόνο για έλληνες} είναι απολύτως βέβαιο ότι θα έλυναν το πρόβλημα!

Και είμαι σίγουρος ότι τέτοια "μέτρα" θα τα αντέγραφαν και οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι.

Πάντα άλλωστε η Ελλάδα πρώτευε...

Και στο ζουμί:
Η κοινωνική αποδιάρθρωση, η αντιμαχία αντί αλληλεγγύης, είναι «φυσικόν και επόμενον» της καλά καλλιεργημένης για χρόνια πολλά ατομοκεντρικής στάσης... του «μακρυά απ' τον κ... μας κι όπου θέλει ας μπεί»...

Καλή βδομάδα.

KOYKLITIS είπε...

Κλαζoμένιoς
Κρίμα, αγαπητέ κλαζομένιε, που ο Γιώργος τρέχει εδώ κι εκεί και δεν ευκαιρεί να διαβάσει προτάσεις σαν του Ναπολέοντα και τη δική μου, με αποτέλεσμα να είμαστε αναγκασμένοι να υποστούμε τις συνέπειες από τις εντολές της ΕΕ ή του ΔΝΤ-ότι μας κάτσει!
Καλώς ήρθες.

Ν.Α. Λάμπης είπε...

Υπενθυμίζω απλώς το ρηθέν παρά του προφήτου Do It Yourself λέγοντος:

«29 κατασκευαστές πλυντηρίων
εγκεφάλου...
συνιστούν δημοσκοπήσεις!»

Λωτοφάγος είπε...

Καλή Ανάσταση, φίλε μου. Και αφού αναστηθούμε... να μην χαθούμε, έ;

KOYKLITIS είπε...

Ν.Α. Λάμπης
Οι δημο σκοπήσεις, Ν.Α. Λάμπης, είναι ένα από τα βασικότερα εργαλεία χειραγώγησης του λαού.
Αυτό το γνωρίζουν οι 29 κατασκευαστές, αλλά το θέμα είναι να το μάθει κι ο κόσμος και να απαντάει ανάλογα.
Καλημέρα και χρόνια σου πολλά.Λωτοφάγος
Καλημέρα και χρόνια πολλά λωτοφάγε.
Κι εγώ το ελπίζω να μη χαθούμε, όπως χάθηκε κι ο Χριστός μετά την ανάστασή του!