Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ...

Λόγος πολύς για τα βουλευτικά αυτοκίνητα και τα όλα όσα άλλα προνόμια χορηγούνται στους εκπροσώπους του λαού.  Να πω ευθύς εξαρχής πως τάσσομαι υπέρ των "προνομίων" των βουλευτών επειδή τους θέλω ωραιους περήφανους και οικονομικά ανεξάρτητους ώστε να απαιτώ απο αυτούς μια αναλογη ζωή και για μένα.  Όσοι θέλουν τους βουλευτές να ζουν με ένα μιζερο μισθό είτε δεν είναι καλα ενημερωμένοι είτε είναι οπαδοί του ολοκληρωτισμού... Θυμάμαι τη δεκαετία του '80 το βουλευτή του ΚΚΕ Μαυροδογλου να κρατά κάτω απο τη μασχάλη του δυο μπουριά της σομπας και να τραβά για το σπιτι μετα απο σύσκεψη που ειχαμε στην ΕΣΑΚ-Σ... Όσοι θέλουν έτσι τους βουλευτές με γεια τους και χαρά τους,εγώ όχι! Ο βουλευτής πρέπει να μπορεί να ζει και να κινείται με άνεση για να είναι σε θέση να προσφέρει έργο ουσίας και όχι να προσπαθεί να μοιράσει τη μιζέρια του με τους μιζερους... Να μη χρειαστεί ποτέ να καταφύγει σε μίζες και άλλες ύποπτες συναλλαγές,αλλα όταν συλληφθεί για κάτι τέτοιο η τιμωρία του να είναι άμεση και παραδειγματική.  Αυτές μου τις απόψεις τις έχω και τις εκφράζω απο τι θέση που βρίσκομαι. Απο τη θέση του μοσθωτού πριν και του συνταξιούχου τώρα. Είναι προφανές πως αν ήμουν ο γιος του Μητσοτάκη θα είχα διαφορετικές απόψεις. Δεν είμαι όμως και δεν μασάω τις λαικικίστηκες κορώνες των χορτάτων που θέλουν να με πείσουν πως το να ζεις σαν μυρμηγκι είναι καλύτερο απο το να πεθάνεις σαν τζίτζικας! Μη μασάς και συ. 

2 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Κουκλίτη, καλέ μου φίλε, δεν υπάρχει μόνο ανήφορος-κατήφορος. Υπάρχει κι ο ίσιος δρόμος.
Κανείς δεν απαιτεί να πένονται οι βουλευτές. Η πενία τους σπρώχνει σε ακόμα μεγαλύτερο χρηματισμό. Το ίδιο κάνουν κι οι πλούσιοι, όμως. Υπενθυμίζω το τηλεφωνικί κέντρο που η Siemens χάρισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Απλώς είναι πρόκληση να έχουν τόσα προνόμια εκτός των μισθών τους και να ψηφίζουν και μνημόνια!
Προς επίρρωσιν, δες τις νέες απαιτήσεις του Κρεμαστινού, που είναι χρόνια γιατρός και έχει βγάλει του κόσμου τα λεφτά:
http://kartesios.com/?p=89175

KOYKLITIS είπε...

Αγαπητέ συνοδοιπόρε λωτοφάγε δεν βλέπω να διαφωνούμε επί της ουσίας αφού πάντα όταν είχα να επιλέξω μεταξύ ανηφορας κ κατηφόρας προτιμουσα τον ίσιο δρόμο!
Το πρόβλημά ξεκινάει όταν καμιά φορά εκεί που βαδίζεις ίσια κ μπροστά ο δρόμος σου αρχίζει να ανηφορίζει ή να κατηφορίζει κ μπερδεύεις την κατηφόρα με την ανηφόρα κ τουμπαλιν.
Το θέμα είναι να μπορείς γρήγορα να αντιλαμβάνεσαι το λάθος κ να αλλάζεις πορεία...
(το "πλάτιασα",ε;)