Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Η ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑ

Το τραγικό στην ιστορία της κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία δεν είναι πως πρότειναν για υποψήφιο περιφερειάρχη ένα φασίζοντα τύπο αλλά ότι επιμένουν στη άποψή τους ακόμα και κόντρα στην ηγεσία του κόμματος.
Γιατί επιμένουν; Γνωρίζουν κάτι που αγνοούμε όλοι εμείς ¨οι απόξω κι από μακριά¨;
Και τι αλήθεια περισσότερο να ξέρουν από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας; Ο άνθρωπος είναι-το λιγότερο-δεξιός και δεν το κρύβει. Οι απόψεις του είναι ξεκάθαρες και καμιά σχέση δεν έχουν με ιδέες που να παραπέμπουν σε μια αριστερά, έστω και λάιτ.
Οι εννιά που επιμένουν στην υποστήριξη  του εν λόγω τύπου είναι πιθανό να ανήκουν σε κάποια από τις πολλές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι-μόνο έτσι-, μπορεί να εξηγηθεί η επιμονή τους στην υπερψήφισή του.
Ποια όμως μπορεί να είναι αυτή η συνιστώσα και τι χρώμα έχει; Η λογική οδηγεί στη σκέψη πως πρόκειται για τη συνιστώσα του ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑ, η οποία καραδοκεί στη γωνία ώστε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση να μπορεί, με μόνο την αλλαγή του χρώματος, να στρέφεται κατά των ¨λαθρομεταναστών¨, να στηλιτεύει τις ¨ακροαριστερές¨ απόψεις και θέσεις, να  στρέφεται κατά των απεργών που θα θέλουν ¨να ρίξουν την κυβέρνηση¨,κατά των ¨άθεων¨ που πάνε να διαλύσουν ¨τα χρηστά ήθη¨, και πάει λέγοντας…
Μπορεί να κάνω  λάθος και να πρόκειται για ανθρώπους που  να είναι σε θέση να  αιτιολογήσουν  με επιχειρήματα τη στήριξή τους στο εν λόγω πρόσωπο. Ίσως.
Αν όμως δεν κάνω λάθος και απλά συμβαίνει να έχουν τις ίδιες απόψεις με τον υποψήφιο περιφερειάρχη τότε αλίμονο. Όχι γι αυτούς.
Αλίμονο σε μας που θα βρεθούμε αντιμέτωποι, στην αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τύπους σαν κι αυτούς να έχουν καταλάβει τα πόστα και να περιμένουμε να λύσουν τα προβλήματά μας.4 σχόλια:

Swell είπε...

Πολύ καλός ο τίτλος.

Ακόμα και αν δεν έχουν τις ίδιες απόψεις με τον Καρυπίδη, σίγουρα έχουν τη νοοτροπία "να έχουμε τον δικό μας άνθρωπο στη θέση, ώστε να μας βολέψει".

akrat είπε...

καλημέρα

μα αν θυμάμαι καλά είχαν πλακωθεί στον σύριζα πέλλας γιατί οι παλαιοί έγιναν μειοψηφία από τους νέους που βαπτίστηκαν συριζαίοι...

αλλά έτσι είναι οι διαδικασίες της κρίσης..

ο κος στάλιν πήρε την πλειοψηφία στο μπολσεβίκικο κόμμα την ημέρα θανάτου του λένιν... τότε έγινε κομματικό μέλος η σάρα και η μάρα...

εξ άλλου στις δίκες του 36 εισαγγελεύς δεν ήταν μενσεβίκος που δίκαζε μπολσεβίκους??

τα έχει αυτά η ιστορία..

KOYKLITIS είπε...

Swell

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση στημένη μας την έχουν.
Οι καλοί και οι ωραίοι ή που θα είναι πάντα μειοψηφία ή που θα υπάρχουν μόνο στη θεωρία για να εμπνέουν τους ινστρούχτορες, στην προσπάθειά τους για ιδεολογική ατσάλωση του κομματικού στρατού.

KOYKLITIS είπε...

akrat

Γεια σου akrat.
Τι θυμήθηκες τώρα…
Με λίγα λόγια πρέπει να θεωρήσουμε πως όλα αυτά, τηρουμένων των αναλογιών, είναι η φυσιολογική εξέλιξη της πορείας ενός κόμματος προς την εξουσία…