Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΕΛΠΙΣΜΈΝΟΙ ΝΑΥΑΓΟΙ

Ο Μαριάνο Ραχόι, ο ομοϊδεάτης του Σαμαρά πρωθυπουργός της Ισπανίας, ταξίδεψε μέχρι την Ελλάδα για να φωτογραφηθεί με το δικό μας και να δηλώσουν τον αλληλοθαυμασμό τους μπροστά στις κάμερες λέγοντας με αυτό τον τρόπο, τόσο στους Έλληνες όσο και στους Ισπανούς, πόσο σπουδαίοι είναι και πως χωρίς αυτούς οι δυό χώρες θα είχαν βουλιάξει στην ανεργία στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Έτσι λένε αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι τα πιστεύουν κιόλας.
Δεν ξέρω, αλλά εμένα αυτή η προεκλογική βοήθεια στήριξης από έναν αποτυχημένο προς έναν άλλο αποτυχημένο πρωθυπουργό, μου φέρνει μπροστά μια εικόνα δυο ναυαγών στο πέλαγος που ο ένας προσπαθεί να βοηθήσει τον άλλον αλλά που στο βάθος ξέρουν και οι δυό ότι μόνο ένα θαύμα μπορεί να τους σώσει.
Κι ενώ αυτοί ελπίζουν σε ένα θαύμα για να σωθούν οι λαοί και των δυό χωρών, που δεν πιστεύουν σε θαύματα, είναι έτοιμοι να τους στείλουν εκεί που ήταν πριν ξεκινήσουν το καταστροφικό τους έργο.

Στο περιθώριο.

2 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Αν και -σύμφωνα με αρκετά (αμφισβητούμενη και μη) γκάλοπ- "το περιθώριο" θα κυμανθεί γύρω στο 25-28%.. Ε, δεν το λες και διάλυση, όχι τουλάχιστον έτσι όπως του αξίζει. Καλό βράδυ.

Mia Petra είπε...

"Αμφισβητούμενα" εννοώ.