Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΤΑ ΟΡΙΑ


Υπάρχει όριο ηλικίας αποχώρησης των πολιτικών από τα κοινά;
Αν ναι ποια είναι αυτά τα όρια και ποιος τα καθορίζει;
Να πούμε καταρχήν ότι ο πρώτος φραγμός που πρέπει να μπει να έχει να  κάνει με το πόσες θητείες θα μπορεί κάποιος να καταλαμβάνει τα βουλευτικά έδρανα και στη συνέχεια να τίθεται και το όριο ηλικίας, γιατί ο Γλέζος και στα 100 θα θεωρεί ότι είναι ικανός να παράγει πολιτική και να την επιβάλει!
Με βάση αυτό νομίζω ότι δυο ή τρεις τετραετίες είναι αρκετές να ξεδιπλώσει και να αναδείξει κάποιος τις όποιες ικανότητές του και στη συνέχεια να παραχωρεί τη θέση του στις επόμενες γενιές, αρχίζοντας να ασχολείται και λίγο με την παραμελημένη του προσωπική ζωή.
Αναρωτιέμαι για όλους αυτούς που ξεκινάνε να ασχολούνται με τα κοινά γύρω στα 25-30 χρόνια και μετά από 50-60 χρόνια συνεχούς ενασχόλησης να πηγαίνουν κατευθείαν στον άλλο κόσμο, τι διάολο ζωή έζησαν…
Αυτός ο Γλέζος, ο ήρωας της εθνικής αντίστασης κλπ, να μη τα επαναλαμβάνουμε, δεν ένιωσε αυτό που ένιωσε ο Μητσοτάκης ώστε να αποτραβηχτεί και να απολαύσει την ηρεμία του οικογενειακού-ιδιωτικού βίου;

Ανάγκη λοιπόν να θεσπιστούν και τα όρια ηλικίας αλλά και τα όρια θήτευσης στο κοινοβούλιο, γιατί αν περιμένουμε από τους περίεργους που νομίζουν ότι έχουν χρέος να σώσουν τον κόσμο και στην ηλικία του Μαθουσάλα, τότε αντί να ασχολούμαστε με  την πραγματική ζωή θα ασχολούμαστε με τα σύμβολα του παρελθόντος και τις ηρωικές τους πράξεις…  

9 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Ο Γλέζος έχει δίκιο την κριτική του. Καλό θα ήταν την ηλικία του να τη θυμόμασταν και όταν μάζευε ψήφους προεκλογικά και όχι μόνο όταν γίνεται ενοχλητικός μετεκλογικά.

Λωτοφάγος είπε...

Θα συμφωνήσω με τον Ιχνηλάτη. Ψευδαισθήσεις είχαν όσοι νόμιζαν πως το Eurogroup θα ήταν περίπατος! Μας πάτησαν αλύπητα!
Σε λίγες ώρες θα φανεί αν θα μπορέσουμε να ξανασηκωθούμε. Αποδείχτηκε πάντως ότι ελάφρυνση χρέους εντός του ευρώ είναι αδύνατη!
Οι τύποι αυτοί είναι υπάλληλοι του πιο αρπαχτικού κεφαλαίου που έχει υπάρξει στον πλανήτη. Και φυσικά θα προστατέψουν μονάχα το αφεντικό τους.

KOYKLITIS είπε...

*ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ
*Λωτοφάγος

Σήμερα ο Τσίπρας επισκέφτηκε το Μίκη Θεοδωράκη και κάτι του είπε περί στρατηγικής ώστε να μην πέσει στη φάκα του αντίπαλου.
Ακούγοντάς τον θυμήθηκα το Μακιαβέλλι που είπε ότι ο ηγέτης πρέπει "να έχει τη δύναμη του λιονταριού για να ξεσκίζει τον αντίπαλο και την πονηριά της αλεπούς για να ξεφεύγει από τα νύχια του".
Για το Γλέζο τώρα, έχω να πω ότι έπρεπε εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια να είχε αποτραβηχτεί και να πάψει να μας ζαλίζει με τα επαναστατικά του ιδεολογήματα γιατί ναι μεν δεν ξεχνάμε τη δράση του στην κατοχή αλλά θυμόμαστε και τη συνέχεια της πορείας του...
Όσο για τις ψήφους που έφερε στο κόμμα ο Γλέζος αγαπητέ μου ΕΥΡΥΤΑΝΑ πρέπει να σου πω ότι στην αριστερά οι ψήφοι που παίρνει κάποιος έχουν να κάνουν και με άλλα πράγματα και όχι μόνο με την προσωπικότητα.Αν έχεις περάσει από τον οργανωμένο χώρο θα καταλαβαίνεις τι ακριβώς λέω...
Νομίζω ότι χρειάζεται να έχουμε λίγη υπομονή με μια κυβέρνηση που δείχνει να θέλει να τα βάλει με τους ξένους τοκογλύφους και τους ντόπιους συνεργάτες τους.
Το βέβαιο είναι πως αν ο κόμπος φτάσει στο χτένι δεν πρόκειται να παραδοθούν αμαχητί.
Αυτό είναι σίγουρο,αλλά καλό είναι να μη φτάσουμε εκεί...

Mia Petra είπε...

Ότι δηλαδή ο ακατονόμαστος έχει αποσυρθεί;;; Δεν το πιστεύω καθόλου, δουλεύει υπόγεια, όπως πάντα... Για τον Γλέζο έχω κι εγώ διχαστεί...

KOYKLITIS είπε...

Mia Petra

Ο Μητσοτάκης αποσύρθηκε εδώ και χρόνια και είναι από τις λίγες κινήσεις που έκανε και βρήκε σύμφωνο το πανελλήνιο.
Το ότι στο παρασκήνιο συνωμοτεί είναι απόλυτα φυσιολογικό για ένα Μητσοτάκη.Το θεμα είναι ότι το κάνει χωρίς αποτέλεσμα αφού δεν κατάφερε να προωθήσει τη Ντόρα στην αρχηγία της ΝΔ,κι απ' ότι δείχνουν τα πράματα ούτε και με τον Κυριάκο θα τα τα καταφέρει.
Αλλά μάλλον ξέφυγα από το θέμα, και το θέμα είναι ο Γλέζος ο οποίος κατά τη γνώμη μου έχει εξελιχθεί σε μέγιστο θεσιθήρα,και αερολόγο επαναστάτη.
Πιστεύω ότι εκείνο που επιδιώκει τελικά είναι η υστεροφημία του και τίποτα περισσότερο.
Θα μπορούσε να το κάνει με καλύτερο τρόπο αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...

akrat είπε...

παιδιά εγώ πιστεύω ότι ο Γκλέζος και ο Μίκης αβάνταραν παρά εναντιώθηκαν στην κυβέρνηση μην τα παίρνετε στην γκράνα

KOYKLITIS είπε...

akrat

Λες;
Πάντως εγώ νομίζω ότι αν βρεθούν καμιά δεκαριά ακόμα τέτοιοι αβανταδόροι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να βγάλει το εξσμηνο.

Λωτοφάγος είπε...

Την άποψη του Ακράτ συμμερίζεται (μόνο για τον Γλέζο) και ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς: http://www.efsyn.gr/arthro/mia-alli-anagnosi-tis-dilosis-glezoy

Όσο για τον Μίκη, έπρεπε να είχε αποσυρθεί εδώ και 30 χρόνια, για να μην δίνει τα εύσημα σε κάθε κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο!

KOYKLITIS είπε...

Λωτοφάγος

Λυπάμαι αλλά δεν θα συμφωνήσω καθόλου με τον αγαπητό δημοσιογράφο που τον παρακολουθώ χρόνια και τον θεωρώ άριστο στη δουλειά του.
Μπορεί να έχω άδικο αλλά από χρόνια ο Γλέζος μου δίνει την εντύπωση ότι έχει έρωτα ...με την καρέκλα!
Αν προσέξεις τις κατά καιρούς δηλώσεις του θα δεις ότι επιδιώκει πάντα τη ¨ρήξη¨ θέλοντας να ξεχωρίσει από το κοπάδι...