Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ο ΜΕΓΑΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΠΕΛΟ

Όταν αυτός ό ανόητος γλοιώδης και γελοίος τύπος, ο Άδωνης Γεωργιάδης, εκλέγεται βουλευτής με 70.000 ψήφους τότε το ό,τι λέει και κάνει δεν πρέπει να το αποδώσουμε αποκλειστικά στον ίδιο αλλά σε όλους όσους τον επέλεξαν μιας και το έκαναν επειδή στο πρόσωπό του βλέπουν την εικόνα τους.
Μια εικόνα μιας κοινωνίας του ¨σφάξε με αγά μου να αγιάσω¨ αφού τα όσα λέει και προτείνει κάθε φορά ευνοούν τους ισχυρούς και στρέφονται κατά των αδυνάτων, όπως είναι οι ψηφοφόροι του.
Τελευταίο του κατόρθωμα αυτό της συμπαράταξής του με τους μεταλλεργάτες, στη συγκέντρωση των οποίων παρευρέθηκε, και κείνοι τον τίμησαν γιαυτή του την πράξη φορώντας του το κράνος που χρησιμοποιούν στη δουλειά τους, σαν ένδειξη ότι τον θεωρούν έναν από αυτούς.
Δεν είναι ένας από αυτούς. Από τους άλλους είναι. Από εκείνους που έχουν ευαγγέλιο τα μνημονιακά μέτρα, τα οποία  μέτρα ζητάνε απολύσεις μειώσεις μισθών και συντάξεων και διάλυση του κοινωνικού κράτους.
Με τα αφεντικά είναι ο άνθρωπος και δεν το κρύβει.
Τώρα βέβαια και οι μεταλλεργάτες που διαδηλώνουν για να μη χάσουν τη δουλειά τους, ουσιαστικά με τα αφεντικά είναι, αφού η μόλυνση του περιβάλλοντος από την επέκταση των μεταλλείων ουδόλως τους απασχολεί. Το μεροκάματο θέλουν και θα μπορούσες να πεις ότι καλά κάνουν. Δεν το λες όμως αν είσαι οπαδός της θεωρίας που εκφράζεται με το ΕΜΕΙΣ και όχι στενά με το ΕΓΩ.
Αυτό όμως είναι θέμα που ένας πεινασμένος δεν θα το καταλάβει όσο και να προσπαθήσεις του το αναλύσεις…
Ελπίζω πάντως να βρεθεί κάποια λύση που να δίνει δουλειά και στους μεταλλωρύχους αλλά και το περιβάλλον να μη καταστρέφει.

Υπάρχει τέτοια λύση; ειλικρινά δεν ξέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: