Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

...ΚΙ ΕΣΥ ΚΙ Ο ΓΡΥΛΟΣ ΣΟΥ!

Υπάρχουν ορισμένοι που με τη συμπεριφορά τους απέναντι στους άλλους σε κάνουν να συμπαθείς ανθρώπους που αν δεν τους αντιπαθούσες είναι σίγουρο ότι ποτέ δεν θα τους συμπαθούσες.
Θα έλεγα ότι ένας από αυτούς που έχουν αυτό το ¨χάρισμα¨ είναι η Λιάνα Κανέλλη αλλά αυτό είναι παλιό και το προσπερνάω για να πω ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου κοντεύει να την φτάσει και αν συνεχίσει να πορεύεται με αυτό τον τρόπο σίγουρα θα την ξεπεράσει.
Αφήνω την ιστορία του βενζινάδικου, που όλο και κάτι θα έγινε, για να φτάσω στη στάση της απέναντι στο μεγαλομπάτσο έξω από τη βουλή και να καταλήξω στο πρόσφατο με το Λάμπη Ταγματάρχη.
Για όσους παρακολούθησαν αυτή την ¨ανάκριση¨  του εν λόγω, προκειμένου να του δοθεί το χρίσμα του διευθύνοντος την ΕΡΤ, σίγουρα θα θαύμασαν την υπομονή του και θα τον λυπήθηκαν  όταν τον είδαν να καταρρέει μετά τις πολύωρες ερωτοαπαντήσεις.
Και βέβαια δεν με βρίσκει σύμφωνο  η επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη από το ΣΥΡΙΖΑ στην κομβική αυτή θέση της δημόσιας τηλεόρασης και είναι να απορείς για το πώς και ποιοι μεσολάβησαν για να γίνει κάτι τέτοιο. Έγινε όμως, και ενώ οι απορίες των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ για αυτή την επιλογή παραμένουν, οι ίδιες απορίες παραμένουν για το πώς η πανέξυπνη Ζωή δεν βλέπει ότι με αυτό τον, σε στυλ ανακριτή, τρόπο παρέμβασης στα δημόσια πράγματα γίνεται αντιπαθητική και σε ανθρώπους που μέχρι χτες έπιναν νερό στο όνομά της.
Να ομολογήσω ότι αν ήμουν στη θέση του Ταγματάρχη τέτοιο μαρτύριο δεν θα το άντεχα και θα σηκωνόμουν να φύγω εκστομίζοντας τη φράση από το γνωστό ανέκδοτο: ΡΕ ΑΝΤΕ ΓΑΜ@ΣΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΚΙ Ο ΓΡΥΛΟΣ ΣΟΥ!

Για να το πεις όμως αυτό δεν φτάνει να είσαι ταγματάρχης, χρειάζονται κι άλλα προσόντα…

3 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Με τις τελευταίες σου φράσεις, φίλε μου, απαντάς ουσιαστικά στο γιατί η Κωνσταντοπούλου τον ανέκρινε τόσην ώρα: διότι είναι ένα ανθρωπάκι που έγινε γνωστό στην αλήστου μνήμης σημιτική Ελλάδα. Τότε που οι αδαείς γλίτσες χωρίς κουλτούρα έγιναν διασημότητες, χωρίς να πληρούν καμία προϋπόθεση.
Υπήρξε επίσης αντιπαθέστατος διευθυντής της ΕΡΤ, χωρίς να προσφέρει τίποτε στην αισθητική της. Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.
Κι αν έβλεπες τι γραφόταν στο τουίτερ, από ανθρώπους που παρακολουθούσαν χαιρέκακα το μαρτύριό του, θα καταλάβαινες πως αντίθετα μεγάλωσε το κοινό της Προέδρου.
Δεν είναι τυχαίο ότι η τηλεθέαση του καναλιού της Βουλής χτυπάει πλέον απίστευτα ποσοστά.

Λωτοφάγος είπε...

Υ.Γ. Ο όρος "σημιτική Ελλάδα" είναι συμβολικός και όχι χρονικός.

KOYKLITIS είπε...

Λωτοφάγος

Είναι προφανές ότι δεν αμφισβητώ την ανικανότητα του ταγματάρχη για το συγκεκριμένο πόστο στην ΕΡΤ, κάτι που το λένε και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο χώρο οι οποίοι όλο και κάτι παραπάνω γνωρίζουν.
Αμφισβητώ τον τρόπο που ενεργεί η Ζωή και που αναγκάζει ακόμα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνουν από τα ρούχα τους τόσο από το αλαζονικό της ύφος όσο και από την θανατηφόρα τυπολατρία στην άσκηση των καθηκόντων της.
Το ότι το κανάλι της βουλής αύξησε τη θεαματικότητά του δε νομίζω ότι είναι καλό, αφού αυτό οφείλεται στους ομηρικούς καυγάδες μεταξύ της προέδρου και των λοιπών της αντιπολίτευσης-ενίοτε και τις συμπολίτευσης...
Μακάρι το κανάλι να αυξήσει κάποτε τη θεαματικότητά του και αυτό να οφείλεται στην ποιότητα των εκπομπών του και όχι στις σε στιλ ριάλιτι συνεδριάσεις της βουλής.
Πάντως εύχομαι η όλη ιστορία με την πρόεδρο της βουλής να προχωρήσει ομαλά και να επιτελέσει το έργο που τις ανατέθηκε με επιτυχία γιατί από κείνη εξαρτάται εν πολλοίς και η επιτυχία της κυβέρνησης...