Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΣΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΝΕΟΙ…


 
Στην προηγούμενη ανάρτησή μου είχα πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μπροστά με πάνω από πέντε ποσοστιαίες μονάδες  και πως θα είναι άθλος αν καταφέρει να μπει στη βουλή η ΛΑ.Ε.
Εκείνο, όμως,  που γνώριζα εγώ δεν μπορεί να μη το γνώριζαν οι δημοσκόποι, που ήθελαν με το ζόρι να μετατρέψουν σε ντέρμπι ένα περίπατο του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ΟΛΕΣ οι εταιρίες δημοσκοπήσεων έβλεπαν τη Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα και το Λεβέντη να μπαίνει στη βουλή. Κι ενώ πρόβλεπαν σωστά τα δυό προηγούμενα δεν μπορεί να μην ήταν σε θέση να προβλέψουν και την άνετη επικράτηση του πρώτου κόμματος.
Αυτά για όσους εμπιστεύονται τους δημοσκόπους- υπαλλήλους των ολιγαρχών…
Θα ήθελα ωστόσο να σταθώ λίγο στους συντρόφους της Λαϊκής  Ενότητας που πίστεψαν ότι το να ελέγχεις το 30% του κόμματος, και ανάλογο να είναι και το μερίδιό σου στην κατανομή των πόστων, να πιστεύεις ότι το ίδιο ποσοστό θα έχεις και στην εκλογική βάση της αριστεράς.
Κρίμα που νόμισαν ότι τα ΘΕΛΩ τους και τα ΠΡΕΠΕΙ τους θα μπορούσαν να γίνουν κτήμα των μελών των φίλων και οπαδών της αριστεράς μέσα σε αυτές τις συνθήκες.
Υπερεκτίμησαν τις δυνατότητές τους ως προς την απήχηση που είχαν στο ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Λαφαζάνης η Ζωή και οι άλλοι θαρρούσαν ότι το μισό  από το 36% της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης τους ανήκε. Θα μπορούσες να τους δικαιολογήσεις αλλά δεν  το κάνεις. Θα έπρεπε να είχαν διδαχτεί από το προηγούμενο κάζο του Αλαβάνου όταν χρειάστηκε να αναμετρηθεί με τον Τσίπρα.
Και καλά αυτοί, έτσι κι αλλιώς έχουν χρόνο να κάνουν  λάθη, που στην πορεία μπορούν και να τα διορθώσουν, αυτός ό ήρωας της αριστεράς που κατέβασε τη σημαία από την Ακρόπολη, και από τότε πορεύεται με αυτήν, μέχρι πότε θα παριστάνει τον αλάθητο κριτή και θα βολοδέρνει μεταξύ επανάστασης και βουλευτικών θώκων;
Δεν ξέρω, αλλά όταν βλέπω το Γλέζο και τα καμώματά του μου έρχεται στο μυαλό ο στίχος του Πυθαγόρα από ένα τραγούδι σε μουσική Κατσαρού και ερμηνεία Πάνου Γαβαλά…  

 
¨Είναι η ζωή μια θάλασσα
κι  εμείς καπεταναίοι
Κι είναι στ΄ αλήθεια τυχεροί
όσοι πεθαίνουν νέοι…¨

 
Την ίδια σκέψη έκανα όταν είδα και τον Κάστρο να υποδέχεται τον Πάπα και φυσικά ο νους μου πήγε στον Τσε , στον Άρη και σε όλους τους ήρωες της νιότης μου. Το συμπέρασμα που βγάζω είναι πως τελικά οι ήρωες, για να περάσουν στην ιστορία σαν τέτοιοι, πρέπει να πεθάνουν νέοι.
Ο Πυθαγόρας θα πρέπει κάτι παρόμοιο να είχε στο μυαλό του όταν έλεγε ότι ¨είναι στ΄ αλήθεια τυχεροί όσοι πεθαίνουν νέοι¨.
Κατά τα λοιπά συνιστώ ψυχραιμία και υπομονή.
Αρχηγός για να ξεκινήσει την επανάσταση και το λαϊκό ξεσηκωμό δεν υπάρχει, γιατί δεν ήρθε η ώρα.
Όταν έρθει θα βρεθεί κι ο αρχηγός.
Έτσι γίνεται πάντα.

6 σχόλια:

akrat είπε...

ΧΑ

μαζί σου ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

τα ίδια έγραψα και μουά... τώρα μόλις

KOYKLITIS είπε...

akrat

Διάβασα το κείμενό σου και το απόλαυσα.
Συμφωνώ μέχρι κεραίας μαζί σου.

Λωτοφάγος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου, μολονότι ψήφισα ΛΑ.Ε. Και ψήφισα ΛΑ.Ε., όχι επειδή πιστεύω ότι πρέπει άμεσα να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα -φοβάμαι πως ούτε αυτοί το πιστεύουν- αλλά επειδή με τρομάζει το γεγονός ότι το 85% της Βουλής συμφωνεί με τα μνημόνια.
Πιστεύω πως έπρεπε να είναι κι ένα κόμμα του ΟΧΙ εκεί μέσα. Ιδίως όταν βλέπω τον ανεκδιήγητο Λεβέντη να κορδώνεται και να λέει βλακείες, καθώς και το συμπαγές 7% της Χ.Α., το οποίο οι περισσότεροι αγνοούμε χαρακτηριστικά.
Καλή σου νύχτα.

KOYKLITIS είπε...

Πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι που το ποσοστό της ΧΑ είναι μονοψήφιο γιατί με όλα αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν γύρω μας θα μπορούσε να είναι και διψήφιο.
Κόμμα του ΟΧΙ Λωτο υπάρχει στη βουλή και είναι το ΚΚΕ. Ένα ακόμα κακέκτυπο αυτού του κόμματος τον κόσμο μπερδεύει και προβλήματα δεν λύνει, εκτός από τα υπαρξιακά προβλήματα κάποιων στελεχών τύπου Ραχήλ Μακρή...
Το Λεβέντη τον έστειλαν στη βουλή οι αγανακτισμένοι και οι απελπισμένοι και σε αυτό βοήθησαν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ για λόγους που έχουν να κάνουν με την ανακοπή της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον τρέμουν.
Ελπίζω να μη διαψεύσει τους φόβους τους...
Χαιρετώ.

Mia Petra είπε...

Κάπως έτσι ξέφυγε της πορείας του κι ο Θεοδωράκης (ο Μίκης!) και μετά την εξορία και το ΚΚΕ, πολιτεύτηκε με την δεξιά ΝΔ (στο Επικρατείας παρακαλώ!) από τον μεγάλο ζήλο του για αγώνες... Τι να πω..

KOYKLITIS είπε...

Mia Petra

Άλλη πικρή ιστορία κι αυτή με το Μίκη.
Το ότι συνεργάστηκε με τη δεξιά είναι κακό αλλά το ότι δέχτηκε να εκλεγεί βουλευτής επικρατείας, και να γίνει και υπουργός...άνευ αντικειμένου,με πρωθυπουργό το Μητσοτάκη, ήταν έγκλημα.
Κι αυτός ο άνθρωπος να βγαίνει και να κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για ενδοτισμό!
Εδώ ο Χάρρυ Κλυνν θα έλεγε το γνωστό:Δε μας χε@εις ρε Νταλάρα!