Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΣ Ή ΠΟΝΗΡΟΙ;


Πολλοί από τους αξιωματούχους της κυβέρνησης, και όχι μόνο, λένε ότι δεν μπορεί να γίνει περικοπή των συντάξεων των 600 ευρώ επειδή με αυτά τα λεφτά ο συνταξιούχους συντηρεί άνεργα παιδιά και πληρώνει φροντιστήρια για τα εγγόνια.
Να  πει κάποιος σε αυτούς τους ανόητους ότι  με 600,άντε και 1000 ευρώ το μήνα, ο συνταξιούχος ούτε τα φάρμακά του δεν μπορεί να αγοράσει, όχι να συντηρήσει και να σπουδάσει παιδιά και εγγόνια.

Τέτοια επιχειρήματα φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα προς τους δανειστές οι οποίοι μπορούν άνετα να σου πουν ότι η σύνταξη δίνεται για να επιζήσει ο συνταξιούχος. Για τις σπουδές των παιδιών είναι υπεύθυνοι οι γονείς οι οποίοι αν δεν έχουν δουλειά να πάνε να βρουν και όχι να συντηρούνται από τη σύνταξη πατεράδων και μανάδων.

Ο συνταξιούχος των 600-1000 ευρώ μπορεί με κάποια μικρή προσπάθεια να πάρει ένα πακέτο τσιγάρα στο άνεργο παιδί του και ένα γλειφιτζούρι στο εγγόνι. Τα υπόλοιπα περί συντήρησης του άνεργου παιδιού και σπουδές του εγγονού είτε είναι βλακείες είτε λέγονται σκόπιμα για να μας πείσουν ότι ένας συνταξιούχος μπορεί  να ζήσει με 100-200 ευρώ το μήνα.

Προσωπικά δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν αυτοί που χρησιμοποιούν αυτό   το επιχείρημα το κάνουν σκόπιμα ή από βλακεία. Κλείνω προς την πρώτη περίπτωση γιατί αδυνατώ να πιστέψω ότι άνθρωποι σαν τον Τσακαλώτο, που άκουσα τελευταία να εκστομίζει αυτή την παπάρα, είναι βλάκες.

Έτσι κι αλλιώς όμως καιρός να σταματήσει να περιφέρεται στα κανάλια αυτό το επιχείρημα γιατί είναι τόσο χοντροκομμένο που και δεν πουλάει αλλά και εκθέτει εκείνον που το χρησιμοποιεί.

 

6 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Ε, ναι. Ωστόσο παραμένει γεγονός ότι πολλοί έχουν πάρει σπίτι γιαγιάδες και παππούδες, όπως και ότι φίλοι μου φιλοξενούν πλέον τα άνεργα παιδιά τους. Φυσικά, η σύνταξή τους δεν είναι 600 ευρώ, αλλά ούτε και 2.000.

Mia Petra είπε...

Πάντα πίσω από αυτήν την ευτελή κατάσταση που φτάσαμε, μην ξεχνάμε ποιοι μας οδήγησαν. Κανείς δεν ευνοείται με τέτοια μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις τών μνημονίων τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, δεν μου αρέσει που "γυρνάει" η συζήτηση στα επιχειρήματα κάποιων αξιωματούχων τής κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να ξεχνά η κοινή γνώμη ποιοι μάς "ξέσκισαν" τα ταμεία (συγνώμη για την έκφραση) και μέσα σε μια νύχτα τα/μας φτωχοποίησαν. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από το δίδυμο Σαμαροβενιζέλου, κι όλοι οι πρότεροι λωποδύτες επίσης. Λύση φυσικά δεν υπάρχει, σε αυτό συμφωνούμε όλοι. Με άδεια ταμεία όμως παιδιά μου, ακόμα και τα 600 ευρώ (μας κατάντησαν να) μοιάζουν με "κάτι"...

KOYKLITIS είπε...

Λωτοφάγος

Εκείνο που θέλησα να επισημάνω ήταν το γεγονός ότι όλοι αυτοί που αναφέρονται στη σύνταξη των 600€ χρησιμοποιώντας το παραπάνω επιχείρημα για να μη περικοπούν,χρησιμοποιούν λάθος επιχείρημα.
Ξέρω κι εγώ γνωστούς και γείτονες με συντάξεις γύρω στα 600- 1000€ που εχουν και φιλοξενούν τα άνεργα παιδιά τους.
Αν μπορούν να τα συντηρήσουν και να πληρώνουν τα φροντιστήρια των εγγονών τους αμφιβάλλω.
Ελτσι κι αλλιώς σαν επιχείρημα δεν στέκει και νομίζω ότι φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.

KOYKLITIS είπε...


Mia Petra

Κανείς δεν ξεχνά ποιοί μας οδήγησαν εδώ.
Αυτό είναι το ένα.Το άλλο είναι ότι πρέπει να προσέχουν τι επιχειρήματα χρησιμοποιούν τα στελέχη της κυβέρνησης προκειμένου να υποστηρίξουν τις έτσι κι αλλιώς δίκαιες θέσεις τους στην υποστήριξη των αδικημένων και καταπιεσμένων στρωμάτων του λαού.
Αν είναι με όσα λένε να φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα από κείνα που επιδιώκουν καλύτερα να μη μιλάνε.
Να πω πάντως ότι ο Τσακαλώτος απόψε στη βουλή ήταν απολαυστικός.

ακυβέρνητος είπε...

Έχω την εντύπωση ότι στα πούστρογκρουπ λέγονται διάφορα (όχι και πολύ κολακευτικά) και προς τα έξω βγαίνουν τα πιο πιασάρικα.
Πιστεύω λοιπόν ότι αυτό δημοσιοποιήθηκε επειδή άλλες (χειρότερες) σάχλες αποσιωπήθηκαν.

Εμένα προσωπικά ο Τσαλακωμένος (όνομα και πράμα), μου δημιουργεί εντερικές διαταραχές. Χωρίς λοιπόν να θέλω να τον υποστηρίξω (με τίποτα όμως!) θεωρώ πως το είπε για να δείξει ότι η περαιτέρω περικοπή των συντάξεων θα φέρει κοινωνική αναταραχή. Γιατί είναι άλλο να πεις του ηλικιωμένου «κόψε το τσιγάρο, κόψε το καφενείο, τυλίξου με μια κουβέρτα και άραξε στον καναπέ» και άλλο να χάσει εισόδημα που με αυτό βοηθάει παιδιά και εγγόνια.
Σε πληροφορώ δε ότι πολλά φροντιστήρια γράφουν βερεσέδια. Είναι πολλοί αυτοί που δίνουν λίγα κάθε μήνα, όσα μπορούν. Και αυτό είναι κάτι το οποίο αποδέχονται αυτές οι επιχειρήσεις για να μη βαρέσουν κανόνι.

Σούμα: δεν πιστεύω ότι αυτό που είπε απέχει πολύ από την πραγματικότητα, πιστεύω όμως ότι ως επιχείρημα αποτελεί την απόλυτη ξεφτίλα για υπουργό οικονομικών και κατ’ επέκταση για τον λαό που τον στέλνει να διαπραγματευτεί με τους δανειστές/βιαστές.

KOYKLITIS είπε...

Πέτρος Κ.

Αν εξαιρέσεις αυτή την κοτσάνα που είπε για να...συγκινήσει τους αγιογδάρτες εταίρους μας θεωρώ ότι ο Τσακαλώτος είναι γενικά καλύτερος από τον προκάτοχό του.
Τ α ελληνικά του βέβαια δεν είναι και τα καλύτερα αλλά δείχνει πανέξυπνος και διαθέτει χιούμορ που σπάει κόκκαλα.
Το θέμα είναι να καταφέρει να βρει άλλα επιχειρήματα ώστε να πείσει για τις θέσεις του.
Ας το ελπίσουμε, μια και δεν βλέπω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο.