Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΤΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙΣ…


 

Με το Λάκη γνωριστήκαμε το καλοκαίρι του 2008 στην  αίθουσα αναμονής της αντιπροσωπείας ford. Περιμέναμε και οι δυό να τελειώσει ο έλεγχος και το πρώτο σέρβις  του ford mondeo  που είχαμε αγοράσει την προηγούμενη χρονιά.

Καμαρώναμε και αλληλοθαυμαζόμαστε για την επιλογή μας και αφού το τερματίσαμε περάσαμε και σε άλλα θέματα με κυρίαρχο την πολιτική.

Βρήκαμε ότι και σε αυτόν τον τομέα είχαμε ταυτόσημες απόψεις, αφού και κείνος ήταν κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν συνεχίσαμε παραπέρα αυτή τη γνωριμία αλλά που και που ανταλλάσσαμε τηλεφωνικά σκόρπιες κουβέντες και κάνα δυό-τρείς φορές όλα αυτά τα χρόνια τα είπαμε κι από κοντά.

Το Σάββατο με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε αν θα πάω στη συγκέντρωση να γιορτάσουμε τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Γέλασα και του είπα ότι αν θα πήγαινα να γιορτάσω θα ήμουν σαν το σκύλο που ενώ πριν λίγο ο αφέντης του είχε δώσει δυο ξυλιές εκείνο στη συνέχεια πήγε κοντά του, και κουνώντας την ουρά του άρχισε να του γλείφει τα χέρια!

Γέλασε με το ευφυολόγημα και μού είπε πως ούτε κι αυτός θα πάει αλλά παραμένει οπαδός, όχι φανατικός, αλλά οπαδός!

Του είπα ότι κι εγώ οπαδός παραμένω, επειδή ότι άλλο το θεωρώ ακόμα χειρότερο.

Κλείσαμε το τηλέφωνο και συμφωνήσαμε να τα πούμε και από κοντά.

Για την ιστορία να πω ότι το αυτοκίνητο που αγοράσαμε και οι δυο είναι 2000 cc  και τα τέλη κυκλοφορίας τότε ήταν 372 ευρώ, που στη συνέχεια πήγαν στα 660 και ο ΣΥΡΙΖΑ τα έφτασε στα 690. Να πω ακόμα ότι όταν το αγοράσαμε δεν είχε τα 215 ευρώ φόρο πολυτελείας, και που για φέτος δεν ξέρω πόσο θα πάει…

Τη μείωση των 70ευρώ  από τη σύνταξη  δεν την αναφέρω επειδή αυτό έγινε για να διασώσουμε το σύστημα υγείας. Ελπίζω να το σώσαμε πέρυσι και να μη χρειαστεί να το ξανασώσουμε φέτος!

Μετά απ΄ όλα αυτά  δεν θέλω να μου πεις ότι δεν έχω δίκιο που παραπονιέμαι αφού στη Βουλγαρία και στις υπόλοιπες χώρες της πρώην σοβιετίας οι συντάξεις κυμαίνονται από 100-300 ευρώ.

Και δεν θέλω να μου το πεις όχι γιατί είναι ψέμα αλλά γιατί βαρέθηκα να το ακούω από την τρόικα και τους ευρωπαίους εταίρους μας.

5 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Και ενώ το ακούς από τους Ευρωπέους συνεχίζεις να γκρινιάζεις; Ντροπή, φίλε μου. Δεν σε βρίσκω κοινωνικά ευαίσθητο και στενοχωριέμαι.

Mia Petra είπε...

Η αντιπολίτευση σου είναι τόσο, όσο.. Χαχα :) Το θέμα είναι ότι εδώ που έχουμε φτάσει, μόνο η-ακόμα-πιο-κατρακύλα μάς περιμένει, δυστυχώς...

KOYKLITIS είπε...

Λωτοφάγος

Εκείνο που φοβάμαι είναι μη τυχόν και η δικιά μου γκρίνια, συν ο ξεσηκωμός και οι διαμαρτυρίες των αγροτών με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, γραβατοφορεμένους και μη,αναγκάσουν την κυβέρνηση να διώξει με τις κλωτσιές το κουαρτέτο και γι' αυτό σταματάω να γκρινιάζω.
Τουλάχιστον να μη νιώθω τύψεις ότι συνέβαλα, έστω στο ελάχιστο,στην αποχώρηση της χώρας από τη ζεστή αγκαλιά της ευρωπαϊκής οικογένειας.

KOYKLITIS είπε...



Mia Petra

Η αλήθεια είναι ότι κάνω σκληρή αντιπολίτευση.
Σκέφτομαι μάλιστα να σκληρύνω ακόμα περισσότερο τη στάση μου περνώντας σε ακόμα πιό ακραίες μορφες.
Λέω να φορέσω μαύρο περιβραχιόνιο!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

""Προνομιούχε"", ο Τόμσεν δήλωσε ότι ως Βαλκάνιος σου αρκούν 300 ευρώ "σύνταξη" (ή επίδομα γήρατος για να είμαστε πιο ακριβείς με τις έννοιες)