Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΟΙ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Όταν ακούω από κάποιον να αναφέρεται απαξιωτικά στους 300 της βουλής, ξέρω ότι θα πρόκειται είτε για οπαδό της ακροδεξιάς είτε για απολιτικό τιποτόφρονα ατομιστή. Τελευταία φορά που μου μίλησε κάποιος για τους ¨300 της βουλής, που θέλουν όλοι κρέμασμα¨, ήταν πριν από μια εβδομάδα από τον οφθαλμίατρό μου , τον οποίο γνωρίζω πάνω από μια δεκαετία, και που ποτέ στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων δεν μου έδωσε απόδειξη!
Η ισοπέδωση, γενικά, δεν είναι εργαλείο που σε βοηθάει να βγάλεις σωστά συμπεράσματα.
Αυτό που ακούγεται σήμερα για τους ¨300 ανίκανους¨ που μας οδήγησαν στις αγκάλες του ΔΝΤ, δεν έχει καμιά σχέση με την αλήθεια και μάλλον το διασπείρουν οι προπαγανδιστές του ατομισμού και του υπολανθάνοντα φασισμού.
Σε τι δηλαδή ευθύνονται οι βουλευτές της αριστεράς για το σημερινό μας χάλι ώστε να συμπεριλαμβάνονται στους υπόλοιπους που άσκησαν και ασκούν εξουσία;
Εντάξει, μπορείς να τους κατηγορήσεις για ανικανότητα στο να διαμορφώσουν ένα ενιαίο σχήμα που θα εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη για διεκδίκηση της εξουσίας, αλλά μέχρις εκεί.
Τη μεγάλη ευθύνη, δεν την έχουν οι ¨300 άχρηστοι¨ αλλά τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων, που όταν τα κόμματα της αριστεράς τους ζητάνε την ψήφο τους εκείνοι επιλέγουν κάθε φορά των έναν εκ των δυο μονομάχων της εξουσίας, για να βγουν την επομένη να βρίζουν όχι μόνο αυτούς που ψήφισαν, αλλά τα ¨300 καθάρματα της βουλής¨.
Τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων, που αρέσκονται να τους χαϊδεύουν τ΄ αυτιά αποκαλώντας τους από τα προεκλογικά μπαλκόνια ¨κυρίαρχο λαό¨ και που δεν αποφασίζουν κάποια στιγμή να τιμωρήσουν, με την άρνηση της ψήφου τους, όλους αυτούς τους πραγματικά ψεύτες και κλέφτες που μια ζωή τον κοροϊδεύουν.
Τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων, που μάλλον βολεύονται με αυτή την εναλλαγή του δικομματισμού στην εξουσία, επειδή μπορούν στη συνέχεια τη δικιά του ανικανότητα να τη φορτώνουν σε άλλους…ανίκανους!

3 σχόλια:

Radiobacter είπε...

Έτσι είναι, για όλα κατηγορουμε τους άλλους....Τους οποίους εμεις ψηφίσαμε ή είμαστε κάποιοι από αυτούς..
Η δημοκρατία μας ειναι αντιπροσωπευτική και είμαι βέβαιος ότι αυτοί που μας αντιπροσωπεύουν είναι το είδωλό μας στον καθρέφτη..
Αν δεν αλλαξουμε νοοτροπία όλοι δεν αλλάζει τίποτα...
Φταίει Ο Βουλευτής που κατακλεβουμετη εφορία έστω και όταν ντρεπομαστε να ζητάμε αποδειξη?
Εαν δεν ήταν ΑΥΤΟΙ οι τριακόσιοι θα ήταν κάποιοι άλλοι 300.. Το κακό θα ήταν να μην ειχαμε... Προτιμω 300 άχρηστους παρά 1 "χρησιμο' αυτόκλητο χειρούργο(βλ Παπαδόπουλος)
Επίσης το ενδεχόμενο της μείωσης του αριθμού τους το θεωρώ απαράδεκτο, αφού αν δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος, τότε οι αντιπρόσωποι των μικρων κομμάτων θα μειωθουν ακόμα περισσότερο..
Αυτό που χρειαζόμαστε ειναι περισότεροι αντιπρόσωποι με λιγοτερα λεφτά για τον καθενα, με απλή αναλογική, με διαθεση για αλληλοκατανόηση που θα την επικροτεί ο λαός,και που θα να κατακρινει και θα αποδοκιμαζει φαινόμενα αδιαλαξίας και δογματισμού (ακρα δεξιά, ΚΚΕ ).. Η συνεργασία ειναι το παν, όχι οι παγιωμένες θέσεις..
Δεν μου αρέσει μια αντιπολίτευση να κατακρίνει, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ή δήθεν αρχών, ό,τι κανει η κυβέρνηση, και μια κυβέρνηση να μην ενστερνίζεται τιποτα από τις προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Radiobacter είπε...

Ορίστε, 15 λεπτά αφου εγραψα ότι έγραψα στο προηγουμενο σχόλιο, κοιτάω στην τηλεόραση και πρωτη Είδηση ήταν η Νη συμφωνία των κομμάτων στην Εξεταστική του βατοπε΄διου,,
Πέντε κομματα , πέντε πορίσματα.. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?
πότε θα δουμε στην Ελλάδα να μενει πίσω η κομματική σκοπιμότητα ? Αυτό εξαρταται από εμάς ,,, Ν αδειξουμε ότι δεν ανεχόμαστε πλέον αυτού του ειδους τις πρακτικες.. να επικροτήσουμε την καλη π΄ροθεση και την Ειληκρίνια...

KOYKLITIS είπε...

Theodoros
Καλώς ήρθες.
Αυτό που έγινε με τα πέντε διαφορετικά πορίσματα καταρρίπτει, αν μη τι άλλο, τους ισχυρισμούς του ΚΚΕ περί πέντε κόμματων και δύο πολιτικών!
Αστειεύομαι βέβαια γιατί όταν προσπαθείς να προσεγγίσεις με σοβαρότητα τέτοιες πρακτικές το μόνο που καταφέρνεις είναι να συγχύζεσαι περισσότερο!
Κατά τα λοιπά συμφωνούμε απόλυτα.