Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Αν η γριά δεν θέλει;

Αυτοί οι ¨επαναστάτες¨ που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο χωρίς να ρωτάνε τον κόσμο αν θέλει να αλλάξει, μου θυμίζουν τη γριά που δυό πρόσκοποι θέλησαν να την περάσουν στο απέναντι πεζοδρόμιο, προκειμένου να κάνουν μια καλή πράξη, χωρίς η γριά να θέλει να περάσει απέναντι!
Από όσο μπορώ να θυμάμαι, ποτέ και πουθενά στον κόσμο η ιστορία δεν άλλαξε με πράξης βίας από διάφορες ομάδες που αυτοχρίζονται επαναστατικές. Η οργανωμένη πάλη ενός λαού, μόνο αυτή μπορεί και είναι ικανή να γκρεμίσει ένα άδικο σύστημα. Όσο ένας λαός δεν ξεσηκώνεται για να κάνει κάτι τέτοιο σημαίνει πως δεν θεωρεί τόσο άδικο το σύστημα ώστε να αναγκαστεί να πάρει τα όπλα.
Όταν με όλα αυτά τα ακραία αντιλαϊκά μέτρα, το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ στις δημοσκοπήσεις κρίνονται σαν οι πιο κατάλληλοι να μας κυβερνήσουν, αυτό που μπορείς να πεις στους συλληφθέντες του ¨Επαναστατικού Αγώνα¨ είναι: που πας ρε Καραμήτρο!
Για να μη πούμε και το άλλο: ασχολούμαστε όλοι με τις ¨γιάφκες των επαναστατών¨, και τα οικονομικά μέτρα που μας επιβάλλουν έρχονται σε δεύτερη μοίρα, μέχρι που είναι να αναρωτιέται κανείς μήπως και δεν πρόκειται για ¨λαϊκούς επαναστάτες¨ αλλά για ένα τμήμα της ασφάλειας που επιστρατεύεται σε δύσκολους καιρούς…


2 σχόλια:

Ν.Α. Λάμπης είπε...

Τα "προσκοπάκια" ήταν 4, Κουκλίτη.

Κι όταν ο αρχηγός τά ρώτησε γιατί χρειαζόταν τέσσερις για να τήν βοηθήσουν να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο, απάντησαν:
«Μα δεν ήθελε να περάσει»...

Έτσι για ολοκλήρωση του ανεκδότου...

Και κάτι για τό άρθρο σου (που δεν μέ βρίσκει αντίθετο...):

Εκτός από τη βία των όπλων (δικτατορίες, κατοχικοί στρατοί) υπάρχει και η βία η ...εγκεφαλική από όλα τα ΜΜΕ.
Η οποία -κυρίως και "κατά κόρον"- ασκείται στις μέρες μας στον, λεγόμενο, πολιτισμένο κόσμο.

Έλεγαν οι αρχαίοι:
«Πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται».

Στην βία των ΜΜΕ λοιπόν τέτοια μέσα χρειάζονται: Ιδεολογικά!!!
Όχι «σαρανταπεντάρια», «ζάσταβα» και δυναμίτες...
Νέο κοινωνικό όραμα (και πράξη... και παράδειγμα...) χρειάζεται.

Νά 'σαι καλά.

KOYKLITIS είπε...

Το ανέκδοτο, Ν. Α. Λάμπη, είναι ακριβώς όπως το λες και είναι από τα αγαπημένα μου.
Όσο για την εγκεφαλική βία, πολλές φορές είναι ακόμα χειρότερη και από τη βία των όπλων!
Το κακό είναι πως τα ¨καλόπαιδα¨ με τις ¨επαναστατικές¨ τους ενέργειες συμβάλουν τα μέγιστα στο να κάνουν το έργο των λογής Γκεμπελίσκων ακόμα ευκολότερο…