Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Οι τέως πρόεδροι

<<…Είμαι εξήντα χρόνων, παίρνω τα φάρμακά μου…>>.

Αυτό είναι κομμάτι της απάντησης που έδωσε ο Αλαβάνος στην ερώτηση που του έγινε από τον παρουσιαστή της πρωινής εκπομπής της ΝΕΤ αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.
Γενικά ο Αλέκος σ΄ αυτή του την παρουσία ήταν άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε, σε σημείο που σε έκανε να αμφιβάλεις αν παίρνει όντως τα φάρμακά του!
Το θέμα βέβαια δεν είναι αν ο Αλαβάνος παίρνει ή όχι τα φάρμακά του, αλλά στο ότι εκείνοι που στηρίζουν τις φιλοδοξίες του τέως προέδρου του ΣΥΝ δεν βλέπουν πως ποντάρουν σε κουτσό άλογο.
Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι σε αυτή την εκτός ΚΚΕ ρημάδα αριστερά ότι ο χρόνος δεν αφήνει τίποτα άφθαρτο…
Μπορεί εκείνοι που εξουσιάζουν τα πράγματα να είναι σε θέση να βάζουν έναν ογδόντα…φεύγα σε κυβερνητικά πόστα βιτρίνας, η αριστερά όμως δεν έχει, δεν μπορεί να έχει, τέτοιες πολυτέλειες.
Η αριστερά χρειάζεται δράση και συνεχή ανανέωση σε ανθρώπους και ιδέες. Για να μπορεί να παρασύρει τις μάζες. Για να φτάσει κάποτε να επηρεάζει τις εξελίξεις. Για να μην αντιμετωπίζεται από…ηλίθιους σαν γραφικό μόρφωμα!


***Τελικά ο κυρ Νίκος δεν στάθηκε καθόλου τυχερός και μέχρι να ζεστάνει την καρέκλα του σαν πρόεδρος του ΠΑΟ…του την πήραν!
Για να του φύγει το μεράκι και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, καλό θα είναι το κόμμα να τον χρίσει πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΣΥΝ.
Αν δεν διαθέτει τέτοια ομάδα το κόμμα καλό είναι να τη δημιουργήσει πάραυτα, και μάλιστα να βάλει διάταξη στο καταστατικό με το οποίο θα προβλέπεται η άσκηση της διοίκησης της ομάδας από δύο προέδρους, εναλλάξ.
Ο άλλος πρόεδρος θα είναι ο κυρ Αλέκος φυσικά ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, δεν μπορεί να ζήσει χωρίς προεδρική καρέκλα.
Μόνο που θα πρέπει οι άνθρωποι του ΣΥΝ να επιταχύνουν τις διαδικασίες γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να τους προλάβει, και να τους προσλάβει, ο Κούγιας!



Δεν υπάρχουν σχόλια: