Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Αχ αυτά τα παντελόνια...

Βρε μια μανία με τα παντελόνια που σούχουν μερικοί!

¨Τιμάω τα παντελόνια που φοράω¨ είχε πει κάποτε ο Ψωμιάδης ενώ κάτι ανάλογο είχε δηλώσει στο παρελθόν και ο Θέμος Αναστασιάδης.
Τη φράση τη χρησιμοποίησαν και τη χρησιμοποιούν κατά καιρούς διάφοροι άλλοι που αν τους ψάξεις λίγο περισσότερο θα ανακαλύψεις ότι πρόκειται είτε για γραφικούς είτε και για όχι τόσο φανατικούς άντρες…
Το να το λένε όμως αυτό οι όποιοι αρσενικοί, προσπαθώντας να επιδείξουν και να τονίσουν τον ανδρισμό τους, είναι φυσιολογικό, θάλεγε κάποιος. Να λέει όμως κάποια γυναίκα για κάποιον άντρα ότι δεν τιμάει τα παντελόνια που φοράει, προσπαθώντας να τον μειώσει, αυτό όχι φυσιολογικό δεν είναι αλλά μάλλον προς κάτι ανώμαλο φέρνει.
Και βέβαια στη Βουλγαράκαινα αναφέρομαι η οποία ασχολείται με τα παντελόνια του Καραμανλή.
Μπορεί να έχει δίκιο και να την πνίγει η αγανάκτηση για την περίεργη σιωπή του ερημίτης της Ραφήνας. Υπάρχουν όμως άλλες λέξεις και άλλα επιχειρήματα στα οποία θα μπορούσε να καταφύγει και όχι στο αν ο τέως κυβερνήτης μας τιμάει τα παντελόνια του!
Παντελόνια σίγουρα θα φοράει κατά καιρούς και κείνη. Πως τα τιμάει; Συντάσσοντας ¨νόμιμα¨ συμβόλαια που χαρίζουν ακίνητα του δημοσίου στους ρασοφόρους; Κι ο σύζυγός της; Πως τα τιμάει τα παντελόνια του αυτός; Με το να λέει πως ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;
Κυρά μου τα παντελόνια δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με την τιμή ούτε με την υπόληψη και την αξιοπρέπεια.
Ούτε τα παντελόνια ούτε τα φουστάνια αλλά ούτε και τα ράσα μπορούν να χαρακτηρίσουν κάποιον.
Και, τέλος, να ξέρεις πως δεν τιμάς καθόλου το φύλο σου με το να αναζητάς τη λεβεντιά την ηθική την τιμιότητα και την παλικαριά…στα παντελόνια των αντρών.
Αναζήτησε όλες αυτές τις αρετές και στις γυναίκες.
Φοράνε κι αυτές παντελόνια…



2 σχόλια:

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Ορθή άποψη! Περί της ... τιμής των παντελονιών του ζεύγους Βουλγαράκη διαβάστε και εδώ:
http://antiparatheseis1.blogspot.com

KOYKLITIS είπε...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ"
Χαίρομαι που βρίσκεις την άποψή μου ορθή. και πηγαίνοντας στο λινκ που με παρέπεμψες θέλω να σου πω ότι συμφωνώ απόλυτα με το απολαυστικό σου κείμενο.
Να μου επιτρέψεις μονάχα να διαφωνήσω με το ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν θα τον επέλεγε ούτε για να του καθαρίζει τα παπούτσια.
Ο διορισμένος από το παλάτι πρωθυπουργός και δραπέτης από τη χώρα με ψευδώνυμο, έκανε μύρια όσα κακά στον τόπο και στην αυλή του είχε τρισχειρότερους από το Βουλγαράκη.
Την καλησπέρα μου .