Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Έτσι δεν είναι;


Είναι η φράση που ο  Μίμης Ανδρουλάκης συνηθίζει να χρησιμοποιεί κατά κόρον  στις ¨φοβερές αναλύσεις¨ που κάνει στα κανάλια  και που ποτέ δεν απαντάει στο συγκεκριμένο που τον ρωτάει ο δημοσιογράφος.
Εκείνος βέβαια νομίζει ότι απαντάει, μιας  και στο ¨έτσι δεν είναι¨, κανένας δημοσιογράφος δεν του είπε ότι δεν είναι έτσι, αφού άλλη ήταν η ερώτηση...
Πανέξυπνος, κατά τα άλλα, ο Μίμης, τη μυρίστηκε νωρίς τη δουλειά και μπήκε στην αυλή του  GAP και με το λιβανωτό προς τις ¨ηγετικές ικανότητες¨ του αρχηγού, εξασφάλισε ένα καλό μισθό για τα προς το ζην γιατί, εδώ που τα λέμε, τι έσοδα να σου αποφέρουν μερικές χιλιάδες πωλήσεις  βιβλίων…
 Με τεράστιες ικανότητες ο Μίμης απαρνήθηκε καταρχήν τη δογματική  αριστερά, και στη συνέχεια και την ανανεωτική, για να καταλήξει σε ένα  δεξιόσοσιαλιστικό  κόμμα παίζοντας το ρόλο του αριστερού ψάλτη, για να δίνει άλλοθι σε κείνους που ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ  πιστεύουν ότι η ψήφος τους είναι ψήφος αντιδεξιά και αντιεξουσιαστική…
Και τι να κάνει, θα πει κάποιος, να κάτσει να τακιμιάσει με τον Αλαβάνο και τις λοιπές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που ονειρεύονται την επανάσταση;
Όχι βέβαια. Για να κάνεις κάτι τέτοιο, εκτός από έξυπνος πρέπει να είσαι και λίγο ονειροπόλος.
Και που καιρός για όνειρα όταν η εξουσία, αναγνωρίζοντας τις ικανότητές σου,  σε καλεί να σκοτώσεις τις ιδέες σου για να αναστήσεις τις τράπεζες.
Στο κάτω-κάτω και η έτερη του πολυτεχνείου, πανέξυπνη και κείνη, λακές της εξουσίας προτίμησε να γίνει από το να κυνηγάει τη χίμαιρα στους κόλπους της αριστεράς.
Γιατί εκείνο που μετράει, πάνω απ΄ όλα, είναι η ικανότητα να προσαρμόζεσαι στις απαιτήσεις των καιρών, κάνοντας πως δεν καταλαβαίνεις ότι με τις επιλογές σου κερδίζεις μεν υλικά αγαθά, αλλά χάνεις την αξιοπρέπειά σου.
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;


4 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Έτσι είναι. Βέβαια, εμένα δεν μου φαίνεται εξυπνάδα αλλά κουτοπονηριά. Διότι εξυπνάδα χωρίς αξιοπρέπεια είναι σαν Ακρόπολη χωρίς τον Παρθενώνα.
Εξάλλου, οι χαμαιλέοντες δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα γοητευτικοί.

Κλαζoμένιoς είπε...

ΕΤΣΙ είναι βέβαια, Κουκλίτη μας,
ειδικά εκείνο το:
«σε καλεί να σκοτώσεις τις ιδέες σου για να αναστήσεις τις τράπεζες»
δεν είναι απλώς φαρμακερό {και... εφάμιλλό μου} αλλά είναι υπέροχο!!!

Λωτοφάγε,
οι χαμαιλέοντες ΕΙΝΑΙ σε κάποιους αρεστοί...
όταν παίρνουν την μορφή τους.

Όμως...
Μέ τσίμπησε ποιητικός οίστρος σήμερα... αλλά είπα να μην φορτώσω τα σχόλιά σας με όλο το μακρυνάρι...

Ιδού το δείγμα:


Αλλοί, αλλοί και τρισαλλοί,
κρίσις των κρίσεων δεινή
επί των κεφαλών μας
επέπεσεν ως αμαζών
και θέλει το κακό μας.

Κρίση που ούτ' ο Πάγκαλος
απ' την πολλή χαμάρα,
να τήν φαιδρύνει δεν μπορεί
με κάποια σαχλαμάρα.

Το υπόλοιπο του ωραίου {αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας...} ποιήματός μου θα τό βρείτε στο:
kakiokakies.blogspot.com

KOYKLITIS είπε...

Λωτοφάγος

Ότι είναι έξυπνος ο Μίμης λωτοφάγε δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Το σύστημα ποτέ δεν θα πλήρωνε ένα βλάκα για να το στηρίζει.
Όσο για την αξιοπρέπεια, γιαυτόν κι όσους-ες του μοιάζουν, τους είναι τόσο χρήσιμη όσο ο πάγος στους Εσκιμώους ή όσο η Ακρόπολη με τον Παρθενώνα στους τυφλούς!


Κλαζoμένιoς

Έξοχο το ποιητικό σου πόνημα Κλαζομένιε και θα σου έλεγα να το δώσεις στον Ανδρουλάκη να το απαγγείλει από τηλεοράσεως σε στυλ μαντινάδας ή και να το τραγουδήσει, γιατί πέρα των άλλων, διαθέτει και καλή φωνή.

Λωτοφάγος είπε...

:))))