Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Η πείνα δεν αντέχεται

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Έλληνας που να μη στεναχωρήθηκε με όλα αυτά τα επεισόδια που γίνονται στην Αγγλία τις τελευταίες μέρες.
Και πώς να μη στεναχωρηθεί αφού εκεί οι άνθρωποι έχουν έναν άλλο πολιτισμό, προηγμένο και άξιο προς μίμηση.
Δεν είναι δηλαδή σαν και μας τους βάρβαρους, τους τεμπέληδες που μας αρέσει να βολευόμαστε στο δημόσιο, να κάνουμε όλο το χρόνο διακοπές και να γλεντοκοπάμε ασταμάτητα!
Εκεί οι άνθρωποι έχουν μια άλλη κουλτούρα που παραπέμπει σε κομητες, λόρδους, σερ, λαίδες και άλλα διάφορα που  στάζουν μελιστάλαχτη ευγένεια.
Αυτό το σοκ, από τα θλιβερά γεγονότα της Αγγλίας, μπορούμε σαν λαός με λίγη προσπάθεια να το ξεπεράσουμε, ένας παρόμοιος ξεσηκωμός όμως στη Γερμανία θα ήταν   αδύνατο να ξεπεραστεί  από εμάς, που τόση συμπάθεια τρέφομε για τους εργασιομανείς και σοβαρούς Γερμανούς της Μέρκελ.
Για να μη το κουράζουμε όμως, καλό είναι όλοι αυτοί που κυβερνάνε και κάνουν κουμάντο στις τύχες των λαών, να καταλάβουν ότι η πείνα δεν αντέχεται  και να αρχίσουν να μοιράζουν με λιγότερη αδικία τον πλούτο που σωρεύουν για τους εαυτούς τους.
Το σκοινί που θα τους κρεμάσουν το έχουν ήδη πουλήσει στους προλετάριους και αυτό που απομένει είναι να βρεθεί κάποιος που θα ηγηθεί της εκστρατείας για το στήσιμο της μεγάλης κρεμάλας.
Και αν συνεχίσουν έτσι ας  είναι  σίγουροι ότι αυτή η στιγμή δεν είναι και τόσο μακρινή όσο, ίσως, φαντάζονται…

2 σχόλια:

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Κι εγώ λυπήθηκα αφάνταστα που έγινε γης Μαδιάμ μια οργανωμένη δυνατή, δημοκρατική, δυτική χώρα!
(Χε,χε,χε...!)

KOYKLITIS είπε...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ"
Ας ελπίσουμε πως οι κατέχοντες την εξουσία θα δουν την αιτία που γεννά τέτοια αποτελέσματα και θα αλλάξουν πορεία.
Κάτι μου λέει όμως πως θα αγριέψουν τα πράγματα παγκόσμια, γιατί ποτέ μέχρι σήμερα οι χορτάτοι δεν κατάλαβαν τους νηστικούς.