Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Μακιαβελισμοί...

Δεν ξέρω τι ακριβώς βιβλία διαβάζει ο πολύς πρωθυπουργός μας. αλλά είμαι σίγουρος ότι έχει μελετήσει επισταμένως τον ΗΓΕΜΟΝΑ του Μακιαβέλι.
Τη σκέψη αυτή έκανα αυθόρμητα με το που τον είδα το δεκαπενταύγουστο να λιώνει από ευλάβεια και γεμάτος θρησκευτική κατάνυξη να προσκυνά την παρθένα μάνα του χριστού.
Λέει ο Μακιαβέλι σε κάποιο σημείο του βιβλίου του Ο ΗΓΕΜΟΝΑΣ.
<<…ένας ηγεμόνας πρέπει να φαίνεται, σε όποιον τον βλέπει και τον ακούει, γεμάτος ευσέβεια…>>. <<…τίποτα πιο απαραίτητο από το να ΦΑΙΝΕΤΑΙ γιατί όλοι μπορούν να δουν, λίγοι όμως να καταλάβουν…>>.
Γιατί, δυστυχώς, οι λαοί (όχι μόνο ο δικός μας) ασχολούνται περισσότερο με τα υπερκόσμια και λιγότερο με τα εγκόσμια, για τα οποία αφήνουν τους ηγέτες τους να ασχολιούνται και να κουμαντάρουν τις ζωές τους μέχρι να αποδημήσουν εις Κύριον.
Και ο ΓΑΠ αυτό το ξέρει κι έτσι σε  κάθε ευκαιρία δεν παραλείπει ενώπιον των καμερών, εννοείται, πότε να προσκυνά εικόνες, θαυματουργές πάντα, πότε να ανάβει κεριά στα μανουάλια και   πότε να σταυροκοπιέται και να συντροφεύει τους δεσποτάδες στις λιτανείες…
Όλα αυτά είναι γνωστά και στους ηγέτες της πολύκομματιασμένης αριστεράς, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο δεν εννοούν να  ενωθούν και να στείλουν στα σκουπίδια το ΓΑΠ και όλους αυτούς που χρόνια και χρόνια μας κυβερνούν με το βιβλίο του Μακιαβέλι παραμάσχαλα.
Ίσως να βολεύονται κι αυτοί στο μικρόκοσμό τους και στη μεγάλη ιδέα που έχουν για τους εαυτούς τους…



4 σχόλια:

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Εδώ κοτζάμ Ανδρέας και δεν άφησε Παναγιά για Παναγιά απροσκύνητη, μέχρι και το τάμα της καλής του εξεπλήρωσε στην Τήνο, δε θα ακολουθούσε τα χνάρια του ο Γιωργάκης!
Ξέρεις τι είναι το DNA;

KOYKLITIS είπε...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ"
Καλά, όταν ο Ανδρέας έτρεχε και άναβε λαμπάδες ίσαμε το μπόι της Λιάνη είχε πάθει αλτσχάιμερ, οπότε δεν πρέπει να μπερδεύουμε τα γονίδια με τους Μακιαβελισμούς του κουτοπόνηρου Γιώργου ο οποίος στα νιάτα του δήλωνε άθεος!
Τώρα, βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση να έχει συναντήσει στο δρόμο του κάναν άγγελο , ή τον ίδιο το Χριστό, και να πείστηκε ότι ο μόνος δρόμος για τη δική του και τη δικιά μας σωτηρία να είναι η πρωσήλωσή του με φανατισμό στη μία και μοναδική αληθινή θρησκεία…
Κάτι ανάλογο δεν έπαθε κι ο Παύλος με το ¨quo vantis¨
και έγινε στη συνέχεια από διώκτης απόστολος του χριστιανισμού;

...Ατακαδόρ είπε...

Διαφωνώ, «κάθετα» που λένε κι οι ΠΑΣΟΚοι, κ. Κουκλίτη!
ΔΕΝ έπασχε από Αλτσχάϊμερ όταν δέχτηκε τον Βατοπεδιούχο Εφραίμ με την «Άγια Ζώνη» {το 1/3 της δηλαδή για να είμαστε ακριβολόγοι...} για να τήν προσκυνήσει!

Δεν είναι θέματα άνοιας αυτά!
Θέματα ανεντιμότητας, απάτης, φενακισμού του λαού είναι!
Όπως ακριβώς τά περιγράφει ο αείμνηστος Νικολό!

KOYKLITIS είπε...

...Ατακαδόρ
Ίσως και να έχεις δίκιο, όμως καμιά φορά δεν θέλεις να πιστέψεις μερικά πράγματα για κάποιους που στα νιάτα τους έδειχναν διαφορετικοί…