Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ

Το ¨ Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών¨ κήρυξε μποϊκοτάζ στα Γερμανικά προϊόντα, ενώ η ¨Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης¨ καλεί όλους τους Έλληνες να πάρουν μέρος σε αυτή την εθνική εκστρατεία. Κάτι σαν ανέκδοτο μου ακούγεται αυτή η προτροπή.
Καταρχήν το μέγεθος της χώρας μας είναι τέτοιο που ένα  μποϊκοτάζ, κι αν ακόμα πετύχει 100%, θα γίνει αισθητό στη Γερμανία όσο αισθητό γίνεται ένα κουνούπι στο κέρατο ενός βοδιού. Ύστερα, δεν είναι μονόπλευρα τα μποϊκοτάζ. Το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι γερμανοί στα ελληνικά προϊόντα και δεν ξέρω πόσο δεν θα γίνει αυτό αντιληπτό στη χώρα μας.
Νομίζω πως  μποϊκοτάζ θα ήταν προτιμότερο  να κάνουμε στα Κινέζικα προϊόντα, που για την παραγωγή τους χρησιμοποιούνται εξαθλιωμένοι εργάτες με εξαθλιωμένες αμοιβές και ακόμα πιο εξαθλιωμένες συνθήκες εργασίας.
Ακόμα καλύτερο θα ήταν να κάναμε μποϊκοτάζ  στην αδιαφορία μας και στην παθητική στάση που κρατάμε απέναντι σε μια κυβέρνηση που επιχειρεί να μας πείσει ότι το να μας γυρίζει πενήντα χρόνια πίσω, σε επίπεδο διαβίωσης, είναι για το καλό μας.
Είναι το μόνο μποϊκοτάζ που μπορούμε, που πρέπει και που επιβάλλεται να κάνουμε, διαφορετικά, αν συνεχίσουμε έτσι, και να θέλουμε να κάνουμε μποϊκοτάζ στα Γερμανικά προϊόντα θα είναι αδύνατο.
Δεν θα έχουμε λεφτά ούτε για Κινέζικα!  



Δεν υπάρχουν σχόλια: