Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ

Κι άντε τώρα εσύ να πεις στο Μήτσο, που μια ζωή φοβόταν τον κομμουνισμό επειδή του είπαν ότι είναι κακό πράμα, ότι είναι καιρός να πάψει να πιστεύει αυτούς που του το είπαν.
Να πω και τη μαύρη αλήθεια, τον αποφεύγω κιόλας, μη και με ρωτήσει πως διάολο γίνεται το ΚΚΕ να καταφέρεται κατά του αιμοδιψή καπιταλιστή ιδιοκτήτη της χαλυβουργικής, όταν το ίδιο  κατέφυγε στο άρθρο 99 δηλώνοντας πτώχευση της τυποεκδοτικής, της οποίας είναι ιδιοκτήτης.
Ξέρω, υπάρχουν επιχειρήματα για να τον αντικρούσω, αλλά να πάρει η ευχή δεν το κάνω επειδή  θα νομίσει  ή ότι τον κοροϊδεύω ή ότι είμαι πολύ βλάκας!
Γιατί, εδώ που τα λέμε, καλά πάνε τα πράματα όταν είσαι ταμπουρωμένος στο μετερίζι σου και απροσπέλαστος εξαπολύεις τα βόλια σου κατά των αντιπάλων σου.
Όταν όμως ο αντίπαλος καταφέρει να σε εξαναγκάσει να αφήσεις την ασφάλεια της ιδεολογικής σου φωλιάς και σε πολεμάει με τα ίδια όπλα, τι κάνεις;
Τι λες σε όλους αυτούς που σε εμπιστεύονται όταν δεν είσαι σε θέση να προστατέψεις τους εργαζόμενους των επιχειρήσεών σου;
Δεν είναι απάντηση το να τους λες ότι μέσα σε συνθήκες καπιταλισμού δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι σοσιαλιστικά.
Δεν είναι απάντηση να τους λες ότι ναι μεν τους απολύεις αλλά τους αποζημιώνεις κανονικά.
Δεν είναι απάντηση αυτή που δίνεις όταν σε ρωτάνε γιατί δεν συμπορεύεσαι με την υπόλοιπη αριστερά ότι εσύ δεν είσαι αριστερό κόμμα αλλά κομμουνιστικό.
Μπορεί αυτές οι απαντήσεις να ικανοποιούν το φανατικό ακροατήριο, δεν πείθουν όμως κανέναν που δεν φορά ιδεολογικές παρωπίδες και που τα συνθήματα τα χρησιμοποιεί μόνο στις πορείες και όχι σαν επιχείρημα διαλόγου.
Καλό μήνα!

11 σχόλια:

Swell είπε...

Προσωπικά, το ΚΚΕ μου θυμίζει την εκκλησία. Χιλιάδες ταμπού και οι δυο, "θέσφατα" και οι δυο και όταν τους πιέζεις, απαντούν με τσιτάτα και οι δυο.

KOYKLITIS είπε...

Swell
Δεν είναι το ίδιο πράμα το ΚΚΕ με την εκκλησία.
Διαφέρουν ως προς τις υποσχέσεις που δίνουν στους οπαδούς τους.
Το μεν ΚΚΕ υπόσχεται τον παράδεισο στη γη η δε εκκλησία στον ουρανό!

demetrat είπε...

........άσε που όταν δεηήσει ο πανάγαθος, και φτάσει μπροστά στην πόρτα του παράδεισου, με όλον τον κόσμο του ,τα ταμπούρλα και τις σημαίες, αντί να χτυπήσει να του ανοίξουν,ρίχνει μιά χαιρετούρα συγνώμης στον πορτιέρη και τον ρωτάει από πάνε στην κόλαση.
(η γνωστή διάσκεψη του παραδείσου)

Το ΚΚΕ(σαν ηγεσία εννοώ ) καλά κάνει , αυτό έκανε πάντα, έτσι πρέπει γιά να υπάρξει, και δεν περιμένω κάτι άλλο.
Αυτό που με ενοχλεί είναι πως όταν οσμίζεται η Αλέκα πως ο κοσμάκης ψιλονταραβερίζεται με τους άλλους τους φτου, τους αναθεωρητές , τον ξαναμαζώνει στο μαντρί.Κι αυτός πάει.
Γιά να δούμε ως πότε.
δ

KOYKLITIS είπε...

demetrat

Νομίζω ότι δεν φταίει μόνο η ηγεσία του ΚΚΕ αλλά και όλοι όσοι ασπάζονται τις θεωρίες των φανατισμένων χωρίς να αφήνουν το μυαλό να ταξιδέψει…
Φαίνεται πως μερικοί δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή, ούτε έξω από το μαντρί ούτε χωρίς τσοπάνο.
Το κακό είναι πως κι ο Φώτης, από άλλο μετερίζι αυτός, συναγωνίζεται σε καθαρότητα ιδεών, με ισάξιο φανατισμό, το ΚΚΕ.
Το αποτέλεσμα: τα ΜΜΕ να αθροίζουν την αριστερά γύρω στο 40% και η αριστερά όλο και να κομματιάζεται δημιουργώντας νέα καπετανάτα-που μόνο τον Καρατζαφέρη φοβίζουν…

Χρήστος Γ. είπε...

Δεν ξέρω τι επιχειρήματα μπορεί να υπάρχουν στο μέτωπο Χαλυβουργική-Τυποεκδοτική.
Σε παρακαλώ μην το κάνεις δεν θα το αντέξω!!! :-)
Πάντως όλα τα υπόλοιπα είναι έτσι όπως τα παρουσιάζεις.
Για το θέμα δε «Κομμουνιστή και Αριστερού» είχα μια ανταλλαγή σχολίων με κάποιον εδώ στα blogs πριν λίγες μέρες, δεν θυμάμαι με ποιον. Προσπαθούσε κι εκείνος να αθροίσει να ανόμοια και προσπαθούσα να τον πείσω ότι αυτό δεν γίνεται. Είναι καλό σημάδι που βλέπεις κι εσύ, ότι μια απλή λέξη πίσω από την οποία κρύβονται «διάφοροι», δεν μπορεί να ενώσει έτσι για… πλάκα! Η αριστερά είναι μια παράταξη τόσο ευρεία περιέχοντας τόσο διαφορετικές ιδέες και θέσεις όσο και η δεξιά. Κι επειδή τουλάχιστον στην εποχή που ζούμε οι ιδέες τουλάχιστον όπως τις ξέραμε πρέπει να είσαι τυφλός να μη βλέπεις ότι έχουν καταρρεύσει, ας περιοριστούμε στο ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ που και βάση έχει και ρεαλιστικό είναι στα ανθρώπινα νοήμονα όντα, εκτός αν έχουμε χάσει κι αυτό το χάρισμα που μας έδωσε η φύση για μας ξεχωρίζουμε από τα κτήνη.
Τέλος για της αφαίρεσης και με την αρνητική κριτική σου προς τον Κουβέλη καταλαβαίνω την προτίμησή σου στον Τσίπρα.
Ουδείς τέλειος!!! :-)

KOYKLITIS είπε...

Chrisgio

Αφού προσπεράσω όλα τα προηγούμενα (δεν βλέπω σοβαρές διαφοροποιήσεις) στέκομαι στο κλείσιμο του σχολίου σου που ¨δια της ατόπου¨ συμπεραίνεις ότι πρόσκειμαι στον Τσίπρα.
Σωστά το λες και δεν θα χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια να το καταλάβεις, αφού με διαβάζεις τόσο καιρό.
Και πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι; όλοι οι αριστεροί που εκτός από το πανό και τα συνθήματα χρησιμοποιούν και το μυαλό τους, με τον Τσίπρα θα είναι…
(Εντάξει, όχι όλοι, εξαιρείται ο Ανδρουλάκης!).

Την καλησπέρα μου.

Χρήστος Γ. είπε...

Γράφεις: "...που εκτός από το πανό και τα συνθήματα χρησιμοποιούν και το μυαλό τους, με τον Τσίπρα θα είναι..."
Αν δεν είναι αστείο έτσι όπως το γράφεις, δεν διακρίνεις κάποια έπαρση και αλαζονία από πλευράς σου σ' αυτή τη φράση;
Μοιάζουν με λόγια που βγαίνουν από την Καπέλα Σίξτινα! Δεν νομίζεις;
Από την πλευρά μου το μόνο κόμμα που δεν θα ψήφιζα θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ! Ακόμα κι αν με επέβαλλαν σε άγρια βασανιστήρια (που λέει ο λόγος)! Απέχθεια και μόνο απέχθεια προς τον Αλέξη!
Την καλησπέρα μου!

demetrat είπε...

ο μπαρμπα Φώτης , απλώς γυρνάει στη στρούγκα από όπου έφυγε τότε παλιά .Δεν είναι τυχαίο εξ άλλου που δεν τον έχει βάλει στο πιάτο με μαχαιροπήρουνο το Πάγκαλο.Από καθαρότητα; Εδώ θα ψιλογελάσω σύντροφε.Μόνο και μόνο γιά κολυμπήθρα στους προύχοντες του πασόκ θα χρησιμοποιθεί η άμωμος και άχραντος αριστεροσύνη του.
Τυχαίο;
Δε νομίζω..
:)
δ

KOYKLITIS είπε...

Chrisgio

Αν δεν διέκρινες έπαρση και αλαζονεία στην επίμαχη φράση θα μπορούσες και να χαμογελάσεις καπετάνιε…
Μην κάνεις τέτοιες δηλώσεις αποκήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αν πάρουμε την εξουσία δεν σου εγγυώμαι ότι θα γλυτώσεις τα βασανιστήρια!
Απέχθεια για τον Αλέξη; Αν το έλεγε η Αλέκα θα το καταλάβαινα. Εσύ γιατί;

KOYKLITIS είπε...

demetrat


Αν δεν φοβόμουν ότι θα κατηγορηθώ για συνωμοσιολογία θα έλεγα ότι φεύγοντας ο κυρ Φώτης από το ΣΥΡΙΖΑ εκτελούσε διατεταγμένη αποστολή…

Χρήστος Γ. είπε...

Το σχόλιό σου ομολογώ ειλικρινα απολαυστικό! :-), :-)
Ναι τα βασανιστήρια είναι σίγουρο ότι δεν τα γλυτώνω.:-), :-)
Οι αναρυχώμενοι στην εξουσία πάντα τα βλέπουν με καλό μάτι!

Ο Αλέξης εκτός από το μοναδικό ύφος ΣΟΦΟΥ, αν δεν μου προκαλεί απέχθεια μου προξενει θυμηδία με αυτά που λέει μαζί με τους Σκουρλέτη, Λαφαζάνη (αυτός πιά είναι αλλού...), Παπαδημούλη, Στρατούλη (πω,πω,πω!!!) και άλλα πτερόεντα. Δεν τους αντέχω!

Φαντάζομαι "διακρίνεις" το χιούμορ μου λέγοντας παράλληλα τις αλήθειες μου!