Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Αναταραχή  επικρατεί στα ηγετικά κλιμάκια  του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ από τη διαφαινόμενη απαίτηση των δανειστών μας να απατήσουν και τη δική τους υπογραφή, προκειμένου να δώσουν στη χώρα τα λεφτά.
Και βέβαια η αναταραχή δεν έγκειται στο αν θα πρέπει να υπογράψουν, αλλά σε πια γλώσσα θα τους πουν: <<πάρτε τ΄  αρχ…ια μας>>!
Το ΚΚΕ, σαν πιο λαϊκό κόμμα, προτείνει να το πουν σε άπταιστα Ελληνικά και να συνοδεύσουν τη φράση  με αφίσα που θα απεικονίζει και τη χαρακτηριστική κίνηση, ώστε να γίνει κατανοητό όχι μόνο σε όσους δεν γνωρίζουν τη γλώσσα αλλά και στους κωφάλαλους!
Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας στις τάξεις του (παρόλο που έφυγε ο Κουβέλης) και την υψηλή διανόηση, υποστηρίζει πως αυτό πρέπει να γίνει στην Αγγλική, που θεωρείται και διεθνής γλώσσα, και μάλιστα να ειπωθεί με οξφορδιανή προφορά, ώστε να μην μας πουν αστοιχείωτους και απολίτιστους.
Μετά από αυτά το μόνο σίγουρο είναι πως, πέρα από τα όσα άλλα χωρίζουν τους δυο σχηματισμούς της αριστεράς, θα προστεθεί άλλο ένα πρόβλημα ανάμεσά τους που θα κάνει την ενότητα του χώρου ακόμα δυσκολότερη…

2 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Θα μπορούσαν να το πουν και στα γερμανικά. Φαντάζομαι πως στελέχια γερμανομαθή θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Καλύτερα, όμως, να απευθυνθούν στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έχει Δελαστίκ και Πέτρο Παπακωνσταντίνου. Έτσι, θα έχουν μεταφραστή κοινής αποδοχής.
Γενικά, θέληση να υπάρχει, και λύση θα βρεθεί.
Είχες δει την ταινία "Μπραζιλέρο" του Γκορίτσα; Εκεί ο Στέλιος Μάινας εξηγεί στον Ιταλό ελεγκτή της ΕΕ ότι: "Time there is. Money there is not".
Κάποιος πρέπει να πει στα κόμματα της Αριστεράς ότι τώρα πια, "Time there is not" και να πάψουν να παίζουν τις κουμπάρες!

KOYKLITIS είπε...

Λωτοφάγος


Δεν είδα την ταινία αλλά προφανώς δεν θα την είδε ούτε η Παπαρήγα η οποία χτες το βράδυ το ξεκαθάρισε, δίνοντας συνέντευξη στην ΕΤ3, πως δεν υπάρχει περίπτωση καμιάς συνεργασίας με τα υπόλοιπα κόμματα της αριστεράς.
Για κείνη και τους υπόλοιπους στην ηγεσία του ΚΚΕ φαίνεται πως υπάρχει χρόνος απεριόριστος -για να παίζουν με τη νοημοσύνη μας…
Το θέμα είναι πως και ο κόσμος της αριστεράς έχει μπερδευτεί και μοιάζει να χάθηκε στη μετάφραση…