Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΜΕ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ



Από την εποχή του Δον Κιχώτη, ο οποίος εφορμούσε κατά των ανεμόμυλων, δεν έχω ματακούσει άλλον να τα βάζει με φανταστικούς αντίπαλους. Κι ενώ ο Δον Κιχώτης έσπαγε τα μούτρα του κουτουλώντας  στον πέτρινο ανεμόμυλο δεν αναμένεται να συμβεί το ίδιο με τον Βενιζέλο, ο οποίος θα αναμετρηθεί την Κυριακή με ένα…λευκό ψηφοδέλτιο.
Θα μπορούσε όμως να γίνει και με τον φιλόδοξο Μπένι ότι και με το Δον Κιχώτη, αν όσοι πάρουν μέρος στην ψηφοφορία ήθελαν να αποδείξουν ότι δεν είναι ανεγκέφαλοι αλλά ότι διαθέτουν πέρα από το μυαλό και κάποια δόση χιούμορ, στραπατσάροντας τη μούρη του επίδοξου αρχηγού.
Και βέβαια δεν εννοώ να του πετάξουν γιαούρτια νεράντζια και τα υπόλοιπα που πέταξαν στο Νταλάρα αναγκάζοντάς τον να τερματίσει άδοξα τις φιλάνθρωπες συναυλίες του, αλλά να κάνουν κάτι πιο απλό: να γεμίσουν τις κάλπες με λευκά ψηφοδέλτια!
Είναι σίγουρο ότι ο φαφλατάς μοναδικός υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα πονούσε περισσότερο από  το χτύπημα του λευκού, χάρτινου, ψηφοδελτίου από ότι ο Δον Κιχώτης από τις πέτρες του ανεμόμυλου.
Αυτό μάλλον δεν αναμένεται να το κάνουν οι άνθρωποι που θα αποφασίσουν να πάρουν μέρος σε μια διαδικασία εκλογής αρχηγού, που ενώ σε όλους εμάς φαντάζει κωμωδία εκείνοι το αντιμετωπίζουν σαν υπέρτατο κομματικό καθήκον.
Φυσικά κι εμείς και κείνοι κάνουμε λάθος, γιατί δεν πρόκειται ούτε για κωμωδία ούτε για κομματικό καθήκον. Πρόκειται για δράμα. Ένα δράμα που αν συνεχίσουμε να το βλέπουμε σαν θεατές θα εξελιχθεί σε τραγωδία.
Όχι για το Βενιζέλο και τους ομοίους του.
Για  όλους εμάς που τους επιτρέπουμε να παριστάνουν τους σπουδαίους ηγέτες καθισμένοι στο σβέρκο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: