Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΩ…

Αυτές οι ατέλειωτες και μονότονες συζητήσεις στα κανάλια, όπου οι εκπρόσωποι των κομμάτων ποτέ δεν κατορθώνουν να ολοκληρώσουν την τοποθέτησή τους , έχουν γίνει πλέον κουραστικές και βαρετές.
Και γιατί δεν κατορθώνουν να ολοκληρώσουν;
Οι λόγοι είναι τρεις.
Ο πρώτος επειδή δεν τους αφήνουν οι δημοσιογράφοι-οικοδεσπότες, που πριν δώσει την απάντηση ο ερωτώμενος του κάνουν άλλη ερώτηση και στη συνέχεια, αν δεν πάρουν την απάντηση που θα ήθελαν, του κάνουν και Τρίτη ερώτηση, και πάει λέγοντας…
Ο δεύτερος λόγος είναι επειδή τον ομιλητή τον διακόπτουν οι έτεροι παρευρισκόμενοι στο πάνελ και οι οποίοι θίγονται από τις απόψεις που διατυπώνει ο αγορεύων, και που το ίδιο θα κάνει κι αυτός όταν πάρει το λόγο ο άλλος!
Ο τρίτος λόγος της μη ολοκλήρωσης, που είναι και ο σημαντικότερος, συνίσταται στο ότι ο ρήτορας μιλάει…με τις ώρες πιστεύοντας ότι θα πείσει τον ακροατή αναμασώντας τα ίδια επιχειρήματα διανθισμένα με διαφορετικές λέξεις.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων μιλάνε όλοι μαζί, δεν ακούγεται κανένας και οι τηλεθεατές αλλάζουν κανάλι!
Το κακό είναι πως οι τέως δημοσιογράφοι-πολιτευτές είναι μακράν οι  χειρότεροι από όλους όσους έχουν το ελάττωμα να μην αφήνουν τον άλλον να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του.
Και δεν είναι άσχετος και ο τρόπος που κυβερνιέται αυτή η χώρα από αυτούς τους τύπους.
Όταν ο ένας δεν έμαθε να σέβεται την διαφορετική άποψη του άλλου συναδέλφου του και θεωρεί το δικό του λόγο σαν τη μόνη αλήθεια, μην επιτρέποντας να ακουστεί η άλλη άποψη, με ποια λογική θα σεβαστεί την κραυγή του πολίτη-ψηφοφόρου όταν στρογγυλοκαθίσει στην βουλευτική του έδρα;
Κάτι μου λέει πως όσο αυτοί δεν θα ολοκληρώνουν μεταξύ τους θα την πληρώνουμε όλοι εμείς που τους ψηφίζουμε, για να μπορούν ανεμπόδιστα …να ολοκληρώνουν απάνω μας!




7 σχόλια:

Μαρία Νικολάου είπε...

Για αυτό προτιμώ το ίντερνετ...εκεί τουλάχιστον όλοι ολοκληρώνουν...

Swell είπε...

Mόλις ολοκλήρωσα! Αχ...

KOYKLITIS είπε...

Μαρία Νι

Λες να μας αναγκάσουν να να ολοκληρώνουμε μόνο στο ιντερνέτ;

KOYKLITIS είπε...

Swell

Ή είσαι πολύ ικανός ή δεν έτυχε στο δρόμο σου η Κανέλλη!!

Λωτοφάγος είπε...

@ Σπανίως βλέπω τηλεόραση. Ένας από τους λόγους είναι και αυτοί οι ανολοκλήρωτοι.
Είχα διαβάσει το βιβλίο του δημοσιογράφου Ν. Μπογιόπουλου για τον Καπιταλισμό και, μέχρι τις τελευταίες 30 σελίδες, το βρήκα εξαιρετικό.
Όταν, όμως, βρέθηκε πριν από μήνες σε τηλεοπτικό πάνελ, δεν κατάφερνε να δώσει μια απάντηση σαφή και λακωνική, παρόλο που, και οι ερωτήσεις και οι αντίπαλοί του ήταν βατοί για αυτόν.
Στο τέλος, ενώ είχε μόλις λίγα δευτερόλεπτα, άρχισε μια ιστορική αναδρομή στον... Λένιν, αν θυμάμαι καλά. Και, φυσικά, τον διέκοψαν.

KOYKLITIS είπε...

Αυτή τους η μονοτονία λωτοφάγε με αναγκάζei πολλές φορές να αλλάζω κανάλι γιατί είναι εντελώς προβλέψιμοι.
Ενίοτε μάλιστα θυμίζουν εκείνο που λέγεται για τις ταινίες πορνό: αν δεις μια τις έχεις δει όλες!

Λωτοφάγος είπε...

@ χαχαχα!