Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

Μεταξύ μας, ποτέ δεν σκόπευα να αγοράσω και στη συνέχεια να διαβάσω το βιβλίο του Κουφοντίνα αλλά  από τη στιγμή που του έγινε τέτοια διαφήμιση από τα ΜΜΕ μάλλον δεν θα αποφύγω την ανάγνωσή του.
Φόβος να παρασυρθώ από το περιεχόμενό του και να ασπαστώ τις απόψεις του συγγραφέα δεν υπάρχει, γιατί είμαι σε ηλικία που ακόμα κι αν το ήθελα δεν θα μπορούσα να γίνω αντάρτης πόλης και να αρχίσω να εξολοθρεύω τους ταξικούς μου εχθρούς.
Άσε  που μου είναι δύσκολο να καταλάβω αυτό που δεν κατάλαβα πιτσιρικάς. Πώς είναι δηλαδή δυνατό να αλλάξεις ένα σύστημα σκοτώνοντας καμπόσους κολαούζους του; Εδώ μια οκτωβριανή επανάσταση που πήρε την εξουσία με τα όπλα, και που δεν άφησε ρουθούνι από τσάρους πρίγκιπες και λογής προνομιούχους, έχοντας στο πλάι του ολόκληρο λαό, δεν κατάφερε να γκρεμίσει τον καπιταλισμό, θα τον γκρεμίσουν  οι αντάρτες πόλης με επιλεγμένα θύματα- στόχους;
Βέβαια, θα μου πεις, και τι μας νοιάζει εμάς αν διαβάσεις ή όχι το βιβλίο του Κουφοντίνα; σε ρώτησε κανένας; Όχι, κανείς δεν με ρώτησε γατί δει νοιάζει και κανέναν. Να σας πω όμως ότι ζήλεψα το Μπαλάφα, αυτόν τον περίεργο τύπο του ΣΥΡΙΖΑ, που χωρίς να τον ρωτήσει κανένας δήλωσε σε κάποιο τηλεοπτικό πάνελ πως αυτός δεν θα διαβάσει το βιβλίο του Κουφοντίνα.
Ούτε και η θειά μου που κοιμάται με την βίβλο στο προσκεφάλι της θα διαβάσει το βιβλίο του Κουφοντίνα, γιατί εκείνη  τη μόνη αλήθεια που αναγνωρίζει είναι αυτή των ¨ιερών κειμένων¨ και ό,τι άλλο πέρα από αυτή την αλήθεια δεν την αφορά.
Ευτυχισμένος άνθρωπος η θειά μου. Είναι σίγουρη πως κατέχει τη μόνη και μοναδική αλήθεια. Να νομίζει άραγε το ίδιο και ο Μπαλάφας και αρνείται να διαβάσει τον Κουφοντίνα;
Τελειώνοντας το κείμενο κατέληξα: θα το διαβάσω το βιβλίο. Θέλω να μάθω από πρώτο χέρι  και την ¨άλλη¨ αλήθεια, έστω και από περιέργεια βρε αδερφέ!
Δεν σε ρωτάω αν το διαβάσεις κι εσύ αλλά μια περιέργεια όλο και την έχω…Μη μου πεις ότι η περιέργεια σκότωσε τη γάτα.Δεν είμαι γάτα.
Ίσως ο Μπαλάφας να νομίζει πως είναι…

8 σχόλια:

Swell είπε...

Άσε τη θεία σου, τον Μπαλάφα και τη Ντόρα. Να το διαβάσεις. Εγώ το διαβάζω τώρα και πολύ ενδιαφέρον.

Λωτοφάγος είπε...

Κι εγώ θα το διαβάσω. Ως ιστορικό, με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Και μακάρι να γράψει κι ο Σάββας Ξηρός το δικό του.
Διότι το αντάρτικο πόλεων στην Ελλάδα δεν έχει καθόλου μελετηθεί.
Αν, λοιπόν, οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές μιλήσουν, τότε η ιστορική έρευνα θα διευκολυνθεί.
Και στο κάτω κάτω, βρε αδελφέ, θέλω να τα ακούσω από εκείνους που τα ζήσανε. Όχι από τον Μπάμπη.
Όσο για τον Μπαλάφα, άστον να δίνει διαπιστευτήρια, μην τυχόν και τον κατηγορήσει κανείς.
Κι ο Χίτλερ έγραψε το "Αγών μου". Κανείς δεν διανοήθηκε να το απαγορεύσει ή να διαβεβαιώσει πως δεν θα το διαβάσει.

KOYKLITIS είπε...

swell

Θα το διαβάσω,για να ενισχυσω τα επιχειρήματα μου σχετικά με την άποψή μου πως ποτέ η ιστορια δεν άλλαξε με τους λογής μοναχικούς καβαλάρηδες.

KOYKLITIS είπε...

Λωτοφάγος

Το βιβλίο του Χίτλερ το είχα διαβάσει πριν από καμιά εικοσαριά χρόνια και νομίζω πως μετά την ανάγνωσή του έγινα πιο φανατικός αντιφασίστας.Όσο για το Μπαλάφα,πιστεύω πως και κείνος θα διαβάσει το βιβλίο αλλά έκανε αυτή τη δήλωση μόνο και μόνο για να ξεγελάσει τη θειά μου και να της πάρει την ψήφο.
Ο υποκριτής...

akrat είπε...

εγώ σκέπτομαι να το διαβάσω μετά από πολλά χρόνια...

KOYKLITIS είπε...

akrat

Γιατί μετά από πολλά χρόνια;Αν θες να το κανεις κάντο τώρα γιατί όπου νάναι θα γράψει και δεύτερο βιβλίο. Άσε που θα κυκλοφορήσει και ο Σάββας το δικό του και θα μπεις σε δίλημμα ως το προς το τι να πρωτοδιαβάσεις.

Unknown είπε...

Εμείς λέμε να αναθέσουμε σε κάποιον να το μελετήσει και να μάς κάνει μιά περίληψη στην πρώτη ολομέλεια μετά.

Οικονομία χρόνου...

KOYKLITIS είπε...

Κόμμα Το Βουνό

Δεν νομίζω να έχετε να οφεληθείτε τίποτα διαβάζοντάς το.
Αντάρτες πόλης αυτοί κόμμα του βουνού εσείς,δεν βλέπω κάποια συνάφεια.
Εκτός και σκοπεύετε στο μέλλον να μετατρέψετε την κίνησή σας από ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ σε ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ.