Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014

ΑΣΟΦΗ ΣΟΦΙΑ


Κι εκεί που έλεγες πως μετά τον Κεδίκογλου σαν κυβερνητικό εκπρόσωπο τα έχεις δει όλα,μας προέκυψε η Σοφία Βούλτεψη με αντικομουνιστικό λόγο δανεισμένο από τη δεκαετία του 50.

Μεταξύ μας,η κυρία δεν παλεύεται.Είναι από τα χειρότερα δείγματα κυβερνητικού εκπροσώπου που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια.  

Για τη ΔΕΗ η συζήτηση και κείνη απευθυνόμενη σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ του λέει για τον Πλουμπίδη, για το ξεπούλημα του αιγιαλού η κουβέντα και για μεθόδους Σταλινισμού η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου,διανθισμένη με λίγο από Κούβα,κάμποση Αργεντινή,αρκετή Βενεζουέλα και πάει λέγοντας...

Δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πως άνθρωποι με τέτοιο επίπεδο κατέχουν δημόσια αξιώματα.Αξιώματα που καθορίζουν πολλές φορές τις τύχες της χώρας.

Τώρα,βέβαια,αν σκεφτείς πως ο Σαμαράς είναι σήμερα πρωθυπουργός και πριν από αυτόν ήταν ένας ηλίθιος που μιλούσε σπαστά Ελληνικά και ακόμα πιο πριν ένας βαριεστημένος τύπος,μια κυβερνητική εκπρόσωπος σαν τη Βούλτεψη είναι ό,τι μας αξίζει.

Κάπως έτσι οι νέοι μας,όταν δεν απέχουν από τα κοινά,στρέφονται προς τη Χρυσή Αυγή.

Σου λέει,αν είναι να έχω στο σβέρκο μου τύπους σαν τη Βούλτεψη,τον Κεδίκογλου,το Γιακουμάτο,το Ντινόπουλο,τον Ταμήλο και τους άλλους,καλός είναι και ο Παναγιώταρος-όχι ο ήρωας του Καζαντζάκη στο ο χριστός ξανασταυρώνεται,ο άλλος,ο χοντροκομμένος ναζί βουλευτής.

Όλοι αυτοί στο μυαλό του φαντάζουν τέρατα κι άντε τώρα αυτός να επιλέξει το τέρας που είναι λιγότερο κακό.

Υπάρχει φυσικά και η αριστερά σαν επιλογή για το νέο,αλλά το ότι δεν την επιλέγει δεν είναι μόνο δική του ευθύνη.Φροντίζει και κείνη με τις διάφορες αποχρώσεις της να του θολώνει το μυαλό…

Τι τα θες τι τα γυρεύεις,ζούμε δύσκολες εποχές και ο καθένας προσπαθεί να πείσει τον άλλον για τη δική του αλήθεια.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι φελλοί να επιπλέουν και οι αξίες να χάνονται και να πνίγονται ανάμεσα στις υστερικές κραυγές της Βούλτεψη και στα τσιτάτα των κρυφών και φανερών φασιστών.

4 σχόλια:

Swell είπε...

Προσωπικά, μου θυμίζει τον άλλο "μεγάλο" τον Μαρούδα.

KOYKLITIS είπε...

Swell

Εκείνος που θα έριχνε με πυραύλους τους δορυφόρους;
Χαχα.
Αυτός δεν ήταν κακός.
Αφελής ίσως...

Swell είπε...

Aφελής αυτός που ήταν έμπιστος του Ανδρέα, αυτού του ογκόλιθου του ήθους;

Λωτοφάγος είπε...

Δεν ξέρω, Κουκλίτη. Αν έχεις να επιλέξεις μεταξύ μιας Αριστεράς με τις όποιες αδυναμίες και ενός μορφώματος διαποτισμένου από μίσος και δολοφονική διάθεση, είναι φυσιολογικό να προτιμάς το δεύτερο;
Δεν λέει κάτι για τη φύση σου αυτή η επιλογή;