Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΘΕΟΙ


Στη λωρίδα της Γάζας ελεύθερος σκοπευτής σημαδεύει και σκοτώνει νεαρό άοπλο Παλαιστίνιο, που προσπαθούσε μέσα στα χαλάσματα να εντοπίσει και να διασώσει εγκλωβισμένους.
Πεθαίνοντας ο νεαρός, με όση δύναμη του απόμεινε, τι είπε;
Είπε πως δεν υπάρχει άλλος θεός, μόνο ο Αλλάχ!
Καημένε, φαίνεται πως ο Αλλάχ δεν είναι ο μοναδικός θεός, υπάρχει και ο θεός των Εβραίων και κατά πως δείχνουν τα πράματα είναι πιο δυνατός από τον δικό σου...


Μακάρι να υπήρχε ο θεός σου, ο ένας και μοναδικός, ώστε όταν τον συναντούσες εκεί που πήγες να τον ρωτούσες, γιατί χρόνια τώρα δεν σας αφήνει να ζήσετε ήρεμα σε αυτή τη στενή λωρίδα της γης, στην πατρίδα σας.

Δεν υπάρχει όμως θεός, υπάρχουν κάτι μυστήριοι που παίζουν το ρόλο του θεού και φανατίζουν ανθρώπους σαν κι εσένα  ώστε εσύ να πεθαίνεις όχι για το ψωμί σου αλλά για κάτι που δεν σε αφορά. Να πεθαίνεις για μια ξένη ιδέα που κάποιοι έντεχνα σου φύτεψαν στο μυαλό και συ την έκανες δική σου, την ονόμασες θεό και όλος ευτυχία πας να τον συναντήσεις...

Αν ήξερες πως δεν υπάρχει μόνο ο δικός σου θεός αλλά κι άλλοι, εκατοντάδες χιλιάδες, θα αγωνιζόσουν όχι να πεθάνεις για το δικό σου θεό αλλά για να εξοντώσεις και όλους τους υπόλοιπους, αφού όσο υπάρχουν αυτοί οι θεοί θα πεθαίνουν πρόωρα, άσκοπα και άδικα οι άνθρωποι σαν και σένα.
Οι φτωχοί και άδολοι άνθρωποι…

6 σχόλια:

Swell είπε...

Είναι γεγονός, οι άνθρωποι που έχουν σκοτωθεί στην πορεία της ιστορίας σπρωγμένοι από τη θρησκεία τους, είναι περισσότεροι από τους νεκρούς των άλλων πολέμων.

Και οι άνθρωποι συνεχίζουν να πιστεύουν σε ένα Θεό, που κηρύσσει την αγάπη και την ευτυχία, εδώ ή αλλού. Επιβεβαιώνοντας τον Αϊνστάιν.

Λωτοφάγος είπε...

@ Όταν έχεις ενσταλάξει τόσο μίσος στις καρδιές των ανθρώπων, πώς αυτοί θα αντιμετωπίσουν την ειρήνη;
Σκοτώνεις έναν νέο που ψάχνει στα χαλάσματα, τέσσερα παιδάκια που παίζουν ποδόσφαιρο στην παραλία, ζητωκραυγάζεις κάθε που πέφτει ένας πύραυλος στη Γάζα...

Δεν διαφέρουν σε τίποτε από τους δικούς μας τους χρυσαυγίτες.

akrat είπε...

διαφωνώ αλλά τες πάντων...

πάντως ο θεός των απογόνων του Μωάμεθ κράτησε πολλούς αιώνες...

και πλερώναμε... όπως πλερώνουν σήμερα στις πόλεις τους οι ετερόδοξοι...

με το συγνώμη δηλαδίς...

KOYKLITIS είπε...

Swell

Ακριβώς,swell.
Οι βλάκες δεν λένε να εξαλειφθούν για να μη καταρρίψουν τη θεωρία του Αϊνστάιν.

KOYKLITIS είπε...

Λωτοφάγος

Συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα λες.
Εγώ τη βλακεία δεν αντέχω και αυτήν στοχεύω.Αν κάποτε πάψει να υπάρχει,ή έστω μειωθεί,τότε ο κόσμος θα γίνει δικαιότερος.Διαφορετικά,όσο ο "θεός θα είναι ένας" οι βλάκες θα πεθαίνουν και οι πονηροί θα βασιλεύουν.

KOYKLITIS είπε...

akrat

Διαφωνείς akrat;
Δεν κατάλαβα γιατί αλλά δεν πειράζει.
Δεν είναι πάντα καλό να συμφωνούμε όλοι σε όλα...