Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ

Η θεωρία, όσο υπάρχει στο χαρτί και διαβάζεται ή εκφωνείται από ένα χαρισματικό ρήτορα, είναι ικανή να ξεσηκώσει ακόμα και τον πιο σούπερ εραστή του καναπέ, της αραχτής και του ¨δε βαριέσαι αδερφέ¨.
Το πρόβλημα αρχίζει όταν έρχεται αντιμέτωπη με την πράξη η οποία πράξη αποδεικνύεται σε συντριπτικά ποσοστά δυναμικότερη από τη θεωρία και αν δεν την εξαφανίζει, τουλάχιστον την παραμορφώνει. Πολλές φορές αυτό γίνεται γιατί η θεωρία προηγείται της εποχής και αναγκαστικά αντικαθίσταται με κάτι άλλο, που να είναι κοντά σε αυτήν, μέχρι η ίδια να ωριμάσει και να μπει σε εφαρμογή. Βέβαια συνήθως σαπίζει και πετιέται στα αζήτητα, αλλά αυτό είναι μια άλλη, μεγάλη, ιστορία γιαυτό και δεν τη συνεχίζω επειδή βαριέμαι τις μεγάλες ιστορίες.
Αφορμή αυτών μου των σκέψεων στάθηκε η άρνηση πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να υπακούσουν στην αυτονόητη προτροπή του Τσίπρα να μη δεχτούν τη δωρεάν παραχώρηση αυτοκινήτου από τη βουλή.
Άρχισαν λοιπόν να επιχειρούν να φέρουν στα μέτρα τους θεωρίες και ιδεολογήματα περί αναγκαιότητας του τζάμπα αυτοκινήτου το οποίο θα τους φέρει κοντύτερα στους στόχους τους που είναι η εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων.
Σιχαίνομαι και αηδιάζω να παραθέσω αυτά τα επιχειρήματα γιατί καμιά σχέση δεν έχουν με την αγωνιστικότητα και την ανιδιοτελή προσφορά που διακρίνει ή καλύτερα, πρέπει να διακρίνει, τον αριστερό αγωνιστή. Και αν αυτό άρχισε να γίνεται με τούτο το πεζό θέμα εύκολα μπορείς να φανταστείς τι θα γίνει όταν αρχίσουν τα δύσκολα. Γιατί τα δύσκολα έρχονται και χρειάζονται ανθρώπους έτοιμους να προσφέρουν, και να αρνηθούν, πολλά περισσότερα από ένα τζάμπα κωλοαυτοκίνητο.

Τα δύσκολα έρχονται, και θέλουν τους αριστερούς βουλευτές  όρθιους ασυμβίβαστους και ατσαλωμένους ώστε να γίνουν ΣΗΜΕΡΑ εμπνευστές και μπροστάρηδες ενός λαϊκού κινήματος και όχι η ουρά θολών οραμάτων και εξαγγελιών που παραπέμπουν σε ένα αβέβαιο ΑΥΡΙΟ… 

4 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Άκουσα ότι οι 47 (;) που αρνήθηκαν να πάρουν αυτοκίνητο είναι οι νεότεροι. Καλά, δεν περίμενα από τους πασοκογενείς να αρνηθούν. Αλλά κι οι παλιοί συριζαίοι; Ντροπή.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Tα θέλγητρα της εξουσίας είναι πολλά και θέλει μεγάλες ηθικές αντιστάσεις για να μην υποκύψει κανείς... και απ' ότι φαίνεται λίγοι διαθέτουν!

KOYKLITIS είπε...

Λωτοφάγος

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι ανάμεσά τους βρίσκεται και ο ¨αναρχικός¨ Διαμαντόπουλος.
Εκείνος που μας έδινε ραντεβού στα γουναράδικα…

KOYKLITIS είπε...

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ

Δυστυχώς έτσι είναι και μακάρι να μη το συνεχίσουν έτσι γιατί ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ αλλά η ζημιά για την αριστερά θα είναι ανεπανόρθωτη, αφού οι ¨Γιακουμάτοι¨ θα μπορούν να μιλάνε και να τους παίρνουν στα σοβαρά!