Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ


Η ΔΕΗ έδωσε στους εργαζόμενους αύξηση 6 ευρώ για κάθε μέρα εργασίας και ξεσηκώθηκαν νηστικοί και χορτάτοι γιαυτή  την ¨κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, τη στιγμή που η χώρα περνά μεγάλη οικονομική κρίση¨.
Άρχισα να μπερδεύομαι όταν πλάι στον Άδωνη την Πιπιλή και τα λοιπά δεξιά εξτρέμ προστέθηκαν και οι διαμαρτυρίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που εναντιώθηκαν σε αυτή την αύξηση, που σε παλιότερες εποχές θα προκαλούσε θυμηδία και σήμερα θεωρείται αιτία καταποντισμού του προϋπολογισμού της χώρας.
Θα μπορούσε να κατανοήσει κάποιος τις αντιρρήσεις των αριστερών από την κυβέρνηση όσο και τις διαμαρτυρίες  των σοσιαλδεξιών της αντιπολίτευσης με το σκεπτικό ότι όλοι αυτοί σε κάποιο βαθμό είναι, ή θεωρούνται ότι είναι, οι χορτάτοι.
Ακατανόητο όμως είναι να διαμαρτύρονται και να εξοργίζονται περισσότερο οι νηστικοί, που κάνουν τέτοια επίθεση στους εργαζόμενους της ΔΕΗ και προσωπικά στο Φωτόπουλο, τον τέως πρόεδρο του συνδικάτου της ΓΕΝΟΠ, σαν να ήταν οι εργαζόμενοι υπάλληλοι στην αυλή του βασιλιά, που τους αμείβουν πλουσιοπάροχα, και ο Φωτόπουλος ο άρχοντας που καταπατά τα δικαιώματα των φτωχών και αδικημένων.
Αντί, δηλαδή, οι εξαθλιωμένοι να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν και κείνοι αποδοχές, συνθήκες και δικαιώματα ίδια με αυτά των ¨προνομιούχων¨ ζητάνε και απαιτούν από το  γκουβέρνο  περικοπή αυτών των ¨προνομίων και δικαιωμάτων¨  ώστε να γίνουν ίδιοι με κείνους για να έχουν πλήρη ισότητα… στην πείνα!

Εδώ σηκώνεις τα χέρια ψηλά και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να φέρεις στο μυαλό σου το γνωστό ανέκδοτο, το οποίο ανέκδοτο αναφέρεται σε κάποιο χωρικό που επειδή εκείνος δεν έχει γάιδαρο παρακαλάει το θεό να ψοφήσει και ο γάιδαρος το γείτονα για να γίνουν ίσοι!

4 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Δεν ξέρω, Κουκλίτη. Προσωπικά, δεν με ενόχλησε, αλλά η ΓΕΝΟΠ θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική. Ζούμε μέρες ένδοξου καννιβαλισμού.
Αφού περάσαμε 5 χρόνια εξευτελιστικής λιτότητας χωρίς να διδαχθούμε τίποτε και χωρίς να έχουμε γίνει πιο αλληλέγγυοι (μιλώ γενικώς), θα έπρεπε να γνώριζαν οι συνδικαλιστές και η κυβέρνηση ότι μια τέτοια σύμβαση θα ξεσήκωνε τους πάντες, αφού τα βοθροκάναλα περιμένουν στη γωνία.
Εξάλλου, η ΔΕΗ είναι συνυφασμένη πια με το χαράτσι, ενώ το σκάνδαλο των ιδιωτικών εταιρειών δεν έχει προβληθεί επαρκώς.

Mia Petra είπε...

Με κάλυψε απόλυτα το σχόλιο του Λωτοφάγου. Διάγουμε τα χρόνια του εμφυλίου, για άλλη μια φορά, κι εκεί, το δίκιο και το άδικο, απλά χάνουν τη σημασία τους...

KOYKLITIS είπε...

*Λωτοφάγος
* Mia Petra

Πάντα, και απ΄ όσο θυμάμαι εγώ, η αλληλεγγύη ήταν το ζητούμενο στον εργασιακό χώρο. Δεν με παραξένεψε η αντίδραση των ¨νηστικών¨ και ήταν αναμενόμενη ειδικά με τις σημερινές συνθήκες.
Το θέμα είναι αν το συνδικαλιστικό κίνημα, και στην περίπτωσή μας η ΓΕΝΟΠ, πρέπει να αρνηθεί την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, με τα όποια ευεργετήματα έχει αυτή, προκειμένου να μη διαμαρτυρηθεί ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος των 500-600 ευρώ. Αν το έκανε αυτό τότε δεν θα έπαιζε το ρόλο για τον οποίο είναι ταγμένη να υπηρετεί. Ο ρόλος και η αποστολή της ΓΕΝΟΠ, και του συνδικαλιστικού κινήματος γενικά, είναι να βρίσκεται στην πρωτοπορία και να καθοδηγεί και όχι να ακολουθεί στην ουρά άβουλη υποταγμένη και μοιραία.
Αν τα γεγονότα και οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκά οφείλει να τα αλλάξει και όχι να υποταχθεί και να συμπαρατάσσεται με τους μίζερους που η όλη τους ιδεολογία στηρίζεται στη θεωρία του μικρότερου κακού και στο ¨σφάξε με αγά μου να αγιάσω¨.
Αυτή είναι η δική άποψη και έτσι πορεύομαι και όλα τα υπόλοιπα που λέγονται με πολλά λόγια πασπαλισμένα με θεωρητικές αναλύσεις με αφήνουν εντελώς αδιάφορο.
Την καλημέρα μου και τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς..

Λωτοφάγος είπε...

Δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε οργάνωση. Πρόκειται για προνομιούχους εργαζόμενους, οι οποίοι και πολλοί ήταν και αλαζόνες απέναντι στους άλλους, πριν από την κρίση.
Δεν νομίζω να είχε κανείς αντίρρηση να παίρνουν αυτό το επίδομα τα συνεργεία, οι εργάτες στα ορυχεία και οι εναερίτες. Αυτούς σπανίως τους βλέπει κανείς.
Οι άνεργοι, οι φτωχοί και οι αδικημένοι βλέπουν τους ταμίες, τους υπαλλήλους γραφείου κλπ. Και δεν έχουν την καλύτερη άποψη για αυτούς. Πολλώ μάλλον για τον Φωτόπουλο.
Τονίζω και πάλι ότι δεν μιλώ εκ μέρους μου. Εξηγώ το μένος εναντίον της ΓΕΝΟΠ.