Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΑΡΛΟΥΜΠΟΛΟΓΟΣ ΡΗΤΟΡΑΣ

Θυμάμαι πιτσιρικάς στο χωριό μου τους προεκλογικούς αγώνες των υποψηφίων βουλευτών που αγόρευαν στα καφενεία με ένα λόγο στομφώδη και ρητορικό   ο οποίος λόγος δεν επιδέχονταν καμιά αντίρρηση.
Σε μια από αυτές τις ομιλίες, και συγκεκριμένα του Αβέρωφ, κι αφού αυτός  τελείωσε το λόγο του,  μου λέει ο θείος μου ότι κακώς δεν πήγα να τον ακούσω γιατί είπε σπουδαία πράγματα.
>>Δηλαδή ρε θείε τι ακριβώς είπε;
>>Αχ ρε ανιψιέ, μου λέει, μορφωμένος άνθρωπος αυτός, που να καταλάβω τι είπε. Τα είπε όμως καλά χωρίς να διαβάζει από το χαρτί!
Γιατί αυτή η αναδρομική θύμηση;
Γιατί ακριβώς τα λόγια του μπάρμπα μου θυμήθηκα χτες ακούγοντας το Βενιζέλο να μιλάει  ¨χωρίς χαρτί¨ για καμιά ώρα χωρίς να λέει τίποτα.
Και ποιος είναι ο Βενιζέλος που στις ομιλίες του θέλει να καταναλώνει τον ίδιο, αν όχι περισσότερο, χρόνο και από τον πρωθυπουργό;
Είναι ο αρχηγός του έβδομου κόμματος στη βουλή, του τελευταίου δηλαδή, και όποιος δεν το γνωρίζει αυτό νομίζει, από τον τρόπο που μιλάει, ότι είναι ο αυτοδύναμος λαϊκός ηγέτης που δικαίως δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.
Να του πει όμως κάποιος ότι ο λόγος του είναι βαρετός και κουραστικός σε σημείο που αυτοί που τον ακούνε να λένε από μέσα τους, <<άντε τελείωνε να πάμε για κατούρημα>>!
Από αυτόν τελικά δεν γλυτώνουμε ούτε με την παρέμβαση της Ζωής η οποία σήκωσε τα χέρια μπροστά στη ρητορική του αρλουμπολογία. Ένας μόνο τρόπος υπάρχει να γλυτώσουμε: να φύγει από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και να μην ξαναεκλεγεί βουλευτής.
Υπάρχει και ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος να απαλλαγούμε από αυτόν. Να πάει στη φυλακή για τις κατηγορίες περί εξοπλιστικών που τον βαραίνουν ή για το ρόλο του στην υπαγωγή της χώρας  στο καταστροφικό μνημόνιο.

Αυτό όμως για να το πιστέψει κάποιος δεν φτάνει να είναι ρομαντικός πρέπει να είναι και αφελής…

6 σχόλια:

Unknown είπε...

ΕΠΕΙΔΗ Η ΖΩΗ (ΟΧΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ )
ΠΑΙΖΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΔΙΚΗΣ
(ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ)

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ
ΕΙΜΑΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ
ΑΦΕΛΗΣ (Ο ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ
ΜΕ ΤΟ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ)

ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ
ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ Ή ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ
ΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.....

ΒΕΒΑΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ
ΚΑΚΟ ΣΚΥΛΙ ΨΟΦΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ

KOYKLITIS είπε...

αγριόγατα μάνα και δασκάλα

Στην εποχή μας ο ρομαντισμός συμβαδίζει με την αφέλεια.Θέλω να σου πω ότι κι εγώ τέτοιος είμαι αλλά ...δεν θέλω να το παραδεχτώ.
Αν κρίνομαι από τα μέχρι τώρα, με τελευταίο το γεγονός της αθώωσης του Παπακωνσταντίνου,τι είναι αυτό που πρέπει να μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο Βενιζέλος θα πάει φυλακή;
Θα ήθελα πολύ να διαψευστώ.

Λωτοφάγος είπε...

Ευελπιστώ πως ο Βενιζέλος θα καταδικαστεί. Διότι εδώ δεν υπάρχουν μόνο δικαστές με περίεργο σκεπτικό, αλλά επιτροπή που διερευνά το πώς φτάσαμε στα μνημόνια, αλλά και επιτροπή που διερευνά πώς δημιουργήθηκε το χρέος.

Και επειδή στη δεύτερη είναι επικεφαλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Σοφία Σακοράφα κι ο Ερίκ Τουσέν, μάλλον δεν τη γλιτώνει ο Βαγγέλας.
Από κάποιαν θα το βρει...

Λωτοφάγος είπε...

Αγαπητή Αγριόγατα, αν το δεις με προσοχή, θα καταλάβεις πως η Πρόεδρος της Βουλής δεν παίζει περίεργα παιχνίδια. Εφαρμόζει νόμους και κανόνες. Που φαίνεται περίεργο, επειδή είχαμε συνηθίσει στην αργομισθία των βουλευτών.

Μέσα σε δυο μήνες, ο Σαμαράς εμφανίστηκε στη Βουλή περισσότερες φορές από όσες σε 2,5 χρόνια!

KOYKLITIS είπε...

Λωτοφάγος

Μου αρέσει που δείχνεις να πιστεύεις ότι αυτή τη φορά ο χοντρός δεν θα τη γλυτώσει.
Μακάρι να συμβεί και θα κάνω πως δεν βλέπω τις κάποιες ¨παρασπονδίες¨της Ζωής!

Unknown είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΩΤΟΦΑΓΕ

Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ
ΑΨΟΓΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΑΞΙΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
(ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ)
ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΑ,
ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ,ΚΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ
(ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ )

ΕΓΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ, ΤΟΝ ΒΙΟ ,ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ.
ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΑ.

ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΕΙ
(ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ )

ΦΙΛΕ ΚΟΥΚΛΙΤΗ
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΕΙΣ.