Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ


Τι πήρε από τον Πούτιν ο Τσίπρας μετά την εκεί επίσκεψή του; Τίποτα, λένε οι κακεντρεχείς.
Άστους να λένε. Μπορεί να μη του έδωσε οικονομική βοήθεια ο Πούτιν αλλά του έδωσε κάτι ακόμα σπουδαιότερο. Του έκανε δώρο μια εικόνα στην οποία συνυπάρχουν ο άγιος Νικόλαος με τον άγιο Σπυρίδωνα.
Πρόκειται για εικόνα ανεκτίμητης αξίας, την οποία είχαν κλέψει οι ναζί από την Κρήτη κατά τη διάρκεια της κατοχής. Δεν διευκρινίστηκε αν η εν λόγω εικόνα είναι και θαυματουργή ώστε να της ζητήσουμε να μας απαλλάξει από τα χρέη και τους δανειστές που μας έχουν κατσικωθεί  στο σβέρκο.
Στην περίπτωση που δεν είναι θαυματουργή μπορούμε να τη μετατρέψουμε σαν τέτοια. Πως; να την εκθέσουμε σε λαϊκό προσκύνημα και να δεις για πότε μαζεύονται τα δισεκατομμύρια στο πιτς φυτίλι.
Τώρα βέβαια εγώ μια ιδέα ρίχνω, που ίσως φανεί αστεία σε ορισμένους, αλλά όταν ο άλλος εκθέτει σε προσκύνημα τις πλαστικές παντόφλες του άγιου παϊσιου γιατί όχι κι εμείς την χιλιόχρονη αυτή εικόνα;
Venseremos σύντροφοι!


2 σχόλια:

Unknown είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ.
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ
ΔΙΑΤΙΘΕΜΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΡΕΞΩ
ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ.
(ΤΕΤΟΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.)
ΧΑΧΑΧΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

KOYKLITIS είπε...

αγριόγατα μάνα και δασκάλα

Είσαι αξιέπαινη και μπράβο σου που προσφέρεσαι σε τέτοια θυσία.
Εγώ πέρα από τη συμμετοχή μου στο λαϊκό προσκύνημα της εικόνας θα πάω και στο αεροδρόμιο να υποδεχτώ τον αρχηγό του κράτους που έρχεται από τα Ιεροσόλυμα εν είδη γκαζοκάντηλου.
Καλή ανάσταση-με την καλή έννοια...