Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΠΑΜΕ ΑΣΥΛΟ...

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την παραβίαση του ασύλου από την αστυνομία η οποία μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα (18 μέρες!) αποφάσισε να παρέμβει και να βγάλει από το χώρο της πρυτανείας του πανεπιστημίου 14 καταληψίες!
Κι αν μεν μπορείς να κατανοήσεις, με κάποια προσπάθεια, την ευαισθησία της νεολαίας δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι την ίδια διαφωνία εξέφρασε και ο βουλευτής του κόμματος που κυβερνά κ. Διαμαντόπουλος, λέγοντας μάλιστα να παραιτηθεί και ο αρμόδιος υπουργός που επέτρεψε κάτι τέτοιο, και με εκφράσεις όχι τουλάχιστον κόσμιες.
Να θυμίσω ότι ο ίδιος βουλευτής, με τις επαναστατικές ιδέες, διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση του κόμματος να μη διατεθούν τσάμπα αυτοκίνητα στους βουλευτές, επειδή προφανώς χωρίς δωρεάν αυτοκίνητο η επανάσταση που ευαγγελίζεται αυτός θα αργήσει να φτάσει στο στόχο της.
Άκουσα κι άλλους πολλούς από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν την ίδια άποψη και αρχίζω να σκέπτομαι μήπως γέρασα αρκετά και δεν μπορώ να κατανοήσω τα μηνύματα των καιρών.
Αλλά βρε αδερφέ τι σόι κατάληψη είναι αυτή που προβάλει αιτήματα τα οποία έτσι κι αλλιώς η κυβέρνηση τα είχε στην ατζέντα της, και τελικά τα ψήφισε,  αλλά κι αν ακόμα ήταν αντίθετη με όλα αυτά που ζητούσαν οι ¨αντεξουσιαστές¨ (με εισαγωγικά πάντα) ποιος λόγος μπορεί να σε κάνει να βλέπεις με συμπάθεια τέτοιου είδους καταλήψεις;
Να πεις ότι ήταν και φοιτητές όλοι, πάει στα κομμάτια. Μέχρι και έμπορο ναρκωτικών έβγαλαν από κει μέσα αλλά και έναν που είχε πάρει μέρος στην απαγωγή του  εφοπλιστή Παναγόπουλου.
Και εν πάση περιπτώσει κατάληψη με 20 και 30 νομάτους που στο τέλος, αν δεν τους έβγαζαν, θα μέναν κάνα  δυό να φυλάνε Θερμοπύλες το μόνο που καταφέρνουν είναι να ξευτιλίζουν την έννοια της κατάληψης.
Έχω τη γνώμη ότι αυτό το μπαράζ των καταλήψεων που ξεκίνησε τελευταία περισσότερο έχει να κάνει με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί σαν κάτι φυσιολογικό να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, και τα αφήνει να εξελίσσονται, και λιγότερο με τις αιτίες που αναγκάζουν τους ¨αντεξουσιαστές¨ να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες αφού όλα τα άλλα τους όπλα έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει.
Εμένα πάντως αυτό το μπάχαλο μου θυμίζει τη λαϊκή ρήση που λέει ότι ¨μάθανε που γαμ@@μαστε πλακώσανε κι οι γύφτοι¨.
Με αυτά και με κάτι άλλα πάντως ο γείτονάς μου που ψήφισε ¨πρώτη φορά αριστερά¨ άρχισε να μου τα μασάει και μάλλον το ¨πρώτη φορά αριστερά¨ θα είναι και η τελευταία του φορά.
Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που είδαμε σήμερα, που φέρνει το ΣΥΡΙΖΑ στο 34% και τη ΝΔ στο 24%, δείχνει πως και ο δικός σου γείτονας μετάνιωσε για την πρώτη του ψήφο στην  αριστερά.

Ας ελπίσουμε πως η κυβέρνηση θα τα καταφέρει στις διαπραγματεύσεις με τα κοράκια γύρω από τα οικονομικά γιατί διαφορετικά βλέπω τη δεξιά, με όποια μορφή, να επανέρχεται κι εμείς να πάμε για κατάληψη όχι σε κάποιο δημόσιο κτήριο ή υπηρεσία αλλά στους καναπέδες μας κι άντε να μπορέσουν μετά να μας βγάλουν από κει και να καταλύσουν το άσυλό μας… 

4 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Επίτρεψέ μου να μην πιστεύω τη δημοσκόπηση αυτήν.
Όσο για τους καταληψίες, οι περισσότεροι ήταν, λέει, νεαρά κορίτσια!
Νομίζω πως ο Πανούσης, αφού είδε 2 φορές τον πρωθυπουργό μετά από ισάριθμες μακακίες, θα τριτώσει αύριο με επίσκεψη του Τσίπρα στον... χώρο του και μάλλον θα μας αποχαιρετίσει.
Όσο για τον Διαμαντόπουλο, τι να πω; Διαμάντι τελικά!

akrat είπε...

καλησπέρα και χρόνια πολλά

τι να πω ΣΥΜΦΩΝΑΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
σε γενικές γραμμές..

KOYKLITIS είπε...

Λωτοφάγος

Η πλάκα είναι ότι ο Γλέζος βγαίνοντας από αριστερά,όπως συνήθως, κατηγόρησε την κυβέρνηση για καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου!
Γιαυτό σου είχα πει, σχολιάζοντας κάποια ανάρτησή σου, ότι ¨είναι στ΄ αλήθεια τυχεροί όσοι πεθαίνουν νέοι¨...
Οι δημοσκοπήσεις είναι το αποτέλεσμα κάποιας στιγμής και νομίζω ότι με βάση τα γεγονότα που συνέβαιναν εκείνες τις μέρες τα ποσοστά θα πρέπει να ήταν μέσα στην πραγματικότητα.
Για τον Πανούση από την αρχή είχα τις επιφυλάξεις μου για τις ικανότητές του σε αυτό το πόστο. Ας ελπίζουμε ότι θα βελτιώσει τις επιδόσεις του...




KOYKLITIS είπε...

akrat

Χρόνια πολλά και σε σένα akrat και να φροντίσεις να συμφωνείς μαζί μου πλήρως και όχι σε γενικές γραμμές!
(Αν δεν μπορείς να το κάνεις δεν πειράζει.Και πάλι φίλοι θάμαστε).