Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ



 
Βέτο του Τσίπρα προς το Λαφαζάνη προκειμένου να αποδεχτεί τη συνεργασία μαζί του σε περίπτωση αυτοδυναμίας του τελευταίου.

Φυσικά όσο υπάρχει περίπτωση να κατακτήσει την αυτοδυναμία το κόμμα του σύντροφου Παναγιώτη άλλη τόση υπάρχει και από τον Τσίπρα να αποδεχτεί στο μέλλον συνεργασία με τη Ζωή.

Πέρα όμως από την πλάκα, αν το ΛΑΕ καταφέρει να πιάσει το όριο του 3% για να μπει στη βουλή αυτό από μόνο του θα θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία των στελεχών της πλατφόρμας, που αυτοπροσδιοριζόμενη ως αριστερή, με κάνει εμένα, κι όσους σκέφτονται σαν εμένα, να νιώθουμε λίγο δεξιούληδες.

Το ζήτημα είναι ότι μια ζωή στο χώρο της αριστεράς όποιος διαφωνεί με κάποιο ¨θεώρημα¨ να φεύγει και να στήνει το δικό του κόμμα. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκονται αριστερά του ΚΚΕ, που συγκεντρώνει τη μεγάλη μάζα εκείνων που πιστεύουν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια, καμιά πενηνταριά συνιστώσες που αν κάτσεις να μελετήσεις τις διακηρύξεις τους και διαθέτεις τη στοιχειώδη λογική, με λίγο χιούμορ, είναι βέβαιο ότι μετά τις απορίες που θα σου δημιουργηθούν, ως πως αν αυτά που λένε και γράφουν τα πιστεύουν κιόλας, θα σου βγει ένα γέλιο αυθόρμητο ή έστω ένα χαμόγελο.

Για να μη φέρω παραδείγματα που θα κουράσουν θα σταθώ στην ανακοίνωση δυο αριστερών ¨επαναστατικών¨ κομμάτων που αποφάσισαν να συνεργαστούν. Πρόκειται για το ΚΚΕ-ΜΛ και το ΜΛ-ΚΚΕ που το ένα έχει το ΜΛ μπροστά και το άλλο πίσω.

Κάποτε όταν  το κόμμα ήταν ενιαίο έφερνε τον τίτλο ΚΚΕ-ΜΛ και όταν κάποια στιγμή διαφώνησαν (πάνω σε τι δεν γνωρίζω ακριβώς) διασπάστηκαν και επειδή και οι δυό παρέες θεωρούσαν ότι αποτελούν τη γνήσια Μαρξιστική-Λενινιστική οργάνωση (ΜΛ) διατήρησαν το ΜΛ ένας μπρος κι ο άλλος πίσω.

Κάπου εκεί, στο μπρος πίσω, κρύβονται και υπάρχουν όλες οι διαφωνίες των διάφορων γκρουπούσκουλων που θέλουν και επιμένουν να πορεύονται χωριστά θεοποιώντας τη δική τους αλήθεια και δαιμονιοποιώντας την αλήθεια των άλλων.

Μετά τις εκλογές, και αν ακόμα καταφέρει το νεοσύστατο ΛΑΕ να μπει στη βουλή προβλέπω ακόμα μια με δυό διασπάσεις, γιατί μαζεύτηκαν πολλοί ¨επαναστάτες¨ μέσα στην πλατφόρμα και θα είναι αδύνατο να συνυπάρξουν όλοι κάτω από την ίδια στέγη.

Τελικά, και σαν δικό μου συμπέρασμα, εκείνο που βλέπω ότι πρέπει να γίνει είναι να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στον Τσίπρα να κυβερνήσει επειδή στους έξι μήνες που έκατσε στην πρωθυπουργική καρέκλα το μόνο που έκανε ήταν να βρίσκεται σε ένα αεροπλάνο και να πηγαινοέρχεται διαπραγματευόμενος με τα κοράκια.

Την έχασε τη μάχη, ας του δώσουμε την ευκαιρία να συνεχίσει τον πόλεμο.

Σε σένα που θα μου πεις το γνωστό: αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν το σύστημα θα τις είχαν βγάλει παράνομες, θα σου απαντήσω με ένα δικό μου ευφυολόγημα: ΑΝ ΤΑ ΌΠΛΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΚΟΜΑ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.

2 σχόλια:

akrat είπε...

καλημέρα

κατανοώ αλλά αυτό με γκρουμπούσκολο... ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ που εκεί θα συγκροτήσεις ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΧΗΤΗ, ΙΔΕΕΣ, ΛΥΣΕΙΣ, ΑΠΟΣΤΑΛΑΓΜΑΤΑ, ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ, ΑΝΑΥΛΥΣΕΙΣ... όλα αυτά ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΕΓΑΛΟΣ και αν γίνεις θα γκρεμιστείς πάραυτα...

για την πορεία στην έρημο σκέψου ορισμένα παραδείγματα..

κκε εσωτερικού που μας κυβερνά τώρα

χρυσή αυγή... αγώνας από το 70

αντρεας παπαντρέου (από εποχή Μεταξά ως 1974

Καραμανλής... όταν έφυγε στην αυτοεξορία...

Σαμαράς όταν έριξε Μητσοτάκη και έκανε πορεία στην έρημο...

Λένιν... στην αγκλία και τόσοι τόσοι άλλοι

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΑΝ ΛΥΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ..

KOYKLITIS είπε...

akrat

Με το συμπάθιο φίλε μου αλλά νομίζω ότι όλα αυτά περί περάσματος της ερήμου είναι ό,τι ακριβώς λέω κι εγώ για τους λόγους και τις αιτίες που η αριστερά διασπάται ακόμα και με τον εαυτό της.
Η ζωή είναι πιο απλή και το 1+1 με καμιά θεωρία δεν βγάζει άθροισμα 3.
Να σου πω, τέλος, ότι ο Τσίπρας δεν χρειάζεται να περάσει καμιά έρημο για να επικοινωνήσει με το λαό επειδή γνωρίζει ότι ο λαός αρέσκεται στα απλά και καθημερινά, αφήνοντας τα δύσκολα στους φιλόσοφους και ενίοτε και στους αριστερούς τύπου Λαφαζάνη.