Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ...

Μέσα σε κλίμα συντροφικότητας και εγκαρδιότητας, που καθρεφτιζόταν τόσο στο πρόσωπο της πρώην όσο και του νυν προέδρου της βουλής,  έγινε η τελετή παραλαβής παράδοσης καθηκόντων.
Η ιστορία θα κρίνει του καθένα μας, ή κάπως έτσι, είπε η Ζωή, και σε αυτό συμφώνησε και ο Βούτσης.
Ευτυχώς που ο λαός δεν έκατσε να περιμένει την ιστορία να κρίνει και έκρινε αυτός, γιατί αν περίμενε να κρίνει η ιστορία αυτό δεν θα ήταν το τέλος της ιστορίας αλλά της υπομονής μας.

 

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντα πρίν την ιστορία,κρίνει ο λαός.Και ο λαός την έκρινε.Και την ίδια και το διασπαστικό μόρφωμα του Λαφαζάνη που συμμετείχε ευχαρίστως συκοφαντώντας ελαφρά την καρδία τον πρώην αρχηγό της και τους πρώην συντρόφους της.
Κάτι που η Κωνσταντοπούλου θέλει να ξεχνάει,αλλά που εμείς θα της το θυμίζουμε συνεχώς

Λωτοφάγος είπε...

Ευτυχώς, ο... σοφός λαός έβαλε στη Βουλή έναν καραγκιόζη με 3% και έδωσε ένα πάγιο 7% στο εγκληματικό νεοναζιστικό μόρφωμα!
Μήπως, τελικά, η Ζωή δεν ήταν πρόβλημα; Μήπως τα προβλήματα τώρα αρχίζουν; Σε κανα χρόνο θα ξέρουμε.
Διότι η Ιστορία θα κρίνει, πράγματι. Και μάλλον θα μας μουντζώνει.

Λωτοφάγος είπε...

Μόλις είδα την απάντησή σου στο σχόλιό μου στην προηγούμενη ανάρτηση.
Το ΚΚΕ δεν είναι κόμμα του ΟΧΙ. Η γραμμή του ήταν αποχή ή άκυρο στο δημοψήφισμα. Το ποσοστό θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν δεν είχε φερθεί τόσο μπαμπέσικα (άλλη είναι η λέξη, αλλά σέβομαι το μπλογκ που επισκέφθηκα).
Καλή σου νύχτα.

KOYKLITIS είπε...

Ανώνυμος

Το θέμα είναι ότι Αριστερή Πλατφόρμα πίστευε πως η εκτίναξη του εκλογικού ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ από το 4% στο 38% οφείλονταν σε κείνους και ήταν έτοιμοι να κατηγορήσουν τον Τσίπρα για αχαριστία, επειδή δεν αναγνώριζε τη δύναμη και την επιρροή που είχαν στον κόσμο της αριστεράς.
Τι τα θες τι τα γυρεύεις όμως, μπορεί ο Τσίπρας να μην είναι ότι ακριβώς θα θέλαμε έχει όμως ηγετικά προσόντα και κείνος που δεν το βλέπει θα πρέπει να είναι είτε μοχθηρός είτε… πολύ αριστερός!
Εγώ ούτε μοχθηρός είμαι ούτε τόσο αριστερός όσο η Ζωή και οι άλλοι.

KOYKLITIS είπε...

Λωτοφάγος

Ακόμα και οι σοφοί κάνουν λάθη Λωτο, αλλά στην πορεία τα βλέπουν και τα διορθώνουν.
Το 7% της ΧΑ οφείλεται και στο μπάχαλο που επικρατεί στο χώρο της αριστεράς και οι ψήφοι που πάνε εκεί, και στον άλλο το γελοίο, είναι ψήφοι του αει σιχτίρ, έτσι νομίζω.
Ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κυβέρνηση, με την πολιτική που θα εφαρμόσει, θα είναι η αιτία διάλυσης αυτού του μορφώματος.
Κάνεις λάθος όταν λες ότι το ΚΚΕ δεν είναι κόμμα του ΟΧΙ.
Μας μπερδεύει κάπου κάπου και το λέει με το δικό του τρόπο.
Είναι ικανό να λέει ΝΑΙ και να εννοεί ΟΧΙ φτάνει να φαίνεται ότι έχει αντίθετη άποψη από κάθε άλλο κομμάτι της αριστεράς.
Οι άνθρωποι είναι αλλού…

Mia Petra είπε...

Θα προτιμούσα την Ζωή μέσα στη Βουλή και την χ.α με τον Λεβέντη απέξω, όμως κάτι δεν έγινε σωστά, κάπως πορεύτηκαν κάποιοι και κατέληξαν στις θέσεις που κατέχουν... Δεν φταίει πάντα ο λαός, φταίνε και εκείνοι που πολιτεύονται, με τον τρόπο που πολιτεύονται..

ενας εναπομείνας είπε...

Πράγματι είναι ντροπή να είναι στην βουλή οι ναζιστές και ο πιτσαδόρος με τους φραπέδες.
Απο την άλλη όμως η ΛΑΕ και η Κωνσταντοπούλου είναι απόλυτα οι μοναδικοί υπεύθυνοι για την συντριβή τους.
Οι Κωνσταντοπούλου και τα στελέχη της ΛΑΕ νόμισαν πως επειδή ήλεγχαν το 30% του κόμματος,αντίστοιχα θα είχαν και την ίδια απήχηση στην κοινωνία.Την πάτησαν άσχημα λόγω της αλαζονείας και της αμετροέπειας που διακρίνει τους μωροφιλόδοξους.
Με μόνο όπλο την αντισυριζα και αντιτσίπρα τακτική,την μισαλοδοξία αντί του πολιτικού λόγου,χωρίς την περιβόητη εναλλακτική,χωρίς προτάσεις για το σήμερα,με στελέχη που μέχρι χθές στήριζαν ή ήταν μέλη της κυβέρνησης,ήταν φανερό πως το μόρφωμα δεν μπορούσε να πάει μακριά.
Αν σε όλα αυτά προστεθεί η ιστορική απέχθεια του λαού προς αποστάτες,διασπαστές και ριψάσπιδες,τότε και το 2.80% που πήρε το μόρφωμα πολύ είναι.

Λωτοφάγος είπε...

Κουκλίτη, όποιος ψηφίζει Χ.Α. είναι συνένοχος στα εγκλήματά της. Κυρίως μετά τη δολοφονία Φύσσα και την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον φύρερ τους.
Όποιος ψήφισε για πολλοστή φορά Χ.Α., εκτός από συνένοχος, είναι και νεοναζί. Δεν βγαίνει στο δρόμο, επειδή είναι μπουχέσας και αναθέτει σε άλλους να καθαρίσουν για πάρτη του. Αναρωτιέμαι ποιοι είναι χειρότεροι: οι μπουχέσες που παρακολουθούν μέσα από τις γρίλιες ή οι θρασύδειλοι που πάνε 20-20 εναντίον ενός Φύσσα ή ενός Πακιστανού.

KOYKLITIS είπε...

Mia Petra

Κι εγώ θα προτιμούσα την Α.Π. μέσα στη βουλή αλλά ενσωματωμένη στο αρχικό σχήμα με το ΣΥΡΙΖΑ και όλοι μαζί να προσπαθούν να φέρουν σε πέρας τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.
Σε καμιά περίπτωση δεν θάθελα στη βουλή τη ΛΑ.Ε. σαν αυτόνομο σχηματισμό γιατί θα ήταν κάτι σαν ΚΚΕ, αλλά σε μια πιο … σκληροπυρηνική αερολογική έκδοση, ως προς τις θέσεις και τις προτάσεις.
Συμφωνώ ότι δεν φταίει πάντα ο λαός και προσθέτω ότι περισσότερο φταίνε εκείνοι… που τον υποτιμούν!

KOYKLITIS είπε...

ένας εναπομείνας

Εντάξει, είναι ντροπή να βρίσκονται στη βουλή οι ναζιστές και να κοπεί το χέρι σε κείνους που τους ψηφίζουν, αλλά ο Λεβέντης είναι άλλο πράμα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η εκδίκηση του λαού προς τους ¨σοβαρούς¨ πολιτικούς τύπου Βενιζέλου, Λοβέρδου και λοιπών σαπρόφυτων. Ας απολαύσουμε την παρουσία του στη Βουλή κι ας περιμένουμε…
Για τα υπόλοιπα με τους ΛΑΕτζήδες , σαν ένας από τους εναπομείναντες του ΣΥΡΙΖΑ κι εγώ, δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω.

KOYKLITIS είπε...

Λωτοφάγος

Αυτούς που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή τους θεωρώ το πιο σιχαμερό είδος ανθρώπων.
Το κακό είναι ότι πέρα από τους συνειδητοποιημένους φασίστες, που γνωρίζουν τι ψηφίζουν, υπάρχουν και οι ηλίθιοι, που είναι και οι περισσότεροι, και που πιστεύουν ότι ψηφίζοντας ΧΑ αντιστέκονται στους κεφαλαιοκράτες και στους εκμεταλλευτές του ιδρώτα του πόνου και της δυστυχίας τους.
Τι να πεις…
Το κακό είναι ότι το φαινόμενο της ανόδου του φασισμού αρχίζει να αποκτά επικίνδυνες διαστάσεις σε όλη την Ευρώπη και νομίζω ότι πρέπει, επιτέλους, κάτι να γίνει ώστε να σταματήσει η προέλασή τους.

akrat είπε...

καλημέρα δεν ξερω αλλά πρέπει κανείς να ξέρει τα όρια του και τις δυνατότητές του ΠΑΝΤΑ και να μην παίρνει τον εαυτο του σαν κέντρο του κόσμου

KOYKLITIS είπε...

akrat

Τα περισσότερα προβλήματα στο δημόσιο βίο ξεκινάνε ακριβώς από κείνους που δυσκολεύονται να βάλουν όρια στις φιλοδοξίες τους, μπερδεύοντας τις ικανότητές τους με τις ιδεοληψίες τους.
Την καλησπέρα μου.