Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ


 
Δεν το συνηθίζω να βγαίνω τα Σαββατοκύριακα επειδή σέβομαι τους εργαζόμενους που εκείνες τις μέρες έχουν ελεύθερες  και μπορούν να μπουν στο αυτοκίνητο και να πάνε όπου ονειρεύονται όλοι την εβδομάδα σκυμμένοι στη δουλειά. Συνταξιούχος εγώ, σκέφτομαι, μπορώ όποια άλλη μέρα της εβδομάδας να βγω χωρίς να χρειάζεται να επιβαρύνω την κυκλοφορία.
Μεταξύ μας, αποφεύγω να κυκλοφορώ αυτές τις μέρες επειδή φοβάμαι ακριβώς αυτούς τους οδηγούς που κυκλοφορούν μόνο τα Σαββατοκύριακα και γενικά τις αργίες…

Αυτή την Κυριακή όμως ο καιρός ήταν υπέροχος και είπα με τη σύζυγο να πάμε σε κάποια παραλιακή  ψαροταβέρνα να απολαύσουμε τον ελαφρύ  κυματισμό της θάλασσας τρώγοντας καλαμαράκια.
Ωραίο το μαγαζί, η κυρία που μας σέρβιρε ευγενέστατη και τα εδέσματα υπέροχα.

Τελειώσαμε το φαγητό και ζήτησα το λογαριασμό.  Μας τον έφερε με συνοδεία γλυκού.
Το ποσό του λογαριασμού  37€ αλλά ήταν γραμμένος σε μπακαλόχαρτο.
Της ζήτησα νόμιμη απόδειξη και ευγενέστατη την έφερε με ένα πλατύ χαμόγελο.
Την πήρε η γυναίκα μου και την έβαλε στην τσάντα.

Σήμερα ζήτησα την απόδειξη από τη σύζυγο να τη βάλω στο φάκελο όπου κρατάω και τις υπόλοιπες για να εξασφαλίσω το αφορολόγητό μου και να τις επιδείξω όλος καμάρι στον έφορο που κάποια στιγμή (όταν κι αν…) θα μου τις ζητήσει.
Κοιτάζω το ποσό και βλέποντας ότι έγραφε 61,50€ σκέφτηκα ότι η ευγενέστατη κυρία μας έκανε έκπτωση-περίοδος εκπτώσεων γαρ… Κοιτώντας προσεκτικότερα είδα ότι η ημερομηνία που αναγραφόταν ήταν η 17/1/2016 και όχι η 31/1/2016.
Στεναχωρήθηκα. Όχι γιατί μου έδωσε απόδειξη κάποιου άλλου κάποιας άλλης μέρας αλλά γιατί της στέρησα την απόδειξη που ποιος ξέρει πόσες φορές θα την είχε δώσει σε άλλους και κείνοι θα την αφήναν στο τραπέζι. Παρηγορούμαι με τη σκέψη ότι τουλάχιστον της έμεινε η δική μου να τη δώσει σε κάποιον άλλο ¨περίεργο¨ πελάτη.

Θα μπορούσε κάποιος να μου πει ότι ασχολούμαι με τριτεύοντα πράγματα και όχι με τα σοβαρά και τα μεγάλα σαν κι αυτό που έγινε χτες με τον στενό συνεργάτη του Σαμαρά, ο οποίος υποχρεώθηκε να καταβάλει το ποσό των 3,3 εκατομμυρίων ευρώ για να αποφύγει τη φυλακή.
Εντάξει, αυτά είναι γεγονότα μεγάλα με τα οποία ασχολούνται οι μεγάλοι δημοσιογράφοι, αλλά μιας και το έθιξα το θέμα να θυμίσω πως όταν βρέθηκε το όνομα του συνεργάτη του στη συγκεκριμένη λίστα, ο τέως πρωθυπουργός είχε πει ότι ¨μακάρι να είχαμε στη χώρα δέκα Παπασταύρους¨!

Εγώ να προσθέσω, συμφωνώντας με το Σαμαρά, ότι μακάρι να είχαμε πεντακόσιους Παπασταύρους, γιατί με τα ποσά που θα εισέπραττε το δημόσιο θα βγαίναμε κι από το μνημόνιο.

11 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Με λίγα λόγια αγαπητέ, ο ταβερνιάρης δεν σου έκοψε απόδειξη, άρα για εκείνον τα 37 ευρώ ήταν μαύρα και φυσικά δεν θα γλίτωσε μόνο από σένα.. Εγώ όταν πάω στα βενζινάδικα κυρίως, κοιτάζω εκείνη την ώρα την απόδειξη, για να είναι η δική μου κι όχι να γλιτώνουν, προσκομίζοντας αποδείξεις που τους ξέμειναν.. Αυτή η χώρα, πότε θα γίνει χώρα;..

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν είναι τριτεύοντα αυτά τα πράγματα, φίλε μου. Οι ίδιοι αυτοί που φοροδιαφεύγουν τόσο άνετα, λοιδορούν θρασύτατα τα μέτρα και τους φοροφυγάδες!
Πριν από 3-4 χρόνια, πήγαμε με την πεζοπορική ομάδα (40-50 άτομα) στα Τρίκαλα Κορινθίας. Καταλήξαμε σε μια ταβέρνα στη μέση του πουθενά. Οι μισοί ζητήσαμε απόδειξη. Οι υπόλοιποι ντράπηκαν να ζητήσουν! Αν λοιπόν ο καθένας άφησε 15-20 ευρώ, σκέψου τι κέρδος είχαν οι ταβερνιάρηδες. Μόνο που εμείς είχαμε ήδη πληρώσει φόρο για τα 20 ευρω του εισοδήματός μας. Είμαστε, βλέπεις, τα "ρετιρέ" που όλοι φθονούν επειδή οι μισθοί και οι συντάξεις μας είναι γνωστές, ενώ αυτοί κλαίγονται. Άδικο δεν είναι;

KOYKLITIS είπε...

Mia Petra

Αυτή η χώρα θα γίνει χώρα όταν αυτοί που την κατοικούν αρχίσουν να την αγαπούν χωρίς να την εκμεταλλεύονται.
Μέχρι στιγμής οι περισσότεροι την αγαπούν επειδή ακόμα δεν έγινε ΧΩΡΑ και μπορούν να ζουν παίρνοντας ο,τι τους προσφέρει χωρίς να δίνουν ο,τι τους ζητάει.
Μύλος...

KOYKLITIS είπε...


Λωτοφάγος

Εγώ πάντως από την πρώτη του μήνα άρχισα να πληρώνω μόνο με κάρτα ακόμα και στην πιό μικρή συναλλαγή.
Είναι ο μόνος τρόπος να αναγκαστούν τα λαμόγια,θέλοντας και μη,να πληρώνουν ο,τι τους αναλογεί.
Κατάστημά που δεν θα δέχεται κάρτα θα απορρίπτεται ασυζητητί.

ακυβέρνητος είπε...

Φυσικά το πρόβλημα δεν είναι ο ταβερνιάρης. Τα πολλά τα έφαγαν άλλοι.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι σε αυτόν τον κωλότοπο ο καθένας έφαγε ΟΣΟ και ΑΠΟ ΟΠΟΥ μπορούσε. Αν μπορούσε θα έτρωγε και άλλα και χ#στηκε αν θα τον πουν κλέφτη.
Με εξαιρέσεις βέβαια. Υπάρχουν και οι τίμιοι, έτσι για να ...χαλάνε το σύνολο.

KOYKLITIS είπε...

Πέτρος Κ.

Νομίζω ότι η μόνη λύση για το χτύπημα της φοροδιαφυγής από ταβερνιάρηδες,βενζιναδες και λογής εμπόρους- λινεμπόρους είναι η χρήση της πιστωτικής κάρτας.
Το θέμα είναι αν εδώ που φτάσαμε μπορούν κι αυτοί να προσφέρουν έσοδα στο δημόσιο ταμείο.
Να πω, για την ιστορία, ότι στη συγκεκριμένη ταβέρνα από τα περίπου τριάντα-σαράντα τραπέζια μόνο τα τέσσερα ήταν πιασμένα.Και μιλάμε για Κυριακή μεσημέρι, γιατί τις καθημερινές άστα να πάνε...

Λωτοφάγος είπε...

Κουκλίτη, είσαι καλά; Πού εξαφανίστηκες;

KOYKLITIS είπε...

Λωτοφάγος.

Τελικά είμαι απαράδεκτος Λωτο.Μου άφησες το σχόλιο στις 5 του Μάη και το είδα μόλις τωρα! Είναι επειδή λόγω κόπωσης (πνευματικής!) δεν μπαίνω στο μπλογκ τελευταία.
Είμαι όμως καλά και σε ευχαριστώ που ένιωσες την απουσία μου και ανησύχησες.
Νάσαι καλά καλέ μου φίλε και αν υπήρχε θεός μακάρι να σου έδινε όλα τα αγαθά του Ισαάκ και του Αβραάμ!

Unknown είπε...

ΦΙΛΕ ΜΠΛΟΚΕΡ ΚΟΥΚΛΙΤΗ
ΕΛΠΙΖΩ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ.
ΔΩΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΣΟΥ.
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ...

KOYKLITIS είπε...

αγριόγατα μάνα και δασκάλα

Καλά ειμαι αγριόγατα και νιώθω ακόμα καλυτερα ξέροντας ότι ανθρωποι σαν και σένα ένιωσαν την απουσία μου. Ευχαριστω και εύχομαι και σε σένα τα καλύτερα
Ανάρτηση θα κάνω κάποια στιγμή σίγουρα και ελπίζω αυτό να γίνει σύντομα.
Προς το παρόν σε χαιρετώ από μια όμορφη παραλία της Αργολίδας.
Να είσαι καλα.

akrat είπε...

??????????????