Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ


Η εγκύκλιος που έστειλε το υπουργείο παιδείας, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, δεν αναφέρει πουθενά  ότι η προσευχή προηγείται υποχρεωτικά της έναρξης των μαθημάτων. Ούτε βέβαια και αναφέρει ότι απαγορεύεται αλλά μάλλον το αφήνει στη διακριτική ευχέρεια των διδασκόντων αν και πως θα γίνεται αυτό.

Με βάση αυτή την εγκύκλιο ξεσάλωσαν οι απανταχού θεματοφύλακες των ιερών και οσίων της φυλής αξιώνοντας, για μια ακόμα φορά, την εκδίωξη του ¨άθεου¨ υπουργού παιδείας. Μέχρι εδώ καλά, αφού δεν περίμενε κανείς από τους δεξιούς τελάληδες και τις παραφυάδες τους να συμφωνήσουν με τέτοια εγκύκλιο. Το κακό είναι ότι έγινε το έλα να δεις στα μιντια από τους συριζαίους οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν όλους αυτούς τους θεοσεβούμενους ότι ο υπουργός δεν απαγορεύει την προσευχή και ότι τον… συκοφαντούν!

Αντί δηλαδή να τραβήξουν το αυτί του Φίλη ο οποίος δεν αναφέρει καθαρά ότι η προσευχή ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΤΑΙ για  λόγους αξιοπρέπειας, και όχι μόνο, τον υπερασπίζονται για την ασάφειά του και ορισμένοι τον κατηγορούν κιόλας επειδή δεν αντέγραψε την εγκύκλιο των περασμένων χρόνων.

Λοιπόν, αδέρφια κάτι δεν πάει καλά με το πλεούμενο που λέγεται σύριζα.

Να συμφωνήσουμε (λέμε τώρα…) ότι στο οικονομικό εφαρμόζει τα μνημόνια που υπέγραψαν οι προηγούμενοι πετσοκόβοντας μισθούς και συντάξεις μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά. Στο θέμα το εκκλησιαστικό τι την εμποδίζει (την κυβέρνηση)  να θυμηθεί ότι είναι κόμμα της αριστεράς και να προχωρήσει στο αυτονόητο βάζοντας τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του;

Ακόμα-ακόμα γιατί επιτρέπει τη συνέχιση της είσπραξης ενός ευρώ σε κάθε τηλεφώνημα  για το κλείσιμο ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΣΥ ή όπως αλλιώς το έχουν βαφτίσει;

Το ένα ευρώ ανά συνταγή το αφήνω γιατί αυτό έτσι κι αλλιώς στην καλυτέρευση των υπηρεσιών υγείας πηγαίνει…

Η εικόνα πάντως αυτού του ανεκδιήγητου υπουργού που ενώ περικόπτει τις συντάξεις προσπαθεί με αλχημείες να ισχυριστεί το αντίθετο είναι όλα τα λεφτά.

Με την απαραίτητη γραβάτα και το ασορτί μαντηλάκι στο πέτο βγήκε στο κρατικό κανάλι έχοντας κάνα δυό εικόνες της παναγιάς πίσω του (να μας φυλάει από κάτι τέτοιους τύπους) και μας γάνωσε το κεφάλι με τις ασυναρτησίες του.

Βλέποντάς τον έκανα (για μια ακόμα φορά) τη σκέψη αν αυτός είναι σε λάθος κόμμα ή εγώ έχω χάσει το μπούσουλα…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: