Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Αρχηγός κράτους!


Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Όταν μια χώρα διαθέτει αυτό το τεράστιο αεροπλάνο για να μεταφέρει (με τιμές αρχηγού κράτους!!!) ένα γκαζοκάντηλο, δεν είναι να απορείς γιατί φτάσαμε, σαν χώρα, στο μη παρέκει.
Η όλη ιστορία φαντάζει ακόμα πιο γελοία με την γεμάτη συγκινητική κατάνυξη περιγραφή της δημοσιογράφου η οποία, πέραν των άλλων, μιλάει και για πλήθος κόσμου που προσέτρεξαν στην υποδοχή του…αρχηγού του κράτους, ενώ κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στη μεταδιδόμενη εικόνα.
Για να μη θεωρηθεί ότι προσβάλω το θρησκευτικό συναίσθημα όσων αγάλονται με παρόμοιες εικόνες, θέλω να πω ότι καλά κάνουν και αγάλονται αλλά να πληρώσουν αυτοί το λογαριασμό τέτοιων, και άλλων παρεμφερών εκδηλώσεων και όχι να ζητάνε και τη δική μου οικονομική συνεισφορά.
Και για να μην είμαι εντελώς έξω από το κλίμα των ημερών, εύχομαι χρόνια πολλά σε όσους δεν σπαταλάνε άσκοπα το χρόνο τους και στους υπόλοιπους, καλή ανάσταση από το βαθύ λήθαργο.

5 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Η αλήθεια είναι πως μόλις πριν από μερικά χρόνια βρήκα τον χρόνο να αναρωτηθώ τι σημαίνει η φράση "με τιμές αρχηγού κράτους". Δεν έχω ποτέ δει την τελετή, αλλά είναι πράγματι και γελοίο και τραγικά μάταιο να γίνονται όλα αυτά για ένα "γκαζοκάντηλο", όπως λες.
Συμφωνώ ότι αυτοί που αγάλλονται με τέτοιες τελετές θα πρέπει να πληρώνουν.
Μια ιδέα είναι επίσης να πληρώνουν και τους μισθούς των παπάδων!

KOYKLITIS είπε...

Στα διάφορα γκάλοπ που γίνονται κατά καιρούς, λωτοφάγε, το ποσοστό των ορθόδοξων χριστιανών στη χώρα μας ξεπερνά το 95%.
Με ένα τέτοιο ποσοστό, όχι μόνο τους μισθούς των παπάδων μπορούν να πληρώνουν, αλλά και το κράτος μας να βγάλουν από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται.
Κάτι μου λέει, όμως, πως αυτό το ποσοστό των ¨ευσεβών ορθόδοξων¨ θα γίνει μονοψήφιο όταν του πουν να βάλει το χέρι στην τσέπη!
Βλέπεις, και το ποίμνιο των πιστών είναι το ίδιο σφιχτοχέρηδες με τους ποιμένες τους!

Ναπoλέων είπε...

1. Κάνετε λάθος ως προς το "γκαζοκάντηλο": Φανός θυέλλης ήταν!!!
Παλιό καραβίσιο φανάρι, που είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να μην σβήνει η φλόγα.
Άρα οι συνοδοί του ...αρχηγού κράτους, φοβόνταν ότι θα σβήσει η «ιερόν» φώς... παρά την θεϊκή του ιδιότητα.
2. Ως ασεβέστατος περί τα θεϊκά, παραθέτω το νιτσεϊκό περί πίστης. Ο Ζαρατούστρα προς τους μαθητές του:
«Δεν είχατε ψάξει να βρείτε τον εαυτό σας και τότε βρήκατε εμένα. Και πιστέψατε σε μένα.
Έτσι κάνουν όλοι οι πιστοί, γιαυτό κι η πίστη αξίζει τόσο λίγο.»
3. Τις ολονύχτιες ουρές επί Χριστόδουλου, για να προσκυνήσουν την εικόνα «Άξιον Εστί» τίς θυμάστε;;; Τί κάθεστε και γκρινιάζετε τώρα για τον ...αρχηγό κράτους...

Καλό μας κουράγιο.
α-α-ε
Ν.

KOYKLITIS είπε...

Η αλήθεια Ναπολέων είναι ότι δεν τα πάω και τόσο καλά με τα φανάρια, γενικά. Έχεις όμως απόλυτο δίκιο ως προς την ονομασία του και σε ευχαριστώ για τη διόρθωση.
Και βέβαια θυμάμαι και την εικόνα και κάποια ζώνη ¨θαυματουργή¨ και τη μούμια του καπετάν ανυπόμονου στην Υπάτη που τα κοπάδια (άντε, ποίμνια) των πιστών που ξενυχτούσαν στις ουρές να προσκυνήσουν-γιαυτό κι η πίστη αξίζει τόσο λίγο…

Radiobacter είπε...

μα τι λετε Είναι θείκο το φως...αλλά ο θεός ξεχασε ΄οτι ειχε φτιάξει τον Αδάμ, ,είπαν και οι μεταφορείς, να λάβουν τα μετρα τους. Ο θεός ως γνωστόν κανει αισθητή την παρουσία του μια φορά καθε έτος .. με την αφή του φωτός. μετά, μην τον είδατε τον Παναή (παν Αγιος). αν σβήσει σε τι αρχηγό θα αποδόσουν τιμη οι στρατιωτες της Ελλληνικής Θεοκρατίας....
σαν Δεν ντρεπόμαστε λίγο...
Μια διαδικασία που την ξεκινησε ενα τουριστικο γραφειο το ' 60 έγινε θεσμός,,,
Ο περίγελος όχι μονο της Ευρώπης αλλά όλου του κόσμου έχουμε γινει...