Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ¨πιτσιρίκος¨

<<…Είναι κρίμα που έκλεισε η Ελληνική Υπηρεσία του BBC. Προσέφερε έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση κατά τη διάρκεια της Κατοχής - και τώρα Κατοχή έχουμε.

Ευτυχώς, υπάρχει η Ελληνική Υπηρεσία της Ντόιτσε Βέλε, που ήταν μια ελεύθερη φωνή στα σκοτεινά χρόνια της Χούντας. Και τώρα Χούντα έχουμε - έχουμε Χούντα και Κατοχή μαζί….>>.


Ποιος τα λέει αυτά; Μα ο αγαπητός ¨πιτσιρίκος¨ http://pitsirikos.net/2010/09/bbc-2/#more-6581που το χιούμορ του, στις περισσότερες των αναρτήσεών του, σπάει κόκαλα.
Τελευταία όμως φαίνεται ή ότι δεν ξαναδιαβάζει τα κείμενα που γράφει πριν τα δημοσιεύσει ή νομίζει ότι πράγματι έχουμε χούντα και κατοχή σήμερα!
Α ρε ¨πιτσιρίκο¨, πως φαίνεται ότι είσαι όντως πιτσιρίκος!
Για την κατοχή δεν ξέρω να σου πω, επειδή δεν την έζησα. Για τη χούντα όμως, που την έζησα, θέλω να ξέρεις πως δεν θα τολμούσες να λες και να γράφεις αυτές τις κατά καιρούς χοντράδες. Όχι γιατί δεν θα είχες-ίσως- το θάρρος, αλλά γιατί δεν θα προλάβαινες!
Θεωρώ πως με το να αποκαλείς χούντα μια εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση, ότι βρίζεις όλους όσους που με πολύ λιγότερα από όσα λες εσύ σήμερα, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν για μήνες και χρόνια.
Όσο για το γελοίο μουσάτο τύπο που εκσφενδόνισε το παπούτσι ενάντια στον ¨κατοχικό¨ πρωθυπουργό και που στάθηκε η αφορμή να μιλάς κι εσύ για χούντα και κατοχή, να είσαι σίγουρος ότι αν είχαμε χούντα ή κατοχή με αυτούς θα ήταν!
¨Πατριώτης¨ γαρ…
Πιτσιρίκο, λυπάμαι που με το να παρομοιάζεις τη σημερινή κατάσταση με αυτή της χούντας, με ανάγκασες να υπερασπιστώ τη χειρότερη κυβέρνηση με το χειρότερο δείγμα πρωθυπουργού των τελευταίων χρόνων.
Την ευθύνη όμως την έχει ο λαός που τον ψήφισε.
Για αυτόν το λαό δεν θα πεις τίποτα;


ΥΓ
Τελικά ο πιτσιρίκος το είπε και είμαι υποχρεωμένος να παραδεχτώ πως με κάτι τέτοια κείμενα με κάνει να νιώθω ενοχές που πολλές φορές τον επικρίνω. Γιατί όμως θέλει να αναιρεί τον εαυτό του με άρθρα σαν κι αυτό που προηγήθηκε και σχολιάζω;
Να τι λέει και συμφωνώ απόλυτα μαζίτου-αυτή τη φορά...

¨Κατά τη διάρκεια του χτεσινού δελτίου του Mega, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών χαρακτήρισε τον Μανώλη Καψή "γραφείο Τύπου". Αλήθεια, γιατί είμαστε βέβαιοι πως ο Καψής και η παρέα του είναι εξαγορασμένοι από την εκάστοτε κυβέρνηση και έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι, απλώς, δουλοπρεπείς, όπως η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού;¨












5 σχόλια:

Radiobacter είπε...

πες τα!!! γιατί και η υπερβολή έχει τα όριά της... Ειπαμε ο γιωργάκης δεν τραβάει όπως και ο Κωστάκης... αλλά αυτό που όλοι οι φασίστες αναμασάνε ως επιχείρημα, ότι δηθεν δεν ειναι δημοκταρία ειναι "αυτό " εχουμε, Τους απαντάμε : ΝΑΙ ειναι δημοκρατία, και εχουν υποφερει αρκετοι ώστε να μπορουμε να μπουρδολογούμε εμείς.Προτιμάμαι να μην εχουμε δρόμους, ρευμα , Φαγητό , αλλά να μπορουμε να μιλάμε, να ειμαστε ΛΕΥΤΕΡΟΙ!!!.
Γιατί αν ειχαμε χουντα, αυτός ο γελοίος μουσάτος "ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ" δεν θα πεταγε παπούτσια στον πρωθυπουργό, αλλά σφαιρες και ξύλο στους αντιδραστικους πολίτες......

KOYKLITIS είπε...

Τελικά ο πιτσιρίκος με το νέο του κείμενο λέει αυτό που τον ρωτάω κλείνοντας το κείμενό μου: Για αυτόν το λαό δεν θα πεις τίποτα;
ΕΙΠΕ!
Ήμουν υποχρεωμένος να το επισημάνω αυτό και τόκανα χωρίς όμως να παίρνω τίποτα από όσα τον κατηγορώ.
Βέβαια χεσ…. Ο πιτσιρίκος για τα υπέρ ή κατά σχόλια που του κάνω, αφού είμαι αντιληπτός από εκείνον –σε σχέση με το μέγεθός του- όσο ένα κουνούπι στο κέρατο ενός βοδιού!

KOYKLITIS είπε...

Theodoros

Όπως βλέπεις δίνω και τα ¨εύσημα¨ στον πιτσιρίκο για το νέο του κείμενο, χωρίς να αναιρώ όλα τα προηγούμενα και με τα οποία χαίρομαι που συμφωνούμε.
Την καλησπέρα μου.

Λωτοφάγος είπε...

Είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν γκουγκλάρει το όνομά του για να δει ποιος τον σχολιάζει;
Θα συμφωνήσω απόλυτα και με εσένα, φίλε μου, και με το τελευταίο σχόλιο του Πιτσιρίκου, ο οποίος είναι αντιφατικός ως γνήσιος Ζακυνθινός! (ή ως γνήσιος νεοέλληνας;)

KOYKLITIS είπε...

Λωτοφάγος

Δεν νομίζω να έκανε κάτι τέτοιο ο Πιτσιρίκος λωτοφάγε, γιατί μάλλον δεν θα τον απασχολεί τι και ποιος τον σχολιάζει, και ιδιαίτερα οι ¨ανώνυμοι¨ μπλόγκερς.
Η δημοσίευση ενός κειμένου που απαντά σε ένα ερώτημά μου αμέσως μετά την ανάρτησή του, μάλλον σε σύμπτωση θα οφείλεται…
Πάλι όμως, πώς να πάρεις και όρκο;
Ο πιτσιρίκος, που θα μπορούσε να μας λύσει την απορία, έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να το κάνει.