Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Να σαρώσουμε τα σκουπίδια

>>Δεν είμαστε αριστεροί αλλά κομμουνιστές και μη μας μπερδεύετε με άλλους χώρους, δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία τα στελέχη του ΚΚΕ.
Κοίτα τώρα να δεις τη ζημιά μπορεί να πάθει το κόμμα της εργατικής τάξης από την άγνοια των δημοσιογράφων, που επιμένουν να προσθέτουν στις δυνάμεις της αριστεράς και το ΚΚΕ, προκειμένου να τους πουν ότι αυτές οι δυνάμεις ενωμένες μπορούν μέχρι και την εξουσία να διεκδικήσουν.
Κι αρχίζει στη συνέχεια μια συζήτηση περί καθαρότητας της ιδεολογίας του ΚΚΕ που, σε μένα τουλάχιστον, μόνο εμετικές τάσεις προκαλεί.
Να καίγεται το σύμπαν, ο καπιταλισμός να έχει ξεσαλώσει, να κινδυνεύομε να μας πάρουν και τα σώβρακα, κι αυτοί να επιμένουν στη μοναχική τους πορεία προς την ¨αταξική κοινωνία¨.
Το ότι μια Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε χωρίς να ανοίξει μύτη και το ότι σε εκλογές πλήρους ελευθερίας τα ποσοστά του κόμματος, που επί εβδομήντα χρόνια κυριαρχούσε στη Ρωσία, θυμίζουν πολικές θερμοκρασίες, ουδόλως τους απασχολούν.
Κολλημένοι  σε μια ιδεολογία που απέτυχε στην πράξη, θυμίζουν τους  φανατικούς χριστιανούς που  επιμένουν  να μας πείσουν ότι ο Αδάμ και η Εύα ήταν τα πρώτα δημιουργήματα της πλάσης.
Φωνάζει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, μέσω του Τσίπρα και των στελεχών του, ότι καιρός να παραμεριστούν τα όσα χωρίζουν  τους δυό χώρους και να επικεντρωθούν στα έστω ελάχιστα που τους ενώνουν, αλλά μάταια…
Και μένεις τώρα εσύ να κλαις  τα χαμένα  σου χρόνια και τους αγώνες που έδωσες μέσα από τις τάξεις του ΚΚΕ, πιστεύοντας ότι συμβάλεις βήμα-βήμα στο οικοδόμημα του σοσιαλισμού, ενώ μάλλον τις επιχειρήσεις του Κόμματος έχτιζες και τις καρέκλες των επαγγελματιών της επανάστασης στήριζες.
Φυσικά δεν φταίνε μόνο τα μετρημένα στελέχη του ΚΚΕ γιαυτή την μονόχνοτη πορεία  του κόμματος, αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και οπαδοί που τυφλά ακολουθούν  τα συνθήματα και τα τσιτάτα που παραπέμπουν σε μια ουτοπική κοινωνία. Σε μια κοινωνία που όμοιά της υπάρχει μόνο στη άλλη ζωή, στη ζωή που μας υπόσχονται από τους άμβωνες των εκκλησιών οι παπάδες…
Εμείς, όμως, αυτή τη ζωή που ζούμε  θέλουμε να καλυτερεύσουμε και το θέλουμε τώρα, σήμερα, τώρα που είμαστε ζωντανοί όχι όταν πεθάνουμε.
Καιρός λοιπόν οι χιλιάδες αγνοί φίλοι, οπαδοί, και μέλη του ΚΚΕ να αναγκάσουν την ηγεσία να αλλάξει πορεία και να πορευτεί στις δύσκολες αυτές ώρες με το σύνολο των αριστερών δυνάμεων, ώστε όλοι μαζί και μόνο με ένα φύσημα να σαρώσουμε τα σκουπίδια που θέλουν να κυριαρχούν στις ζωές μας…


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: