Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣ




>>Την Αυγή παρακαλώ!
>>Δυστυχώς τελείωσε, έχει όμως Ριζοσπάστη.
>>Και τι σχέση έχει ο Ριζοσπάστης με την Αυγή;
>>Ε, πως, αδέρφια είναι!
Είναι ο διάλογος που έκανα την περασμένη Κυριακή με ένα περιπτερά.
Αδέρφια είναι!
Έτσι βλέπει ο κόσμος τις δυό εφημερίδες και κάπως έτσι βλέπει και  τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.
Δεν έχουν  άδικο όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο, μόνο που είναι αδέρφια έτοιμα να σκοτωθούν στη μοιρασιά της πατρικής κληρονομιάς.
Της κληρονομιάς που άφησαν οι θεωρητικοί της κομμουνιστικής-αριστερής  ιδεολογίας και που στο πέρασμα των χρόνων ταλαιπωρήθηκε στα χέρια ηγετών που είτε την εφάρμοσαν λάθος είτε την ερμήνευσαν κατά πως ήθελαν.
Μπορεί όμως να είναι λάθος και από μόνες τους αυτές οι θεωρίες και να χρειάζονται διαρκή επεξεργασία για την εφαρμογή τους ανάλογα τον τόπο το χώρο και το χρόνο.
Αυτά όμως είναι…θεωρίες που έτσι και κάτσουμε να τις αναλύσουμε το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να δημιουργήσουμε καινούργια συνιστώσα και να την προσθέσουμε στο ΣΥΡΙΖΑ-το ΚΚΕ θα τη απορρίψει, έτσι κι αλλιώς, σαν οπορτουνιστική πριν καν τη μελετήσει!
Εκείνο που ήθελα να πω, και να κλείσω, είναι πως θα επιχειρήσω να εξηγήσω στον περιπτερά γιατί δεν είναι το ίδιο η ΑΥΓΗ με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ.
Πιστεύω να τον πείσω και να καταλάβει.
Τουλάχιστον να μη ψηφίσει ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ.
Εκτός και είναι απόγονος ταγματασφαλιτών, οπότε θα παραιτηθώ της προσπάθειας.




4 σχόλια:

Swell είπε...

Μην του πεις τίποτα και πάθε σοκ ο άνθρωπος, σαν την Πόντια πουτάνα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναι, κι εγώ νομίζω να μην πεις τίποτε. Άσε τον στην πλάνη του. Ούτως ή άλλως, εμείς δεν περνάμε καλύτερα γνωρίζοντας την αλήθεια
:))

KOYKLITIS είπε...

Swell

Όχι,αν είναι να γίνω η αιτία να έχει το τέλος της πόντιας πουτάνας προτιμώ να τον αφήσω στην άγνοιά του και να έχω τη συνείδησή μου ήσυχη.

KOYKLITIS είπε...

Λωτοφάγος

Έχεις δίκιο.
Στο κάτω-κάτω μπορεί να θέλει να ζει με τις δικές του αλήθειες.