Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Πάμε παραλία;


Λέω να την κάνω για καμιά 15αριά μέρες σε κάποια παραλία.
Θα αφήσω πίσω την αγανάκτησή  μου για τα μέτρα της κυβέρνησης και θα πάρω μαζί μου λίγο από το άρωμα των δακρυγόνων που εισέπνευσα προχτές στο σύνταγμα.
Για τις κενές ώρες, που αναπόφευκτα θα έχω  στη διάρκεια των διακοπών μου, σκέφτηκα να πάρω μερικά βιβλία μαζί μου.
Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα στο τι και ποια βιβλία πρέπει να επιλέξω για να μην πλήξω. Μετά από σοβαρή σκέψη και μελέτη των δεδομένων κατέληξα  στα εξής:
1) Την παλαιά διαθήκη στην απλοελληνική, για να χαλαρώνω και να φαίνομαι γαλήνιος και εντελώς πράος, σαν ηλίθιος που δεν ξέρει που βρίσκεται και τι κάνει.
2) Τους βίους των αγίων, για να αντλώ κουράγιο και να λέω ότι δεν φτάνει να φαίνεσαι ηλίθιος πρέπει και να το δείχνεις.
3) Επειδή όμως υπάρχει περίπτωση στο γυρισμό να έχω ξεχάσει όσα ήξερα, θα πάρω μαζί μου και καμιά δεκαριά τεύχη της ΚΟΜ.ΕΠ. (ΚΟΜμουνιστική  ΕΠιθεώρηση, για τους αμύητους), ώστε να συνδυάσω το θρησκευτικό με το επαναστατικό φρόνημα. Θα μου πεις, γίνεται; Θα σου πω, αμέ; Η Κανέλλη μια χαρά τα καταφέρνει, εγώ γιατί όχι;
Καλό μήνα και kalo koyragio


ΥΓ: δυστυχώς όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα κανένα τεύχος της ΚΟΜ.ΕΠ, που μάλλον θα τα πέταξα από την τσαντίλα μου όταν προσχώρησε ο καθοδηγητής μου ο Ανδρουλάκης στο ΠΑΣΟΚ, όμως δεν κωλώνω. Θα πάρω μαζί μου το Κεφάλαιο, αλλά  επίτομο γιατί που να κουβαλάω τώρα τόσους τόμους στις διακοπές, άσε που ίσως και να μην προλάβαινα να τους διαβάσω όλους!


2 σχόλια:

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Μην του βάζεις ιδέες τώρα του GAP και πάρει το κανό και τον χάσουμε σε καμια θάλασσα!
Άσε να εφαρμώσει το "μεσοπρόθεσμο" μην έχουμε άλλα ντράβαλα το Φθινόπωρο!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

"...να εφαρμόσει..."