Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΗΤΑΝ Ο ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ,ΣΥΝΤΡΟΦΕ...

Τετρακόσιες εβδομήντα έξι σελίδες χρειάστηκε ο Νίκος Μπογιόπουλος για να μας πει όλα όσα θα μπορούσαν να είχαν ειπωθεί σε λιγότερες από εκατό σελίδες.
Τελειώνοντας την ανάγνωση το συναίσθημα που με κυρίεψε ήταν ανάλογο εκείνου που ζώνεται με δυναμίτες και ανατινάζεται μέσα στο πλήθος, πιστεύοντας ότι έτσι θα χτιστεί ένας καλύτερος κόσμος!
Μια αγανάκτηση για τον καπιταλισμό, δηλαδή, που έτσι κι αλλιώς την είχα από παιδί, αλλά που δεν με βοήθησε ποτέ να καταλάβω πως γίνεται και επιζεί παρόλα τα απάνθρωπα αρπακτικά του ένστικτα.
Ούτε και από το βιβλίο του σύντροφου μπόρεσα  να καταλάβω πως θα μπορέσουμε να τον νικήσουμε, συμμαχώντας με τον…εαυτό μας, αφού όλοι οι άλλοι κατηγορούνται σαν οπορτουνιστές και συμβιβασμένοι με το σύστημα!
Το βιβλίο θύμιζε και λίγο τη βίβλο των φανατικών χριστιανών όπου η παραπομπή στα τσιτάτα του Λένιν έμοιαζε με τις ανάλογες παραπομπές στα ¨σοφά¨ λόγια των προφητών, των αποστόλων και των αγίων, που δεν επιδέχονται καμιάς κριτικής και καμιάς άλλης ερμηνείας.
Το γεγονός ότι η νικηφόρα επανάσταση των μπολσεβίκων κατάντησε μια καρικατούρα, που κατέρρευσε σε μια νύχτα, ξεπερνιέται ανώδυνα χωρίς να μας δίνεται η εξήγηση πως ποιοι και γιατί  σκότωσαν την ελπίδα εκατομμυρίων προλετάριων ανά τον κόσμο.
Μακάρι το βιβλίο να μπορούσαν να το διαβάσουν όλα τα μέλη οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ, γιατί είμαι σίγουρος πως στο τέλος αυτό που θα έβγαζαν σαν συμπέρασμα θα ήταν πως χωρίς συμμαχίες με όλες τις δυνάμεις της αριστεράς η εξουσία του καπιταλισμού είναι διασφαλισμένη στην αιωνιότητα!
Γιατί το κόμμα δεν είναι ένα. Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να είναι ένα.
Ένα ήταν και στη Σοβιετική Ένωση το κόμμα  και έφερε στην εξουσία τον Πούτιν με τους νεόπλουτους, που κανείς δεν ξέρει από πού ξεφύτρωσαν τόσο ξαφνικά…
Ήταν ο ¨υπαρκτός σοσιαλισμός¨ , σύντροφε, για πάνω από εβδομήντα χρόνια στη εξουσία.
Τούτοι οι εκπρόσωποι του άγριου καπιταλισμού  που μας πρόκυψαν, επειδή ¨ένα ήταν το κόμμα¨, πόσα χρόνια θα παραμείνουν εκεί και για πόσα ακόμα χρόνια θα βασιλεύουν εδώ, επειδή κι εσείς θέλετε να συμμαχείτε μόνο με τον εαυτό σας;

6 σχόλια:

Χρήστος Γ. είπε...

Δεν τα βγάζω πέρα με το ΚΚΕ γενικώς.
Ο Μπογιόπουλος και στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του θυμίζει "φανατικό παλαιοημερολογίτη χριστιανό" που δεν δέχεται κριτική. Γιατί να μην το κάνει και στο βιβλίο του;

Swell είπε...

Μα αν ο Μπογιόπουλος ξέφευγε έστω και ένα εκατοστό από τις κομματικές "γραφές" θα τον είχε απολύσει η συντρόφισσα Αλέκα ως πράκτορα των καπιταλιστών, αυτό που είμαστε, κατ' αυτήν όλοι εμείς.

Επιτέλους καταλάβετέ το "ένα είναι το κόμμα ηλίθιοι!".

KOYKLITIS είπε...

Chrisgio
Πρόκειται για άριστο δημοσιογράφο που ο φανατισμός ακυρώνει όλο του το έργο, όπως συμβαίνει με κάθε φανατικό άλλωστε.


Swell
Μπα, δεν νομίζω ότι δεν ξεφεύγει λόγω φόβου διαγραφής…
Ο φανατισμός του είναι έμφυτος και μάλλον είναι από κείνους που διαγράφουν και δεν διαγράφονται…
Το ¨ένα είναι το κόμμα ηλίθιοι¨ αν μπορούσε θα τόβαζε σαν τίτλο αλλά δεν τόκανε γιατί το βιβλίο δεν θα πουλούσε και θα το διαβάζανε μεταξύ τους στις ΚΟΒΕΣ…
Τώρα έγινε μπεστ!

Χρήστος Γ. είπε...

Συμφωνούμε!

Λωτοφάγος είπε...

Ιδίως οι τελευταίες 40 σελίδες είναι για να τραβάς τα μαλλιά σου: ένας ύμνος στο αλάθητο του ΚΚΕ!
Ένα βράδυ σε μια μάζωξη καναλιού, όπου, ως συνήθως, η ατμόσφαιρα ήταν εχθρική προς την Αριστερά, ο Μπογιόπουλος ζήτησε να πει μια τελευταία λέξη. Και άρχισε από την αρχή το ίδιο τροπάρι, ενώ με 3 λέξεις μπορούσε να τους κολλήσει στον τοίχο.
Είναι αδιανόητο ένας έξυπνος άνθρωπος να μην βρίσκει μια σωστή ατάκα για να κλείσει μια συζήτηση!
Δυστυχώς, Κουκλίτη, τα μελη και οι οπαδοί το διαβάζουν, αλλά δεν βγάζουν το συμπέρασμα που ελπίζεις. Απλώς καμαρώνουν επειδή ένας "δικός" τους είναι επιτέλους ευπώλητος!
Αλήθεια, τι έχουν πάθει τελευταία και γράφουν χίλιες σελίδες ο καθένας; Δεν μπορούν να τα πουν με λιγότερες λέξεις;

KOYKLITIS είπε...

Λωτοφάγος

Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε όσα λες, πλην του ότι τα μέλη και οι οπαδοί θα διαβάσουν το βιβλίο.
Και το Ριζοσπάστη που αγοράζουν, οι περισσότεροι δεν τον διαβάζουν. Το κάνουν απλά από κομματικό καθήκον.
Είμαι σίγουρος πως αν όλοι αυτοί διάβαζαν θα είχαμε μια αριστερά δυνατότερη και ποιοτικότερη…
Χρόνια και χρόνια κομματικό μέλος κάτι ξέρω πάνω στο θέμα!