Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ο EXTRA ΤΡΑΓΚΑΣ

Το extra channel δεν το παρακολουθώ, χτες όμως με πήρε ένας φίλος τηλέφωνο για να μου πει να συντονιστώ στη συχνότητά του για να δω τον Τράγκα που είχε –μεταξύ άλλων- καλεσμένο και τον Δημήτρη Στρατούλη του ΣΥΡΙΖΑ.
Συντονίστηκα και είδα έναν Τράγκα ωρυόμενο να επιτίθεται στον ΓΑΠ  αποκαλώντας  τον Τσολάκογλου δοσίλογο και κάτι άλλα που μου διαφεύγουν.
Μέχρις εδώ καλά και λίγα τούσουρε.
Στη συνέχεια επιτέθηκε στο Σημίτη τον οποίο, πέρα από όσα αλλά προδοτικά του καταλόγισε, τον είπε και πράκτορα του σιωνισμού επειδή αφαίρεσε το θρήσκευμα από τις ταυτότητες!!!
Το θέμα βέβαια δεν είναι ο Τράγκας και τα όσα ξεκάρφωτα πετάει δεξιά κι αριστερά αλλά το ότι ο Δ. Στρατούλης δεν τον διέκοψε να του πει ότι λέει μαλακίες. Επιπλέον, όμως,  και όταν του έδωσε το λόγο, ανεχόταν να τον διακόπτει ο ωρυόμενος Τράγκας με συνέπεια να μη μπορεί ο τελευταίος να ολοκληρώσει καμιά πρόταση!
Δεν είμαι αντίθετος με την παρουσία των όποιων στελεχών της αριστεράς στο όποιο κανάλι και με όποιον οικοδεσπότη (ακόμα και τον Τράγκα), φτάνει  οι προσκεκλημένοι να μπορούν να  αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους τους βλέπουν και τους ακούν.
Δεν μπορεί ο άλλος να σου μιλάει για το θρήσκευμα που αφαιρέθηκε από τις ταυτότητες, χαρακτηρίζοντάς το προδοτική πράξη, κι εσύ να τον κοιτάς χαζογελώντας.
Δεν μπορεί να σου δίνει το λόγο και στην ουσία με τις παρεμβάσεις του να στον αφαιρεί, κάνοντάς σε να μοιάζεις με άνθρωπο που τάχει χαμένα και δεν ξέρει τι να πει.
Δεν είναι βέβαια εύκολο να διακόψεις τον Τράγκα. Είναι όμως εύκολο να σηκωθείς να φύγεις πετώντας του το μικρόφωνο στα μούτρα!
Ο Πάγκαλος έτσι θάκανε, κι αυτή τη φορά θάχε την κατανόηση όλων όσων έχουν λόγο σκέψη και κρίση.

8 σχόλια:

Swell είπε...

Εγώ είμαι τελείως αντίθετος με την παρουσία οποιουδήποτε, οπουδήποτε. Λογική που έβαλε τον ΓΑΠα στο Μαξίμου.

Όταν πηγαίνεις στον Τράγκα πρέπει να περιμένεις τα πάντα. Επειδή έγινε ο Παπαδήμιος πρωθυπουργός, δεν θα αλλάξει ο Τράγκας...

KOYKLITIS είπε...

Δυστυχώς τα στελέχη της αριστεράς είναι υποχρεωμένα να πηγαίνουν και να προβάλουν τις θέσεις τους ακόμα και στον Τράγκα.
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος διάδοσης των απόψεων μιας αριστεράς που δεν έχει δικά της μέσα προβολής.
Το θέμα είναι η εικόνα που βγάζουν προς τα έξω και που σπάνια είναι αρνητική, όπως η περίπτωση, του ικανότατου κατά τα λοιπά, Δημήτρη Στρατούλη.
Αυτή είναι η δική μου άποψη αλλά δεν σε μαλώνω που δεν συμφωνείς, φτάνει να συμφωνούμε στα υπόλοιπα.

Χρήστος Γ. είπε...

Καλημέρα φίλε
Δεν βλέπουμε ΕΧΤRA στο Βόλο και μάλλον δεν χάνουμε και πολλά απ’ ότι καταλαβαίνω.
Ο Τράγκας είναι γνωστός επώνυμος μαλάκας.
Για τον ΓΑΠ δεν τον χρειαζόμαστε να μας αναλύσει την συγγένεια που έχει μαζί του στη μαλακία.
Επίσης είναι γνωστή η αντιπάθειά του απέναντι στον Σιμήτη. Δεν τον πάει με τίποτα χρόνια τώρα.
Παρακάτω δεν είναι σίγουρο ότι θα συμφωνήσουμε αλλά τα σχόλια δεν είναι μόνο για καλημέρες και αβρότητες, δεν νομίζεις;
Λοιπόν για τον Στρατούλη (μου είναι τόσο πολύ αντιπαθής όσο και ο αρχηγός του) τι μπορώ να πω πέρα από το ότι ανήκει στο κόμμα που δεν αντέχω ούτε να το σκέφτομαι (Άκουγα τον Τσίπρα πριν λίγες μέρες στο TRT το θεσσαλικό κανάλι και γελούσα). Που είναι έτοιμο να συμμαχήσει ακόμα και με το διάβολο αρκεί να πετύχει το στόχο του. Γιατί αν κάποιος μιλάει ακόμα και σήμερα υπέρ των ταυτοτήτων και ένας «τάχα» αριστερός δεν ενίσταται τότε δεν πάμε καλά. Θυμάμαι τις θέσεις του ΣΥΝ, τότε, και την καταστροφή ολόκληρων τηλεοπτικών συζητήσεων για το θέμα με κραυγές και αναθέματα εναντίον της συντήρησης και των θρησκόληπτων. Δεν εξετάζω το ποιος είχε δίκιο, αν και προσωπικά ήμουν με τη θέση της διαγραφής του θρησκεύματος από τις ταυτότητες! Φαίνεται όμως ότι η ιδέα της εξουσίας στην οποία αρχίζουν έστω και δειλά-δειλά μέσα από συμμαχίες να βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ τους κάνουν «ανεκτικούς καραγκιόζηδες» σε ζητήματα που τους συμφέρει και αγγίζουν μεγάλο μέρος του ανόητου Ελληνικού λαού. Θρησκεία και αγώνας κατά της φτώχειας. Τέλειο μίγμα για να πετύχεις πολιτικά στην ψωροκώσταινα. Μετά την «διαφορετική άποψη» που χαρακτηρίζει την αριστερά και συνεχώς την διαμελίζει, έρχεται και η… πολυσυλλεκτικότητα για να δέσει το… γλυκό.
Ο Στρατούλης βάζω στοίχημα ότι απόλαυσε τις διακοπές και τις παρεμβάσεις του Τράγκα. Πέρασε στεγνός βαθύ ποτάμι! Όταν ο αντίπαλος είναι μαλάκας ή έχει χάσει την ψυχραιμία του η σιωπή είναι χρυσός!
Όσο για τον Πάγκαλο όσο κι αν τον αντιπαθώ, τόσο ώρες-ώρες χαμογελώ πικρά και μονολογώ δίνοντάς του δίκιο σ’ αυτά που λέει. Το κακό είναι ο τρόπος που τα λέει αλλά και το «κατόπιν εορτής». Ναι είμαι σίγουρος έτσι όπως το περιγράφεις ότι θα σηκώνονταν και θα έφευγε και θα είχε δίκιο!

KOYKLITIS είπε...

Chrisgio

Είναι φανερό ότι οι απόψεις μας, καπετάνιε, δεν είναι και τόσο…συγκλίσημες και αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακό. Κακό θα ήταν να αρνούμασταν να συζητήσουμε επειδή έχομε διαφορετικές συμπάθειες στις πολιτικές-κομματικές μας επιλογές,
Βέβαια, πρέπει να ομολογήσω ότι με εκπλήσσεις όταν λες πως ακούγοντας τον Τσίπρα γελάς γιατί εμένα μου φαίνεται ότι είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει σήμερα στον χώρο της αριστεράς και οι απόψεις του είναι τόσο καθαρές που όταν τις αναπτύσσει τις καταλαβαίνει και η θεία μου που βρίσκεται στα πρόθυρα του αλτσχάιμερ!
Να μου έλεγες ότι γελάς όταν ακούς τον Ανδρουλάκη θα το καταλάβαινα, αλλά με τον Τσίπρα;
Όσο για τον Πάγκαλο, ας μη το συζητάμε. Το καλύτερο για μας, για κείνον και για τη χώρα θα ήταν, μετά το θέμα Οτσαλάν, να κάτσει σπίτι του στη Τζια και να ασχολείται με τους αμπελώνες και τα κρασιά του.
Αλλά τι να περιμένεις από μια χώρα κι ένα λαό που επιλέγει πρωθυπουργούς με βάση το επώνυμο και υπουργούς σαν τον Πάγκαλο…

Χρήστος Γ. είπε...

Με τον Τσίπρα δεν γελάω. Εξοργίζομαι! Εξοργίζομαι πολύ πάρα πολύ!
Προσπαθώ να καταλάβω τι θέλει να πει αυτός και το κόμμα του εδώ και χρόνια και ακόμα δεν το έχω καταλάβει. Αντιπαθώ το ΚΚΕ και τις σκέψεις του, είμαι απέναντι αλλά το καταλαβαίνω. Μπορεί η λογική του να είναι 1+1=3 αλλά και μετά από 1,2,3 χρόνια το άθροισμά πάλι 3 θα είναι. Ξέρω με ποιον έχω να κάνω. Βέβαια μπορεί να φταίει και το IQ μου αλλά βασικά πράγματα μέχρι τώρα μου λένε ότι τα αντιλαμβάνομαι.
Αν "οι απόψεις του είναι τόσο καθαρές που όταν τις αναπτύσσει τις καταλαβαίνει και η θεία μου που βρίσκεται στα πρόθυρα του αλτσχάιμερ!" τότε τα ποσοστά του δεν θα έπρεπε να ήταν κατά πολύ υψηλότερα τουλάχιστον μέσα στη την λαίλαπα που ζούμε σήμερα. Δεν νομίζεις ότι κάτι δεν πάει καλά; Ότι ο κόσμος τους φτύνει ακόμα και τώρα δεν σε προβληματίζει.
Θέλεις να σου πω ποιον καταλαβαίνω αυτά που λέει από αυτό το κόμμα; ΜΟΝΟ τον ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ αν ακόμα ανήκει σ' αυτό, δεν ξέρω ανήκει;
Και εν πάσι περιπτώσει κατά τα λεγόμενά σου επί του θέματος θεωρείς ότι η θέση του Στρατούλη στον Τράγκα ήταν θέση έκπροσώπου υπευθύνου και σοβαρού κόμματος της νέας (λέμε τώρα) εποχής;
Για τον Πάγκαλο συμφωνούμε! Για το ΠΑΣΟΚ για το ΛΑΟΣ για την ΝΔ κλπ θα συμφωνήσουμε πριν συζητήσουμε είμαι σίγουρος. Δηλώνω ανένταχτος οπαδός της αποχής (ως προς αυτή υπάρχει και η αντίθετη άποψη) 10 χρόνια τώρα, μέχρι νεωτέρας. Αν κάτι μου κάνει κλίκ τον τελευταίο καιρό αυτός είναι ο Κουβέλης χωρίς ομως κι αυτός να με πείθει τόσο ώστε να τον πιστέψω. Το πρόβλημα της χώρας σήμερα δεν είναι οι ιδεολογίες, αν κι αυτές υπάρχουν, αλλά το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ που έχει χαθεί!

KOYKLITIS είπε...

Chrisgio


Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι απόψεις μας δεν συμφωνούν, αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται, και ούτε είναι απαραίτητο, να κολλήσουμε στα πως και τα γιατί. Θα σταθώ όμως στην απορία σου, γιατί αφού οι απόψεις του Τσίπρα (του ΣΥΡΙΖΑ) είναι τόσο καθαρές τα εκλογικά του ποσοστά δεν βρίσκουν απήχηση στον κόσμο-ούτε και στη θεία μου...
Η απορία σου ήταν (δεν είναι) και δική μου, όπως και για ποιο λόγο τα ποσοστά της εκκλησίας που παραμυθιάζει τον κόσμο με τόσες ανοησίες έχουν απήχηση πάνω από 80% στο λαό, στον ίδιο λαό που εμπιστεύεται το Χαζοχαρούμενο γιο του Αντρέα και γυρίζει την πλάτη στην αριστερά.
Την απάντηση την βρήκα εδώ κι αρκετά χρόνια, μόνο που δεν ξέρω αν είναι η σωστή. Η αριστερά απαιτεί συμμετοχή, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους (μαζί και η εκκλησία) που σου υπόσχονται επίγειους και επουράνιους παραδείσους με λευκή εξουσιοδότηση.
Να κάθεσαι δηλαδή εσύ αραχτός στον καναπέ και να περιμένεις από τους πολιτικούς, τύπου Τσοχατζόπουλου, και τους θρησκευτικούς ταγούς, τύπου Εφραίμ, να σου κάνουν καλύτερη τη ζωή!
Απλοϊκή και κάπως χοντροκομμένη μοιάζει η απάντησή μου, αλλά αν προσπαθήσω να την αναλύσω περισσότερο πρέπει να γράψω βιβλίο-και δεν έχω τις ικανότητες του Ανδρουλάκη…

Χρήστος Γ. είπε...

Ναι δεν συμφωνούμε αλλά χαίρομαι τη συζήτηση μαζί σου που γίνεται έτσι όπως γίνεται. Για τον Τσίπρα δεν είναι απορία μου. Η ερώτηση είχε την έννοια του συμπεράσματος για μένα, αλλά μπορούμε εδώ το θέμα αυτό να το κλείσουμε.
Επίσης θα συμφωνήσω με την έκφραση χαζοχαρούμενο. Έχω χρησιμοποιήσει βάναυσες εκφράσεις γι αυτόν ενώ ακόμα χειρότερες για τον πατέρα του που τον θεωρώ τον κύριο υπεύθυνο για το σημερινό Βατερλώ! Στην ίδια άποψη έχω για τον Καραμανλή τον «Μικρό» και τον πρόεδρο της… πολιτικής άνοιξης.
Τα δύο κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θέλω να πιστεύω ότι γράφουν τις τελευταίες προτάσεις στο επίλογο της ιστορίας τους τουλάχιστον με την μορφή που υπάρχουν και δρουν μέχρι σήμερα. Το δράμα όμως είναι το πολιτικό κενό που δεν φαίνεται να μπορεί να καλυφτεί από τα υπόλοιπα υπάρχοντα κόμματα.
Επίσης έχω να δηλώσω ότι η εκκλησία και το παπαδαριό μου κάθονται στο στομάχι.
Η αριστερά με τον τρόπο που την αναφέρεις σαν ομοούσια και αδιαίρετο δεν υπάρχει δυστυχώς και είναι λογικό γιατί και σ’ αυτή υπάρχουν διαφορές όπως υπάρχουν και στην άλλη όχθη του ποταμού. ΝΔ, ΔΥΣΗ, ΛΑΟΣ κλπ. Ας μιλάμε λοιπόν για αριστερά κόμματα και όχι για το σύνολό της όπου αυτά που τα χωρίζουν μοιάζουν να είναι μεγαλύτερα και περισσότερα από αυτά που τα ενώνουν.
Γράφεις: «Την απάντηση την βρήκα εδώ κι αρκετά χρόνια, μόνο που δεν ξέρω αν είναι η σωστή. Η αριστερά απαιτεί συμμετοχή,…». Συμφωνώ αλλά που τη βλέπεις τη ΜΑΖΙΚΗ συμμετοχή. Γιατί την μαζική συμμετοχή προφανώς εννοείς!
Κι εδώ είναι που με τσίγκλησες και γράφω αυτό το νέο σχόλιο.
Με εξέπληξες, ομολογώ θετικά, αλλά όχι για αριστερό! Μέσες άκρες θεωρείς το 80% του λαού τόσο χαζοχαρούμενο, ενδεχομένως διεφθαρμένο, και υπεύθυνο για ότι συμβαίνει στη χώρα, ανίκανο να διακρίνει τους άριστους. Μήπως αυτή είναι μία άποψη που προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο, αλλά κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε νοσταλγοί «ΜΑΥΡΩΝ» σελίδων της ιστορίας μας;
Κι εδώ είναι που θα επαναλάβω με αυτό που έκλεισα το προηγούμενο σχόλιό μου «Το πρόβλημα της χώρας σήμερα δεν είναι οι ιδεολογίες, αν κι αυτές υπάρχουν, αλλά το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ που έχει χαθεί!»
Κλείνοντας και γυρνώντας στην ανάρτηση θεωρείς σωστή τη στάση του Στρατούλη στην εκπομπή Τράγκα δεν μου απάντησες;
Πάντα με εκτίμηση

KOYKLITIS είπε...

Chrisgio


Όταν λέω ότι αριστερά σημαίνει συμμετοχή, εκεί ακριβώς εντοπίζω και το πρόβλημα. Δεν υπάρχει συμμετοχή, αφού η πλειοψηφία προτιμά το αραλίκι τη μασημένη τροφή και την εναπόθεση της λύσης των προβλημάτων σε όσους προανάφερα.
Ούτε καν σαν σκέψη δεν μου περνάει από το μυαλό πως το 80% του λαού είναι διεφθαρμένο και ανίκανο να διακρίνει τους άριστους, αλλά υπεύθυνο για ότι γίνεται ή δεν γίνεται, ναι.
Αν έλεγα κάτι τέτοιο θάπρεπε να το πάω παρακάτω και να πω πως δεν θάπρεπε νάχουν και δικαίωμα ψήφου! Να ψηφίζουν δηλαδή μόνο οι ικανοί μετά από τεστ νοημοσύνης! Τέτοιες απόψεις υπάρχουν, όμως όχι μόνο δεν τις υποστηρίζω αλλά τις πολεμάω όσο κι όπως μπορώ. Και φυσικά ποτέ η αριστερά δεν θα μπορούσε να υποστηρίζει κάτι τέτοιο.
Αν ο λαός, η πλειοψηφία, θέλει να κυβερνιέται με αυτόν τον τρόπο καμιά μειοψηφία δεν μπορεί να του επιβάλλει με βία άλλο τρόπο διακυβέρνησης. Η αριστερά (επιμένω να τη βλέπω σαν σύνολο) δεν επιβάλλεται, μεταδίδεται και εξαπλώνεται με τις ιδέες της. Ότι άλλο και με όποιο όνομα δεν το θεωρώ αριστερά.
Για τον Στρατούλη νομίζω πως δεν χρειάζεται να πω κάτι διαφορετικό από ότι είπα στο ποσταρισμένο μου κείμενο. Ήταν πέρα για πέρα λάθος. Τον θεωρώ, όμως, αξιόλογο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως όλοι μας, είναι φυσικό να έχει και τις κακές του στιγμές…
Κι εγώ χαίρομαι τη συζήτησή μας κι ας διαφωνούμε σε πλείστα όσα. Σαν καπετάνιος θα ξέρεις ότι η θάλασσα είναι όμορφη και με τις τρικυμίες της…
Έχεις και τη δική μου εκτίμηση.