Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΗ

Πήρα το παρακάτω μήνυμα και αφού το διάβασα κατάλαβα γιατί ο ΓΑΠ έγινε πρωθυπουργός και η τρόικα κυβέρνηση. Η κυρία (έτσι εμφανίζεται) που μου έστειλε το μέιλ έχει δικαίωμα ψήφου, όπως εσείς κι εγώ.

<<… ΣΙΓΟΥΡΕΨΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΣ!!!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!!! ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΣΩ!!!!... Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!!! ΔΙΑΒΑΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1 Η Kelley Sedey είχε μια μεγάλη επιθυμία, ο φίλος της με τον οποίο έβγαινε 3 χρόνια να της ζητούσε να τον παντρευτεί. Μια μέρα καθώς έτρωγε το μεσημεριανό της έλαβε την πρόταση γάμου. Εκείνη πολύ ευτυχισμένη δέχτηκε. Όμως έπρεπε να φύγει γιατί είχε μια συνεδρίαση μετά από 20 λεπτά. Όταν έφτασε στο γραφείο της πρόσεξε ότι στον υπολογιστή της είχε έναe-mail, το είδε και ήταν από τους τρελούς τους φίλους της, όμως μετά είδε ένα που ποτέ πριν δεν είχε ξαναλάβει. Ήταν αυτό το γράμμα.

Εκείνη το έσβησε χωρίς καν να το διαβάσει. μεγάλο λάθος. Αργότερα, εκείνη τη νύχτα έλαβε ένα τηλεφώνημα από την αστυνομία ήταν για τον David. Είχε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, δεν επέζησε. Αν εκείνη έστελνε το γράμμα σε άλλα δέκα άτομα ο David δεν θα ήταν νεκρός. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2 Τώρα η Katie Robbenson εκείνη έλαβε αυτό το γράμμα και επειδή ήταν προληπτική το έστειλε σε μερικούς φίλους της, (όχι σε όλους). Είχε αρκετές ηλεκτρονικές διευθύνσεις για να το στείλει στους 10 που έπρεπε, αλλά δεν το έκανε. Τρεις μέρες μετά, η Katie πήγε σε ένα πάρτι φίλων της. Μετά από κείνη τη νύχτα όταν έβγαινε από το αυτοκίνητό της για να πάει σπίτι της, δολοφονήθηκε από το χτύπημα ενός μεθυσμένου οδηγού. Αν εκείνη έστελνε το γράμμα σε όλους όσους έπρεπε. θα ήταν ζωντανή. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 3 Richard S. Willis έστειλε αυτό το μήνυμα, 45 λεπτά μετά που το διάβασε. Σε λιγότερο από 4 ώρες, περπατούσε μόνος του στο δρόμο, ίσως περπατούσε μόνος για να πάει στην συνέντευξη που είχε για δουλειά με μια υπέροχη συνοδεία, όταν ξαφνικά συναντήθηκε με την Cynthia Bell. Εκείνη ήταν ο μυστικός του έρωτας για 5 χρόνια, εκείνη μόλις τον είδε, του είπε όλα όσα ένιωθε, που τα είχε φυλαγμένα δύο χρόνια, τρεις μέρες μετά, της έκανε πρόταση γάμου και παντρευτήκαν. Η Cynthia και ο Richard ακόμα είναι μαζί και έχουν τρία όμορφα παιδία. Ήταν ευτυχισμένοι για πάντα.. *********ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ********** Εσείς πρέπει να στείλεις αυτό το μήνυμα πριν περάσουν τρεις ώρες από την ώρα που το διαβάσατε, σε δέκα διαφορετικά άτομα, αν το κάνεις θα λάβεται για αντάλλαγμα μια απίστευτη τύχη στον έρωτα, το άτομο που αγαπάτε, σύντομα θα σας δείξει όσα νιώθει για σένα. Αν δεν στείλετε το γράμμα σε δέκα άτομα διαφορετικά πριν περάσουν τρεις ώρες, η κακή τύχη θα σας περιτριγυρίζει. Αυτό δεν είναι μια πλάκα εσείς έχετε τις προφυλάξεις, τις περιπτώσεις και τα αποτελέσματα, ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΚΗ ΤΥΧΗ…>>.


Ακλουθούν κάμποσα ακόμα φαιδρά και βλακώδη, στο ίδιο στυλ, που τα παραλείπω για να μη τρώμε και το χρόνο άσκοπα…
Από μικρός, πριν πολλάαα χρόνια, θυμάμαι που κυκλοφορούσαν χέρι με χέρι τέτοια η παρόμοια γράμματα. Τότε όμως ο κόσμος  ο πολύς , αν δεν ήταν αγράμματος, ήξερε απλά  να διαβάζει συλλαβιστά και να γράφει έτσι  ή λίγο χειρότερα .
Απ΄ ότι βλέπω δεν άλλαξαν και πολλά από κείνη την εποχή. Το μόνο που άλλαξε είναι που οι βλάκες έμαθαν λίγα  γράμματα παραπάνω  και ξέρουν να χειρίζονται υπολογιστή...
Πέρασε μια βδομάδα από τότε που διάβασα τα παθήματα του  David και των άλλων ηρώων.
Το ξέχασα το μήνυμα και το θυμήθηκα σήμερα που πήγα στο ΑΤΜ της τράπεζας να πάρω τη σύνταξή μου. Ήταν μικρότερη κατά 300€ περίπου.
Ρε συ, μονολόγησα, λες αυτή η περικοπή να έχει σχέση με το μήνυμα που δεν το έστειλα σε δέκα άτομα;
Πήρα τηλέφωνο το Νίκο το κολλητό και μου είπε πως και κείνου του περικόψαν τη σύνταξη.
Είπα να τον ρωτήσω αν έλαβε κανένα μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλά δεν έχει PC και έτσι δεν τον ρώτησα.
Θα τον ρωτήσω όμως με τρόπο, όταν βρεθούμε από κοντά, αν πήρε με το συμβατικό ταχυδρομείο κανένα γράμμα  παρόμοιο, για να  σιγουρευτώ ότι τα αίτια  της περικοπής της σύνταξης δεν οφείλονται στην παράλειψή μου να στείλω το μήνυμα σε δέκα φίλους αλλά  στις επιταγές της τρόικας που βάλθηκε  να μας εκπαιδεύσει στην πείνα.

9 σχόλια:

Chrisgio είπε...

Αχ, βλακεία αήττητη!

Λωτοφάγος είπε...

Φαντάζομαι ότι θα δικαιολόγησες και τα ελληνικά του ΓΑΠ, έτσι;
Στο κάτω κάτω, εκείνος μεγάλωσε στα εξωτερικά, με αμερικάνα μάνα.

Ν.Α. Λάμπης είπε...

Τα παλιά αναφερόταν σε κάποιον άγιο, τον Αντώνιο συνήθως, αν δεν μέ απατά η μνήμη, και μιλούσαν για ΤΡΕΙΣ φορές αντιγραφή και αποστολή.
Κάποια έφταναν να προστάζουν εφτά αντιγραφές.
Τώρα με την εξέλιξη και το ...πρόκομμα της κοινωνίας μου φαίνεται πολύ ...οικονομική η απαίτηση για μόνον 10 αποστολές...

Θα επιχειρήσω να το συντομεύσω κάπως και θα το στείλω (με άλλο όνομα... μπριτς που θα βάλω το δικό μου... να με βρεί καμμιά μέρα ο Κουκλίτης στο δρόμο και να μέ φτύσει...) σε 30 τουλάχιστον άτομα.
Διότι όπου νά 'ναι κι εγώ θα πάρω τη σύνταξή μου και δεν θέλω να είναι μειωμένη...

Νινή Ζ. είπε...

Ειδοποιήθηκα να "πάρω αμπάριζα" και το στέλνω αμέσως σε 3x7=21 άτομα!
Και το βράδυ θα κερδίσω στο τζόκερ!

KOYKLITIS είπε...

Chrisgio
Ακόμα κι ο Αχιλλέας είχε το αδύνατο σημείο του και νικήθηκε από τον Πάρη που τον κάρφωσε στη φτέρνα.
Αναρωτιέμαι: η βλακεία δεν έχει φτέρνα;

KOYKLITIS είπε...

Λωτοφάγος
Κάτι Αλβανοί, Λωτοφάγε, που πέρασαν τα σύνορα στη δεκαετία του ΄90 παράνομα, μιλάνε τα Ελληνικά καλύτερα κι από το Μπαμπινιώτη!
Ο ΓΑΠ νομίζω πως ανήκει στην κατηγορία των αήττητων, οπότε φυσικό είναι να τον δικαιολογώ.

KOYKLITIS είπε...

Ν.Α. Λάμπης
Νομίζω πως πρέπει να βάλεις το όνομά σου στο γράμμα που θα στείλεις, γιατί που στο καλό να ξέρει η τύχη ποιος είσαι ώστε να μη σε αφήσει έκθετο στο κακό;
Υπάρχει βέβαια ο κίνδυνος να συναντηθούμε και να υποστείς τις συνέπειες. Τι να σου πω… Από τη μια η κακοτυχία και από την άλλη το φτύσιμο!
Δική σου η επιλογή.

KOYKLITIS είπε...

Νινή Ζ.
Έχει τόσο άμεσα αποτελέσματα η αποστολή του μηνύματος; Να παρακαλάς πάντως να μην ευχηθούν και οι υπόλοιποι που θα πάρουν το γράμμα το ίδιο με σένα, οπότε να μη σου πω τι (ποσό…) θα κερδίσεις το βράδυ.

Chrisgio είπε...

@KOYKLITIS
Να μην αναρωτιέσαι!
Η απάντηση είναι ΟΧΙ!!!