Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Πολύς λόγος για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.
Κανονικά έπρεπε να μη δίνεται ούτε ευρώ στα κόμματα, αλλά ειδικότερα στα κόμματα της αριστεράς, γιατί χρησιμοποιούν αυτά τα χρήματα στην πάλη τους για την ανατροπή του καπιταλισμού.
Άκου τώρα θράσος που σου τώχουν τα μιάσματα. Να θέλουν να χρηματοδοτούνται από το λαό που πεινάει, λες και δεν υπάρχουν εφοπλιστές, βιομήχανοι και λογής επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να απευθυνθούν για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Καλά, θα πει κάποιος: ποιος επιχειρηματίας βιομήχανος κλπ θα δώσει λεφτά σε κόμμα της αριστεράς; Αν βρεθούν τέτοιοι ή που θα είναι κρυφο-αριστερής ιδεολογίας ή που το κόμμα που θα τα πάρει θα είναι κρυφο-καπιταλιστικής απόκλισης! Εγώ πάντως αριστερούς καπιταλιστές δεν έχω συναντήσει…
Η Ντόρα, που ανακίνησε το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων, έχει τις πηγές που πρόθυμα θα συνέδραμαν στην ενίσχυση του κόμματός της. Το θέμα είναι ότι δεν έχει κόμμα, αφού το απόκομμα που ίδρυσε είναι κενό ιδεολογίας και κινείται ανάμεσα στο μπλε και στο φαιό-θέσεις κατειλημμένες από Σαμαρά και Καρατζαφέρη.
Κατά συνέπεια φίλε συνοδοιπόρε, μη μασάς.
Η δημοκρατία έχει κι αυτή το κόστος της και για να υπάρχει πρέπει να συντηρείται  μόνο από τα χρήματα του λαού, τα δικά μας χρήματα δηλαδή.
Αν έχεις αντίθετη άποψη μάλλον δυό πράματα συμβαίνουν: ή είσαι ντοπαρισμένος από την προπαγάνδα των πολιτικών τύπου Ντόρας ή που θα είσαι καπιταλιστής και θέλεις τη δημοκρατία που στηρίζει τα συμφέροντά σου.
Υπάρχει και η τρίτη περίπτωση. Να είσαι είτε χαμηλής νοημοσύνης είτε οπαδός της δημοκρατίας με το πηλίκιο και τις χακί στολές. Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία είσαι για λύπηση, αν ανήκεις στη δεύτερη, είσαι για φτύσιμο!

2 σχόλια:

Χρήστος Γ. είπε...

Καλησπέρα!
Πρόσεχε μη βρεθεί κανένας για λύπηση αλλά και για φτύσιμο σου ζητήσει το λόγο και βρεις το μπελά σου!
Πάντως τίποτα δεν δείχνει προς το παρόν που να δημιουργεί αισιοδοξία!

KOYKLITIS είπε...

Δέχτηκα ιο και η απορία μου είναι ποιος μου τον έστειλε. Μάλλον ο δεύτερος, γιατί ο πρώτος αποκλείεται να ξέρει να χειρίζεται το ιντερνέτ-άσε που μάλλον θα αγνοεί και την ύπαρξή του.
Αν εξαιρέσεις τον Παπανδρέου που είναι μες την καλή χαρά και αρνείται να ξεγαντζωθεί από την καρέκλα, ακόμα και η Τζούλια Αλεξανδράτου απαισιόδοξη είναι, αφού η εγχώρια αγορά της τσόντας περνάει κρίση και αναγκάστηκε να ξενιτευτεί.
Τη θερμή μου καλησπέρα.