Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ

Αυτά τα ξεχαρβαλωμένα κουφάρια ήταν ζαρντινιέρες που στόλιζαν και ομόρφαιναν αυτό το δρόμο. Τώρα είναι αυτό που φαίνεται επειδή ξηλώθηκαν για να γίνουν καυσόξυλα..
Σε λίγο θα πάρουν σειρά τα δέντρα.
Ελπίζω στη συνέχεια την ίδια τύχη να έχουν και οι υπεύθυνοι της κατάρρευσης της χώρας και της εξαθλίωσης του λαού.

  

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

ΠΩΛΕΙΤΕ

                                                          Κάντε κλικ στη φωτο

Αυτός έχει υπολογίσει την ισοτιμία της δραχμής  στα 1500 ευρώ!
Ξέρει κάτι ή κάνει πλάκα;


Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΤΖΑΜΠΑΑτέλειωτη ουρά από ανθρώπους κάθε ηλικίας στο σύνταγμα για να πάρουν  μια τσάντα με καρότα κρεμμύδια και πατάτες, που μοίραζαν δωρεάν οι παραγωγοί της Βοιωτίας- θέλοντας να αποδείξουν την άριστη ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων τους.
Δεν ξέρω  αν το απόδειξαν, αλλά σε μένα έδειξαν, για μια ακόμα φορά, πόσο καρμίρηδες είναι μερικοί άνθρωποι που ξεπουλάνε την αξιοπρέπειά τους για ένα κιλό πατάτες.
Είδα μέσω εικόνας της τιβι κάποιο γνωστό μου που στεκόταν υπομονετικά στην ουρά για το ένα κιλό καρότα, ενώ καμιά απολύτως ανάγκη δεν είχε αυτής της προσφοράς, αφού ο μισθός του και η εν γένει οικογενειακή και οικονομική του κατάσταση δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο.
Με το που είδα το συγκεκριμένο τύπο στην ουρά του τζάμπα, μου έφερε στο νου μια ανάλογη σκηνή πριν χρόνια στα Πετράλωνα, όταν τον είδα έξω από την εκκλησία της αγίας Αικατερίνης  να κρατά στα χέρια του ένα μπολ με φασολάδα από το συσσίτιο της  ομώνυμης εκκλησίας.
Στην ερώτησή μου για πιο λόγο καταφεύγει στην προσφορά της εκκλησίας αφού μόνο άπορος δεν είναι, μου απάντησε εντελώς φυσιολογικά: <<Η γυναίκα μου λείπει στο χωριό και ποιος κάθεται να μαγειρέψει>>!
(Την περίπτωση να πάει σε κάποιο εστιατόριο να φάει, μιας και βαριέται να μαγειρέψει, δεν  φαίνεται να την είχε εξετάσει καθόλου).
Φυσικά και δεν υποστηρίζω πως όλοι όσοι στέκονταν στην ουρά για τη δωρεάν προσφορά ήταν της ίδιας κατηγορίας με το γνωστό μου ευρωφονιά. Στοιχηματίζω όμως πως τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς ήταν φανατικοί οπαδοί του τζάμπα.
Την ίδια μέρα το ΠΑΜΕ είχε περικυκλώσει το Χίλτον σε μια συμβολική προσπάθεια εγκλωβισμού των τροϊκανών που βρισκόταν μέσα στο ξενοδοχείο. Έκανα αμέσως τη σκέψη: πόσο καλύτερη θα ήταν η ζωή όλων μας αν αυτό το ατέλειωτο πλήθος που στέκονταν στην ουρά για τα δωρεάν κρεμμύδια αποφάσιζε να περικυκλώσει όχι τους παραγωγούς της Βοιωτίας αλλά τη βουλή που ήταν δίπλα;

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΗ

Πήρα το παρακάτω μήνυμα και αφού το διάβασα κατάλαβα γιατί ο ΓΑΠ έγινε πρωθυπουργός και η τρόικα κυβέρνηση. Η κυρία (έτσι εμφανίζεται) που μου έστειλε το μέιλ έχει δικαίωμα ψήφου, όπως εσείς κι εγώ.

<<… ΣΙΓΟΥΡΕΨΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΣ!!!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!!! ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΣΩ!!!!... Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!!! ΔΙΑΒΑΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1 Η Kelley Sedey είχε μια μεγάλη επιθυμία, ο φίλος της με τον οποίο έβγαινε 3 χρόνια να της ζητούσε να τον παντρευτεί. Μια μέρα καθώς έτρωγε το μεσημεριανό της έλαβε την πρόταση γάμου. Εκείνη πολύ ευτυχισμένη δέχτηκε. Όμως έπρεπε να φύγει γιατί είχε μια συνεδρίαση μετά από 20 λεπτά. Όταν έφτασε στο γραφείο της πρόσεξε ότι στον υπολογιστή της είχε έναe-mail, το είδε και ήταν από τους τρελούς τους φίλους της, όμως μετά είδε ένα που ποτέ πριν δεν είχε ξαναλάβει. Ήταν αυτό το γράμμα.

Εκείνη το έσβησε χωρίς καν να το διαβάσει. μεγάλο λάθος. Αργότερα, εκείνη τη νύχτα έλαβε ένα τηλεφώνημα από την αστυνομία ήταν για τον David. Είχε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, δεν επέζησε. Αν εκείνη έστελνε το γράμμα σε άλλα δέκα άτομα ο David δεν θα ήταν νεκρός. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2 Τώρα η Katie Robbenson εκείνη έλαβε αυτό το γράμμα και επειδή ήταν προληπτική το έστειλε σε μερικούς φίλους της, (όχι σε όλους). Είχε αρκετές ηλεκτρονικές διευθύνσεις για να το στείλει στους 10 που έπρεπε, αλλά δεν το έκανε. Τρεις μέρες μετά, η Katie πήγε σε ένα πάρτι φίλων της. Μετά από κείνη τη νύχτα όταν έβγαινε από το αυτοκίνητό της για να πάει σπίτι της, δολοφονήθηκε από το χτύπημα ενός μεθυσμένου οδηγού. Αν εκείνη έστελνε το γράμμα σε όλους όσους έπρεπε. θα ήταν ζωντανή. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 3 Richard S. Willis έστειλε αυτό το μήνυμα, 45 λεπτά μετά που το διάβασε. Σε λιγότερο από 4 ώρες, περπατούσε μόνος του στο δρόμο, ίσως περπατούσε μόνος για να πάει στην συνέντευξη που είχε για δουλειά με μια υπέροχη συνοδεία, όταν ξαφνικά συναντήθηκε με την Cynthia Bell. Εκείνη ήταν ο μυστικός του έρωτας για 5 χρόνια, εκείνη μόλις τον είδε, του είπε όλα όσα ένιωθε, που τα είχε φυλαγμένα δύο χρόνια, τρεις μέρες μετά, της έκανε πρόταση γάμου και παντρευτήκαν. Η Cynthia και ο Richard ακόμα είναι μαζί και έχουν τρία όμορφα παιδία. Ήταν ευτυχισμένοι για πάντα.. *********ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ********** Εσείς πρέπει να στείλεις αυτό το μήνυμα πριν περάσουν τρεις ώρες από την ώρα που το διαβάσατε, σε δέκα διαφορετικά άτομα, αν το κάνεις θα λάβεται για αντάλλαγμα μια απίστευτη τύχη στον έρωτα, το άτομο που αγαπάτε, σύντομα θα σας δείξει όσα νιώθει για σένα. Αν δεν στείλετε το γράμμα σε δέκα άτομα διαφορετικά πριν περάσουν τρεις ώρες, η κακή τύχη θα σας περιτριγυρίζει. Αυτό δεν είναι μια πλάκα εσείς έχετε τις προφυλάξεις, τις περιπτώσεις και τα αποτελέσματα, ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΚΗ ΤΥΧΗ…>>.


Ακλουθούν κάμποσα ακόμα φαιδρά και βλακώδη, στο ίδιο στυλ, που τα παραλείπω για να μη τρώμε και το χρόνο άσκοπα…
Από μικρός, πριν πολλάαα χρόνια, θυμάμαι που κυκλοφορούσαν χέρι με χέρι τέτοια η παρόμοια γράμματα. Τότε όμως ο κόσμος  ο πολύς , αν δεν ήταν αγράμματος, ήξερε απλά  να διαβάζει συλλαβιστά και να γράφει έτσι  ή λίγο χειρότερα .
Απ΄ ότι βλέπω δεν άλλαξαν και πολλά από κείνη την εποχή. Το μόνο που άλλαξε είναι που οι βλάκες έμαθαν λίγα  γράμματα παραπάνω  και ξέρουν να χειρίζονται υπολογιστή...
Πέρασε μια βδομάδα από τότε που διάβασα τα παθήματα του  David και των άλλων ηρώων.
Το ξέχασα το μήνυμα και το θυμήθηκα σήμερα που πήγα στο ΑΤΜ της τράπεζας να πάρω τη σύνταξή μου. Ήταν μικρότερη κατά 300€ περίπου.
Ρε συ, μονολόγησα, λες αυτή η περικοπή να έχει σχέση με το μήνυμα που δεν το έστειλα σε δέκα άτομα;
Πήρα τηλέφωνο το Νίκο το κολλητό και μου είπε πως και κείνου του περικόψαν τη σύνταξη.
Είπα να τον ρωτήσω αν έλαβε κανένα μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλά δεν έχει PC και έτσι δεν τον ρώτησα.
Θα τον ρωτήσω όμως με τρόπο, όταν βρεθούμε από κοντά, αν πήρε με το συμβατικό ταχυδρομείο κανένα γράμμα  παρόμοιο, για να  σιγουρευτώ ότι τα αίτια  της περικοπής της σύνταξης δεν οφείλονται στην παράλειψή μου να στείλω το μήνυμα σε δέκα φίλους αλλά  στις επιταγές της τρόικας που βάλθηκε  να μας εκπαιδεύσει στην πείνα.

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Πολύς λόγος για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.
Κανονικά έπρεπε να μη δίνεται ούτε ευρώ στα κόμματα, αλλά ειδικότερα στα κόμματα της αριστεράς, γιατί χρησιμοποιούν αυτά τα χρήματα στην πάλη τους για την ανατροπή του καπιταλισμού.
Άκου τώρα θράσος που σου τώχουν τα μιάσματα. Να θέλουν να χρηματοδοτούνται από το λαό που πεινάει, λες και δεν υπάρχουν εφοπλιστές, βιομήχανοι και λογής επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να απευθυνθούν για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Καλά, θα πει κάποιος: ποιος επιχειρηματίας βιομήχανος κλπ θα δώσει λεφτά σε κόμμα της αριστεράς; Αν βρεθούν τέτοιοι ή που θα είναι κρυφο-αριστερής ιδεολογίας ή που το κόμμα που θα τα πάρει θα είναι κρυφο-καπιταλιστικής απόκλισης! Εγώ πάντως αριστερούς καπιταλιστές δεν έχω συναντήσει…
Η Ντόρα, που ανακίνησε το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων, έχει τις πηγές που πρόθυμα θα συνέδραμαν στην ενίσχυση του κόμματός της. Το θέμα είναι ότι δεν έχει κόμμα, αφού το απόκομμα που ίδρυσε είναι κενό ιδεολογίας και κινείται ανάμεσα στο μπλε και στο φαιό-θέσεις κατειλημμένες από Σαμαρά και Καρατζαφέρη.
Κατά συνέπεια φίλε συνοδοιπόρε, μη μασάς.
Η δημοκρατία έχει κι αυτή το κόστος της και για να υπάρχει πρέπει να συντηρείται  μόνο από τα χρήματα του λαού, τα δικά μας χρήματα δηλαδή.
Αν έχεις αντίθετη άποψη μάλλον δυό πράματα συμβαίνουν: ή είσαι ντοπαρισμένος από την προπαγάνδα των πολιτικών τύπου Ντόρας ή που θα είσαι καπιταλιστής και θέλεις τη δημοκρατία που στηρίζει τα συμφέροντά σου.
Υπάρχει και η τρίτη περίπτωση. Να είσαι είτε χαμηλής νοημοσύνης είτε οπαδός της δημοκρατίας με το πηλίκιο και τις χακί στολές. Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία είσαι για λύπηση, αν ανήκεις στη δεύτερη, είσαι για φτύσιμο!

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ...

Τελευταία αυξήθηκαν τα φιλάνθρωπα συναισθήματά μας  και μάλλον πρέπει να προσέξουμε  μη πέσουμε σε άλλο λούκι αρχίζοντας, εν είδη φιλανθρωπίας, να μοιράζουμε τη φτώχεια μεταξύ μας!
Νομίζω καλύτερο θα είναι να αφήσουμε τη φιλανθρωπία στους κλέφτες, εφοπλιστές επιχειρηματίες και λοιπούς, που αφού ξεζουμίζουν το πόπολο στη συνέχεια μοιράζουν τα ψίχουλα, που πέφτουν από το τραπέζι τους, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες…
Ο ρόλος του συνειδητοποιημένου πολίτη (πάλι νομίζω) είναι να κάνει το ραγιά να σηκώσει το κεφάλι και αντί να επαιτεί από τους αφεντάδες να απαιτεί όσα του στερούν με τους νόμους που φτιάχνουν στα μέτρα τους.
Με τη φιλανθρωπία ποτέ δεν άλλαξε τίποτα σ΄ αυτόν τον κόσμο και η αδικία χτυπιέται από ανθρώπους που στέκονται όρθιοι κι όχι από γονατισμένους που εκλιπαρούν καλοσύνη από τους δήμιους…

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Ο EXTRA ΤΡΑΓΚΑΣ

Το extra channel δεν το παρακολουθώ, χτες όμως με πήρε ένας φίλος τηλέφωνο για να μου πει να συντονιστώ στη συχνότητά του για να δω τον Τράγκα που είχε –μεταξύ άλλων- καλεσμένο και τον Δημήτρη Στρατούλη του ΣΥΡΙΖΑ.
Συντονίστηκα και είδα έναν Τράγκα ωρυόμενο να επιτίθεται στον ΓΑΠ  αποκαλώντας  τον Τσολάκογλου δοσίλογο και κάτι άλλα που μου διαφεύγουν.
Μέχρις εδώ καλά και λίγα τούσουρε.
Στη συνέχεια επιτέθηκε στο Σημίτη τον οποίο, πέρα από όσα αλλά προδοτικά του καταλόγισε, τον είπε και πράκτορα του σιωνισμού επειδή αφαίρεσε το θρήσκευμα από τις ταυτότητες!!!
Το θέμα βέβαια δεν είναι ο Τράγκας και τα όσα ξεκάρφωτα πετάει δεξιά κι αριστερά αλλά το ότι ο Δ. Στρατούλης δεν τον διέκοψε να του πει ότι λέει μαλακίες. Επιπλέον, όμως,  και όταν του έδωσε το λόγο, ανεχόταν να τον διακόπτει ο ωρυόμενος Τράγκας με συνέπεια να μη μπορεί ο τελευταίος να ολοκληρώσει καμιά πρόταση!
Δεν είμαι αντίθετος με την παρουσία των όποιων στελεχών της αριστεράς στο όποιο κανάλι και με όποιον οικοδεσπότη (ακόμα και τον Τράγκα), φτάνει  οι προσκεκλημένοι να μπορούν να  αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους τους βλέπουν και τους ακούν.
Δεν μπορεί ο άλλος να σου μιλάει για το θρήσκευμα που αφαιρέθηκε από τις ταυτότητες, χαρακτηρίζοντάς το προδοτική πράξη, κι εσύ να τον κοιτάς χαζογελώντας.
Δεν μπορεί να σου δίνει το λόγο και στην ουσία με τις παρεμβάσεις του να στον αφαιρεί, κάνοντάς σε να μοιάζεις με άνθρωπο που τάχει χαμένα και δεν ξέρει τι να πει.
Δεν είναι βέβαια εύκολο να διακόψεις τον Τράγκα. Είναι όμως εύκολο να σηκωθείς να φύγεις πετώντας του το μικρόφωνο στα μούτρα!
Ο Πάγκαλος έτσι θάκανε, κι αυτή τη φορά θάχε την κατανόηση όλων όσων έχουν λόγο σκέψη και κρίση.

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

ΗΤΑΝ Ο ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ,ΣΥΝΤΡΟΦΕ...

Τετρακόσιες εβδομήντα έξι σελίδες χρειάστηκε ο Νίκος Μπογιόπουλος για να μας πει όλα όσα θα μπορούσαν να είχαν ειπωθεί σε λιγότερες από εκατό σελίδες.
Τελειώνοντας την ανάγνωση το συναίσθημα που με κυρίεψε ήταν ανάλογο εκείνου που ζώνεται με δυναμίτες και ανατινάζεται μέσα στο πλήθος, πιστεύοντας ότι έτσι θα χτιστεί ένας καλύτερος κόσμος!
Μια αγανάκτηση για τον καπιταλισμό, δηλαδή, που έτσι κι αλλιώς την είχα από παιδί, αλλά που δεν με βοήθησε ποτέ να καταλάβω πως γίνεται και επιζεί παρόλα τα απάνθρωπα αρπακτικά του ένστικτα.
Ούτε και από το βιβλίο του σύντροφου μπόρεσα  να καταλάβω πως θα μπορέσουμε να τον νικήσουμε, συμμαχώντας με τον…εαυτό μας, αφού όλοι οι άλλοι κατηγορούνται σαν οπορτουνιστές και συμβιβασμένοι με το σύστημα!
Το βιβλίο θύμιζε και λίγο τη βίβλο των φανατικών χριστιανών όπου η παραπομπή στα τσιτάτα του Λένιν έμοιαζε με τις ανάλογες παραπομπές στα ¨σοφά¨ λόγια των προφητών, των αποστόλων και των αγίων, που δεν επιδέχονται καμιάς κριτικής και καμιάς άλλης ερμηνείας.
Το γεγονός ότι η νικηφόρα επανάσταση των μπολσεβίκων κατάντησε μια καρικατούρα, που κατέρρευσε σε μια νύχτα, ξεπερνιέται ανώδυνα χωρίς να μας δίνεται η εξήγηση πως ποιοι και γιατί  σκότωσαν την ελπίδα εκατομμυρίων προλετάριων ανά τον κόσμο.
Μακάρι το βιβλίο να μπορούσαν να το διαβάσουν όλα τα μέλη οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ, γιατί είμαι σίγουρος πως στο τέλος αυτό που θα έβγαζαν σαν συμπέρασμα θα ήταν πως χωρίς συμμαχίες με όλες τις δυνάμεις της αριστεράς η εξουσία του καπιταλισμού είναι διασφαλισμένη στην αιωνιότητα!
Γιατί το κόμμα δεν είναι ένα. Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να είναι ένα.
Ένα ήταν και στη Σοβιετική Ένωση το κόμμα  και έφερε στην εξουσία τον Πούτιν με τους νεόπλουτους, που κανείς δεν ξέρει από πού ξεφύτρωσαν τόσο ξαφνικά…
Ήταν ο ¨υπαρκτός σοσιαλισμός¨ , σύντροφε, για πάνω από εβδομήντα χρόνια στη εξουσία.
Τούτοι οι εκπρόσωποι του άγριου καπιταλισμού  που μας πρόκυψαν, επειδή ¨ένα ήταν το κόμμα¨, πόσα χρόνια θα παραμείνουν εκεί και για πόσα ακόμα χρόνια θα βασιλεύουν εδώ, επειδή κι εσείς θέλετε να συμμαχείτε μόνο με τον εαυτό σας;

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΜΙΜΗ

Δεν αντέχει μια σύγκρουση κορυφής ο Ανδρουλάκης και προτρέπει τους Βενιζέλο και Λοβέρδο να τα βρουν ώστε το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει ήρεμα την πορεία του.
Δηλαδή ρε Μίμη θεωρείς κορυφή αυτούς τους τύπους που θα μπορούσε, αν δεν ήσουν τσανακογλείφτης, να είναι δέκα σκαλιά κάτω από σένα;
Μα πως κατάντησες εσύ, με τέτοια ευστροφία πνεύματος, να  σαλιαρίζεις και να υμνολογείς  τους ηλίθιους, τους καιροσκόπους, τους χατζηαβάτες, τους ξεπουλημένους, τους ανίκανους;
Είχες όλα τα φόντα να είσαι πρώτος στην αριστερά αλλά προτίμησες να είσαι κολαούζος μιας δουλικής εξουσίας, προσπαθώντας να πείσεις όλους εμάς ότι και τα σκατά,
επειδή μυρίζουν, δεν είναι σκατά αλλά κολόνια!
Μα τόσο πολύ αγάπησες το χρήμα;
Το κακό με σένα είναι πως είσαι πανέξυπνος και ό,τι κάνεις το κάνεις συνειδητά!
Εσύ όταν σου τέθηκε το δίλημμα, με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις, διάλεξες  να πας με κείνους που χαλκεύουν τα δεσμά μας. Σε είχαμε κι εμείς ανάγκη, αλλά σε είχε και το σύστημα που έλεγες ότι πολέμαγες. Και πήγες με κείνους. Και τους αφήνεις να σε χρησιμοποιούν. Και έγινες ένα από τα όπλα τους.
Είμαι σίγουρος ότι αν κάποτε ο λαός έπαιρνε την εξουσία εσύ  και πάλι θα κατάφερνες να μεταμορφωθείς σε λαϊκό ήρωα.
Γιατί το κυριότερο από τα προσόντα σου είναι η γρήγορη μετάλλαξή σου.
Στην προηγούμενη ζωή σου πρέπει να ήσουν χαμαιλέοντας…

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει

Το ΠΑΣΟΚ κάνει τα πάντα προκειμένου ο κόσμος να ξεχάσει πως ήταν αυτό που οδήγησε τη χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ.
Το πρώτο τέχνασμα ήταν η παραίτηση του ΓΑΠ από την πρωθυπουργία και να βάλει στη θέση του τον τραπεζίτη Παπαδήμιο.
Το δεύτερο τέχνασμα είναι η προσπάθεια μετάθεσης των εκλογών όσο γίνεται για αργότερα, ώστε να ξεχάσει ο λαός ποιος κυβερνούσε  πριν έρθει η τρόικα.
Το τρίτο θα είναι η αλλαγή του φθαρμένου αρχηγού με έναν εκ των άφθαρτων Βενιζέλου, Λοβέρδου, Χρυσοχοϊδη.
Φυσικά δεν θα μπορούσαν να πάνε με το ίδιο σήμα κι έτσι το άλλαξαν και το προσάρμοσαν στο σήμερα που παραπέμπει και στο αύριο.
Πάντα το ΠΑΣΟΚ πρωτοπορούσε και έβλεπε στο μέλλον…

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012

ΕΥΧΕΣ

Εύχομαι σε όλους  τους φίλους, συνοδοιπόρους και μη, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία και νικηφόρους αγώνες.
Θα ευχόμουν καλή χρονιά και στο Γιωργάκη, που έγινε Γιώργος στις πλάτες μας, αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει με το θεό της Ελλάδας, δεν τολμάω αυτουνού ούτε και στα ψέματα να του ευχηθώ.
Θα του ευχόμουν να πάει στον αγύριστο, όμως ούτε αυτό μπορώ να το κάνω, επειδή δεν μου το επιτρέπει η καλή μου ανατροφή.
Να ευχηθώ, τέλος, στην ηγεσία του ΚΚΕ να καταλάβει πως το όραμα των αριστερών είναι μια μεγάλη ενωμένη αριστερά που θα παλεύει να καλυτερέψει αυτή τη ζωή που ζούμε και όχι την άλλη που ονειρευόταν ο σύντροφος μακαρίτης Κιμ Γιουνγκ Ιλ.
Φυσικά και ξέρω πως  ΟΥΤΕ με ευχές βάφονται αυγά, αλλά ξέρω επίσης ότι αυτές (οι ευχές βέβαια) ανακουφίζουν…